Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rozand píše:
Protože praktické využití nemá. Srdeční vadu absolutní většina matek nepozná a pokud srdce nebije, už není co zachraňovat.
Takze je jednodussi si koupit v lekarne za 3stovky fonendoskop a vicemene udela stejnou sluzbu bez jakychkoliv pochyb zda je co neni pro miminko vhodne.
ja mela stary a mphu rict ze srdicko jsem nasla sice ne v tak brzkych tydnech ale nasla. A bylo to spis pro poteseni, vyhoda mohla jsem posloucht treba trictvrte hodiny aniz bych se musela bat. ![]()
Me doktorka rekla, ze se opravdu nemusim bat ho pouvivat.Je absolutne neskodny…to neni jako normalni ultrazvuk, ktery je nekolikrat silnejsi
@NatalieSofie Doktoři taky tvrdí, že časté létání nemá vliv na plod, ačkoli výzkumy v oblasti záření dokazují opak (to už spíš můžete v klidu na RTG zubů například). Doktor není odborník na techniku, o vlivu ultrazvuku se prostě aktuálně vedou spory a řeší se, zda je skutečně neškodný. Každopádně dítě evidentně není nijak radostné během vyšetřování ultrazvukem, tedy nevidím důvod ho tomu vystavovat i mimo nutné příležitosti.
Ja ji verim a tak budu pouzivat dal…,ale dekuji za nazor.Ja uz jsem prisla o 3 mimca, tak je to pro me dost uklidnujici vecicka. Jinak jsem cetla i na jinych diskusich, ze spoustu holek pouzivalo kazdy den a maji naprosto zdrave deti ![]()
@NatalieSofie Ne, neměla jsem nic, ani fondendoskop. Jen kontroly u lékaře. Prosperující těhotenství to nezajistí a když to náhodou nejde „naladit“, tak jsou zbytečné nervy.
@Barunkaska nase mimco je na utz celkem klidny
ale jak jsem psala, nejsem zastance nejakyho dlouhyho kazdodenniho zkoumani. Ale pro klid matky urcite lepsi, jak se stresovat ![]()
@Jana206 zadny ale ani, ze je nebezpecny
navic jsem nikde nepsala, ze jsem zastance kazdodenniho dlouheho zkomani (se)
ale lepsi, kdyz bych byla ve stresu si poslechnout jednou za cas pro klid, nez se nervit
muj nazor
a nevim jak ty, ale ja moc moznosti, jak to chytnout a prilozit nenasla…navic jsem psala, ze kdyz jsem nenasla, nezkoumala jsem dlouho, ale vyprdla se na to ![]()
@rozand tak jasne, takovych strasaku je
a rekla bych, ze je co zachranovat - matku! On mrtvy plod v tele dokaze taky nadelat neplechu bohuzel
ale myslim, ze nema cenu se tu prit. Zakladatelka pouzivat chce a bude
ja treba uz vubec nepouzivam a nevidim duvod pouzivat denne pro potechu poslechu srdce miminka, kdyz citim pohyby ![]()
@Kukacka123 píše:
@rozand tak jasne, takovych strasaku jea rekla bych, ze je co zachranovat - matku! On mrtvy plod v tele dokaze taky nadelat neplechu bohuzel
ale myslim, ze nema cenu se tu prit. Zakladatelka pouzivat chce a bude
ja treba uz vubec nepouzivam a nevidim duvod pouzivat denne pro potechu poslechu srdce miminka, kdyz citim pohyby
Moje příbuzná mela ZT na prelomu prvniho a druhého trimestru, 80.letech, kdy nebyl v ordinaci lékaře utz. Nez na to přišli, měla sepsi. Ale tady by postacil bezny utz v ordinaci, lékaři ji tam nakonec objednali, ale mezitím opakovaně pohmatem zkoumali a meli podezření, ze deloha neroste. V tomto stadiu ještě nemusí zachytit srdeční činnost ten kovový zvon, co tenkrát meli. A i ten je závislý na zkusenem uchu lékaře, aby nezachytil neco jiného.
Já jsem angelsounds neměla, stacily mi prohlidky u lékaře, ale casto tu ctu diskuze, jak to matky pořídí uz nekdy v 8.týdnu a hledají a hledají. Přitom se to má pouzivat od 12. výše s tím, ze to srdicko zachytí jen při dobré poloze. A zase hledají a hledají. Jinak riziko zt po 12.tydnu prudce klesá.
@Jana206 tak pokud nekdo pouziva, jak nema, samozrejme s rim nesouhlasim, ale to tu pisu uz ponekolikate a pripadam si uz jak blazen
jinal ZT sice klesa, ale ja osobne prodelala ZT v 17tt a znam plno pripadu z okoli, kdy to nekdo mel podobne a prodelal ZT do 20tt. Na kontroly se chodi po mesici a byt treba 14 dni ci vice s mrtvym rozkladajicim se plodem v brise je asi hrozne. Navic pohyby plno tehotnych citi az kolem 20tt nejdrive. Sama jsem srdicko najit nemohla, ale tak jsem nehledala jak blazen a vyprdla se na to. Angelsound mi koupil manzel, abych mela klid, kdybych necitila pohyby pozdeji. Kolem 23tt se mi pravdepodobne roztahla deloha a pohyby jsem citila jemne a obcas. Tam jsem jednou Angelsound pouzila a slysela krasne srdicko, coz me uklidnilo (hned jsem nasla, pouzila na 10 vterin a konec). Vse bylo v poradku i potom na kontrole
a zrovna proto chapu obcasne, podotykam OBCASNE pouziti Angelsoundu pro uklidneni
ne kazdodenni, jak tu pise zakladatelka. S tim sama nesouhlasim a nedelala bych to ![]()
@NatalieSofie píše:
Ja nepouzivam kazdy den, to jsem vubec nepsalatak 3× tydne
Nepsala jsem, ze vylozene ty, psala jsem - jak psala zakladatelka. Vyse jsi psala, ze nekdo pouzival i kazdy den ![]()