Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hani28 píše: Více
Ok, tak se chápeme
![]()
Mi plavání a sport problém nedělá, ale rozumím tomu, že každá z nás to má jinak…třeba spousta mých kamarádek neplave, protože vždycky něco chytnou. Já chodila s tampónem plavat i celé těhotenství…ale odsuzovat tu mladou holku, která se stydí, mi přijde fakt úlet.
My měli úplně svihlou telocvikarku, sehnala jsem si osvobození z tělocviku… Šikanovala celou třídu, mi dala jedno pololetí trojku z telaku ( nebyla to žádná sportovní, policejní a pod škola), tak jsem to vyřešila po svém… celý učitelský sbor ji chodil přemlouvat, zda je normální, protože jsem jinak měla samé jedničky…
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak jo, uznávám. Příště se tedy cíleně podívám.
@Zmatka píše: Více
Tak o tom kurzu ví od přijímaček, jistě byl někde prostor se někoho zeptat za tu dobu co na škole je. Určitě se nemusí nutně ptát telocvikáře, pokud je to muž. Protože my nevíme jak to mají ve škole nastavené.
( A určitě tam nebude první děvče které to řeší.)
Navíc v 16 zřejmě sama na gynekologie ani nechodí. A otázka zda by i praktická něco psala bez vědomí rodičů. Takže asi se bude muset přemoci a tu komunikaci s někým udělat ( volila bych někoho ve škole, nebo rodiče ).
Skola ma myslet na to, ze holka neni schopna se domluvit s matkou, ze pri MS potrebuje omluvenku na plavání
To myslíš vážně?
@Fazulina píše: Více
No, možná se cíleně zeptat bude jistější.
prosím??? škola má myslet na menstruaci svých studentek??? A co ještě - hlídat jim cyklus, aby mohla vystavit automatickou omluvenku a to ubohé stydlivé dítě nemuselo s nikým o ničem mluvit, nedejbože komunikovat o svých tělesných procesech s VLASTNÍ matkou???
@neumisa píše: Více
Ano, měla by myslet na to, že to jsou mladý holky, který se stydí, a prostě je nevystavovat situaci, kdy se budu ponížene dovolovat, že nemůžu cvičit, a rovnou je informovat, co se v takovým případě děje atd. Já teda nejsem mladá holka, ale hlásit trenérovi menzes a každý měsíc někde prosit o omluvenku, to by mě teda fakt hodně nebavilo.
@neumisa ale jo, mohla by skola na to myslet v podmínkách nastavení omluvenek. Pokud povolí absenci 20 procent jak klukům, tak holkám, tak s nějakým neplavanim v době MS ucitel uplne nepočítá.
Jako sorry, je to střední škola. tak nějak se tam předpokládá, že studenti jsou schopni komunikovat na určité úrovni, to nejsou malé děti. Ne, tohle škola opravdu řešit nemá, nepatří to do její kompetence. škola nabízí vzdělání, součástí toho je plavání - ber nebo si najdi školu bez plavání ve vzdělávacím plánu.
Zrovna tak střední škola nebude zohledňovat nechuť studenta k matematice, češtině, řádné docházce nebo dodržování školního řádu.
Těm studentkám je minimálně 15 let - jako souložit můžou, ale dohodnout si omluvenku při menstruaci, to se stydí? Ne, tyhle výmluvy neberu.
A nejlepsi jsou takovi, co si vedou denik, u nas byl ucitel a kdyz si mu naasila menzes a ze dnes necvicis, tak si to zkontroloval a rekl, he to nevychazi a kdyz jsi mu rekla, ze tentokrat si to dostala jinak, tak smolik, lzes..pritom spousta holek v tomto veku ma periodu nepravidelnou. uz jen ta diskuze byla strasna. Jsem myslela, ze dnes tomu uz odzvonilo, ale bohuzel, jsem uz v okoli slysela, ze neco podobneho se nekde deje porad, nicmene ja jako matka bych tam teda v tomto pripadne nabehla..ale treba ma zakl. v pohode telocvikare, skoda ze o tom neumi mluvit a ani s mamou..
Dalsi zevseobecnovani,, jasne vsechny holky jsou stejne, vsechny od 15 soulozi.. ![]()
@astoret píše: Více
a to jsem napsala kde?
znovu - škola nemá co zohledňovat možnou menstruaci dívek, navýšení procent absence by bylo diskriminační, obzvlášť v době, kdy se můžeš identifikovat jako cokoliv podle toho, jak se ráno probudíš. Toto si má zakladatelka a ostatní studentky dohodnout s rodiči.
prosím, škola nemá povinnost zohledňovat absence menstruujících žen ![]()
tak když mluvíš o současné době, tak bych řekla, že se dnes na ženy bere větší ohled, dokonce se vedou diskuze jim umožnit nějaké volno navíc v práci atd,
To je snad neco jineho, nechut k matice. A nechut plavat v bazenu s menzes
by me zajimalo jak by se k tomu stavely dospele zeny, kdyby je nekdo nutil plavat s menstruaci a ony samy by nechtely a bylo by jim to neprijemne, zpusobovalo zdravotni problemy nebo jen nerady pouzival tampon a peisel nekdo a rekl, nezajem, musis..to by bylo halo..jenze tu se u deti a dospivajich ohledy neberou, ty musi poslouchat, držet hubu a krok. Tak nemusi.. Doba se meni. V tomto pripade skola nema pravo cokokiv takoveho narizovat..