Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mivév píše:
@AnonymJ Kašlete na přechytřelé, s některými jsem debatovala před dvěma lety a vyslechla jsem si, co vy… a to jsem zvažovala páté dítě. Jedno dítě se dá uživit i bez chlapa, byla doba, že jsem uživila tři bez chlapa, takže v klidu, pokud ho chcete a cítíte se na něj, tak si ho nechte a co se týče chlapa, tak je důležité říct, že lidí je plný svět a chlapů je cca 50% populace. Není otcem ten, co ho vytvoří, ale ten, co ho vychová a takových fajn chlapů po světě běhá… Takže hlavu vzhůru, kašlete na emancipované, uvědomělé a žijte si svůj život. Stejně je to jen na Vás!
Moc děkuji za povzbudivou zprávu..Myslíte, že kdyby ode mě partner opravdu odešel, že má šanci najít jiného se třema dětma(První dvě děti jsou jiného tatínka než tohoto partnera co řešíme) jinak ex manžel
(otec kluků) by měchtěl zpět a všiml si těhotenství, je to na mě vidět a řekl mi, že by mě chtěl i s cizím dítětem, ale to je na dlouhé vyprávění, není mezi námi už x let manželský, milenecký vztah, ale kamarádský, a proto jsme víc jak dva roky od sebe, ale to sem fakt nepatří, spíš jsem myslela, jestli by nějaký chlap chtěl v budoucnu vychovávat tři cizí děti, jestli mi rozumíte…
@AnonymJ No můj současný muž vychovává mě tři děti a spolu máme jednu dvouletou holčičku a čekáme spolu ještě jedno. To víte, že jsou i tací… Jen to asi nechci zbrkle lovit, ale chce si to srovnat život, priority a ten správný přijde. A pokud by vás ex chtěl i s mimčem, tak bych se tomu nebránila… já tuhle šanci tenkrát prošvihla… tak jsem musela čekat až přišel ten pravý:-)
@Mivév píše:
@AnonymJ No můj současný muž vychovává mě tři děti a spolu máme jednu dvouletou holčičku a čekáme spolu ještě jedno. To víte, že jsou i tací… Jen to asi nechci zbrkle lovit, ale chce si to srovnat život, priority a ten správný přijde.
máte pravdu a určitě máte skvělého chlapa…večer až dorazí z práce, tak s ním promluvím, ať se k tomu postaví on, i když i rozum říká jít na potrat a nemít dítě s volem, ale nedokážu to, srdce je silnější
@AnonymJ Za sebe bych chlapa, který vyrobil dítě a poslal mě na potrat jako partnera a otce nechtěla. My to poslední opravdu neplánovali, dokonce jsme se mockrát bavili a muž mi řekl, že další dítě nechce, ne že bychom to finančně neutáhli, ale vždy říkal, že už je pohodlný a má rád svůj klid, což se dvěma malými dětmi fakt nejde. A když se to stalo, tak mi o potratu neřekl ani slovo, je pravda, že jsem mu řekla, že na potrat nejdu a pak jsem se ptala, zda se na mně zlobí a on mi řekl, že se přeci nemůže zlobit, že jsme v tom stejně a že to musíme spolu zvládnout. Takže…to je pro mně chlap, to je opora do života, to je muž, co má právo vychovávat mé děti a užívat si s nimi nejen ty starosti, ale také ty radosti, kterých je nesčetně, i když ne vždy je to lehké!
@prolife píše:
Prosím tě, nechoď na potrat. Je to tvoje dítě, je to živý člověk, nemůžeš ho přece zabít. A pokud jde o tvého přítele, nechci ti lézt do tvých soukromých věcí, ale já bych ho opustila. Když říkáš, že je to d*vkař a nemiluje tě, nemá to cenu. Zbytečně budeš nešťastná. Přeju hodně štěstí a sílyUrčitě najdeš řešení.
Jakožto šťastně těhotná, jsem četla tenhle nešťastný příběh a chtěla jsem popřát hodně štěstí, ať se zakladatelka rozhodne jakkoliv. Při rozhodování bych asi hodně myslela na děti, které jsou už na světě. Aby mohli být nadále šťastné, jen aby do budoucna nebyly 3 nešťastné. V dnešní době musí člověk opravdu hodně myslet na finance a už jen z existenčních důvodů, nejen jestli si bude moci dovolit něco nadstandardního. Jediné v čem bych mela zcela jasno, je opustit takového partnera. Některé příspěvky jsou opravdu necitlivé a zakladatelce v ničem nepomůžou. Přispěvatelky by mohly zakládat svá vlastní témata, třebas: Jak stát se blběnou…