Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia tak jsem byla u te doktorky a vypada fakt super!!! hrozne mila a ma k pacientkam skvely pristup, takovej mezi lekarkou ale i zenou, sice tam clovek ceka delsi dobu ale za to se ti snazi venovat maximum casu a proto to cekani
prisla mi vazne pecliva. docela se mi i ulevilo kdyz mi rekla ze vsechno vypada v poradku, jizva se krasne hoji a ze udelali nejlip co mohli. pak me teda lehce vydesila, kdyz mi rekla ze muzu byt rada ze sem skoncila u Apolinare, ze pry kdybych byla v nejaky mensi nemocnici mohlo by to dopadnout hur.. docela sme to probrali a ze si me poradne ohlida at se nebojim ze vse bude v poradku ale musim si pry ten rok pockat
psychicky mi to moc pomohlo, vim ze se neda jasat dopredu, ale mam z nic moc dobry pocit ![]()
@veru11
tak to je bezva-psychika je moc dulezita-kor ted ze zacatku je nejake povzbuzeni moc fajn
…nakej cas uz mas za sebou, takze uz to neni cely rok co musis cekat ![]()
delam jako kdyby to nebylo nic tech 8 mesicu-ja musim cekat jeste 4,5 a prijde mi to hrozne dlouha doba…
ale je fakt, ze kdybych mela cisare, tak taky neodmlouvam a poctive cekam ![]()
ja jdu na tu konzultaci v zari a ted 14 na gyndu-tak uvidime co se dozvim
papa ![]()
Jojo to jo, sem moc rada ze sem k ni sla! s tim rokem (uz je to teda min) jsem uz smirena, i kdyz nekdy bych chtela zacit se snazenim uz driv.. ale pak si rikam lepsi nekolik mesicu cekani, i kdyby to melo byt dyl nez rok, nez aby byli komplikace… ty 4 mesice utecou ani nevis jak
budu drzet palce at konzultace a vysetreni dopadnou co nejlip
a jestli budes chtit dej vedet..
Ahojky tak dnes budu volat na genetiku do ostravy a musím se tam objednat půjdu tam na ten těhotenský screnink
Tam jsem taky byla na genetice, sestra sice trosku protivna ale doktor je uplne super, tam jsem se dozvedela ze cekame holcicku:))
@anonym125 píše:
Tam jsem taky byla na genetice, sestra sice trosku protivna ale doktor je uplne super, tam jsem se dozvedela ze cekame holcicku:))
tak to gratuluji-a v kolikatem jsi tt?
3.8. jsi psala, ze se taky snazite a snad vam to brzo vyjde ![]()
to nejak trosku nesedi
![]()
Byla jsem tehotna a v breznu jsem porodila mrtvou holcicku:( byla jsem ve 36tt:(
@anonym125 píše:
Byla jsem tehotna a v breznu jsem porodila mrtvou holcicku:( byla jsem ve 36tt:(
to jsem nemyslela ![]()
mluvila jsem o tom, ze jsi ted v srpnu psala ze se snazite a snad to vyjde a ted najednou pises, ze jsi tehu a cekas holcicku-to uz jsi musela byt tehotna kdyz jsi to pred 14 dni psala ![]()
a co se stalo? ![]()
Ahoj holky co to tady máte tak nějak za sebou. Čtu různé konverzace, ale nějak stejně si říkám jak jste to všechny zvládli? Já jsem 27.7. porodila svou bohužel mrtvou holčičku ve 22tt a nějak mi nejde se s tím vyrovnat a jsem celkem na rozsekání, když potkám těhulku nebo miminko v kočárku. Nedovedu si představit vrátit se ted do práce a pokračovat jako by se nic nedělo. Doufám, že co nejdřív to půjde se budeme moct vrátit znovu do stavu těhotenství, aby jsme si to tak nějak vynahradili a měli zase trochu radosti ze života.
@nurse.007
mas to zatim moc cerstve ![]()
jak zlej sen, clovek ceka, ze se probudi a bude to jinak…
clovek mel brisko-v nem prcka a ted nic…
mam to za sebou uz 2× ![]()
bude lip, ale chce to cas…to je jedine co pomuze…a chodit do prace, nejak se zabavit, proste neco delat-to pomaha taky…ale nekdy to nejde hnedka…a hlavne o tom mluvit a nebo tady psat-clovek to ze sebe musi dostat
me akorat ted koncilo 6nedeli…
jedine za co jsem rada, ze se to stalo takhle v pulce a ne az na konci, kdyz cekas ze si z porodnice privezes uzasne, zive miminko…radeji ted, nez pozdeji…
a co se stalo? proc jsi zacala rodit? ![]()
začala nám prosakovat plodová voda zřejmě důvod infekce a během dvou týdnů odtekla všechna a nestihla se dotvořit. Zkusili jsme amnioinfuzy, ale už ani to nepomohlo a malé přestalo bít srdíčko. Už to nešlo zachránit a nechápu pořád proč se to stalo, když do 20 tt bylo vše naprosto v pořádku a malá měla už 400g a 22 cm. Dlouho se mnou bojovala.
@nurse.007
tak s tim zkusenost nemam…ani jsem tady necetla, ze by nekdo mel neco podobneho…jak mohla prosakovat? je to des -co se porad deje ![]()
boli to a bolet bude, ale casem se to zlepsi-uz na mimi clovek nemysli s takovou strasnou bolesti-spis v dobrem-teda aspon ja to tak mam ![]()
nase prvni holcicka Viki se i narodila ziva-mela 610 gramu a 30 cm…stejne nam jeste ten samy den odesla ![]()
jinak byla uplne zdrava-jen jsem proste zacala moc brzo rodit, protoze jak ted podruhe zjistili, tak mam slabe hrdlo a cipek se otevre a mimi neudrzim…
Ahoj nurse007: Papia má pravdu - je to ještě strašně čerstvé, věř, že časem se to trochu zlepší
stalo se mi to samé, akorát v 19tt a voda mi odtekla během 3minut bez jakýchkoli předcházejících potíží - z pitvy vyšlo, že to byla infekce plod.vody a plod. obalů. Dr. mi řekli, že halt se to někdy stává - není to až tak časté a některé ženy jsou k tomu náchylnější, chytit kdejakou baktošku, která pak nadělá paseku, takže příště budu pod ATB. Jo bylo to v listopadu 2011 a v květnu jsme se začali snažit znova a byl to chlapeček.
Do práce jsem šla po 6ti nedělí a bylo to v poho - po jedné kamarádce jsem vzkázala co se stalo a všechny poprosila ať se ke mě chovají jako bych těhotná nikdy nebyla a tak je to do teď a asi to byl ten nejlepší nápad.
Tak se drž. Pa
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Já právě mám co nejvíce ležet takže bylo by to daleko, ale ta moje je taky hodná a sestřičky jsou zlaté, půjdu asi zašít