Pouštíte si na návštěvu nemocné?

Anonymní
25.12.20 21:04

Pouštíte si na návštěvu "nemocné"?

Otázka je jednoduchá. Dlouhodobě jsem velmi ostře kritizována za odmítání návštěv, když mají přijít i nestydle, nemocne děti. Máme doma sve dve a nevidím důvod, proc zbytečně rislovat ze se mi nakazi, když návštěva může dorzit jindy.
Jak je to u vás?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
25.12.20 21:06
@Anonymní píše:
Otázka je jednoduchá. Dlouhodobě jsem velmi ostře kritizována za odmítání návštěv, když mají přijít i nestydle, nemocne děti. Máme doma sve dve a nevidím důvod, proc zbytečně rislovat ze se mi nakazi, když návštěva může dorzit jindy.
Jak je to u vás?

Nemovná nikoho nenavštěvuju (i pred kovidem) a nemocné si nezveme. Navštěva se sama odhlásí, když jí není dobře. Beru to jako slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.20 21:08

@Russet děkuji z názor, mám úplně stejný, když nam neni dobře návštěvu ruším, považuji to za slušné.

• Citovat
  • Upravit
1540
25.12.20 21:08

U nás je normální, že nemocní a nastydlí jsou doma a místo trajdání po návštěvách se léčí. A to nejen děti, ale i dospělí, kor v téhle době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
25.12.20 21:11

Kdyby šlo o návštěvu, s kterou bude příští šance se vidět až za půl roku a já bych se s nimi fakt vidět chtěla, tak bych to asi riskla. Jinak pokud o nachlazení vím a lze domluvit jiný termín, odkládám. Mám děti čtyři, než si takovou virózku všichni protočíme, trvá to i tři týdny, na jejichž konci mi už pěkně hrabe, dobrovolně si to domů fakt pouštět nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.20 21:11
@Anonymní píše:
@Russet děkuji z názor, mám úplně stejný, když nam neni dobře návštěvu ruším, považuji to za slušné.

Před covidem jsme se dost vídali s jinými dětmi. Vždy den dopředu jsme si daly s jejich matkami vědět, jak na tom jsou. A když má někdo chuť přijít k nám, hlásím i rýmu u syna. Prostě normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
25.12.20 21:12

Když je někdo z nás nastydly tak návštěvu odlozim ať už jedeme my někam a nebo má někdo přijít k nám. Stejně tak ostatní s kým se znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.12.20 21:13

Ne, ani nemam nikoho v okoli, kdo by byl tak sobecky a cpal se nekam nemocny po návštěvách :nevim: jo naopak uz sem to zazila, kdyz byl syn nachlazeny (jenom ryma nic hrozneho) a kamaradka se potřebovala stavit, tak prisla no, ale predem sem ji varovala. Ale naopak ne, ani ja nekam ani nikdo nemocny k nam, by nikdy nesel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.20 21:17

Ne. Nastydle návštěvy nesnáším. Kdysi jsem to tu řešila na emiminu a některé holky tu psaly, že „rýmu neberou jako nemoc“ a „to by se nikam nedostatly, kdyby chodily jen se zdravými dětmi“. To nechápu. Cpat se někam, kdyz vím, že je to druhém nepříjemné.

A v dnešní době bych je otočila vyloženě ve dveřích a asi by se to neobešlo bez ostrých slov. Ale myslím, že v mě rodině snad mají všichni rozum a dnes by nachlazení nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
25.12.20 21:19

Me rozumne nemocne navstevy nevadi a klidně je zvu. Nase nemoci hlasim a at se kazdy rozhodne sam. Tedy mysleno drive, aktuálně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.20 21:21

https://www.emimino.cz/…stevy-87560/

Tady si můžeš přečíst, že ‚provozni ryma‘, je přeci v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.20 21:24
@Berry77 píše:
Jo, taky už jsem tuhle hloupou průpovídku slyšela :cert:
A taky "rýma a kašel není nemoc " a "do školky chodí děti nastydlé pořád " a "proč bych měla sedět doma, vždyť 1.buď rýma teď začala, nebo 2. už končí (podle toho, jak se to právě hodí) :cert:

S taky „to můžeš chytit všude“ :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: To bych vraždila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.20 21:24

Nastydle návštěvy nemám ráda, s nemocným dítětem nikam nelezu. Vždy všechny varuju, když chtějí přijít a děti třeba smrkaji.
Bohužel v mém okolí mám i nesoudne jedince.
Když byl syn menší, tak jsem se jednou naštvala a vzala jsem ho a odešla s ním kvůli nastydle návštěvě pryč. Udělala jsem to, když po několikáté přijela švagrová s nemocnou dcerou (den předem jsem volala a tvrdila mi, že je zdravá, u nas holka chrchlala, nos měla sedřeny, měla horečku…). Vždy po jejich návštěvě nám syn odpadl, tak jsem toho měla plné zuby.

• Citovat
  • Upravit
3890
25.12.20 21:29

Za mě, úplně slaboucka rýma (vysmrka se jednou za dvě hodiny) by mi nevadila, když k nám někdo jde, zvlášt pokud je to vzácnější návštěva.

Ale i takoviu rýmu hlásím, pokud ji máme my - ruzní kamarádi jsou různě citliví, někdo neřeší nic, někdo nechce ani návštěvu typu jedno vysmrkani za dvě hodiny, třeba protože se chystá na ockovani nebo je těsně po.

Mám ve svém okolí jenom jednu známou, která je schopna dorazit i s dost unudlanyma detma („to je v pohodě, vona ani moc nemá rymu“) a nic dopředu nerict. Té jsem tedy den před návštěvou vždycky speciálně volala a ptala se „A má Pepíček rymu? A co, Amálka, má rýmu?“

Ovšem za covidu nechci vidět ani náznak rymy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
25.12.20 21:30

Nechápu, že se někdo nemocný snaží vnutit na návštěvu.
K nám nikdo nemocný nechodí a ani nechodil před covidem.
Tvůj postoj chápu. Někteří holt nemají rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí