Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyz se mama zepta proc chces omluvenku, tak snad reknes pravdu, ze mas MS, a napise ti ji, ne?
Totez telocvikar, proc myslis ze by mu to nedoslo? I mladi akcni telocvikari moc dobre vi, ze holky maji MS.
@Oriseka píše: Více
Ani ve svém věku bych nešla do bazénu v nejsilnější den menstruace. A jako panna jsem taky neuměla zavádět tampony.
Podle mě by se plavání na střešní škole mělo zrušit nebo být jen na výběr.
Ja mam neter, ma 15 a tampony nepoužíva, vadi ji, nesnese je. Nechapu proc by ji k tomu mel nekdo nutit a kdyby jo, tak bych se ozvala. Pritom vim, ze plave rada a dobre, ale behem menstruace do bazenu neleze. Stejne tak ja, kdyz mam menstruaci, neplavu, leda kdyz jsme „musela“ s ditetem, a to velmi nerada. Jako aby někdo nejake zene narizoval, ze povinne si vem tampon a do vody tak to ani nahodou.
@puzzles píše: Více
Souhlasím. Plavání by mělo být na škole pouze jako volitelný předmět. Pak by nebylo třeba podvádět a shánět si omluvenky. Ať už je důvod jakýkoliv. Já neměla problém s menstruací, ale do plavek bych před učitelem a spolužáky nikdy nešla. U nás brali tělocvik a bazén zvlášť, takže to skoro každé určitě vyšlo tak, že zrovna měla MS.
@PAN66 píše: Více
Ted je vice moznosti. Nemusi to byt nutne tampon. Ale dobre, presvedcili jste me, ze je velke mnozstvi zen, ktery to jako problem vidi. Urcite vsechny, co si preventivne sezenou omluvenky na cele mesice plavani, tak maji MS nepretrzite nebo maji pred MS, po MS, ovulaci. Vlastne nemusi plavat nikdy
.
Nevidím důvod, proč bych měla s MS lézt do bazénu a vůbec nezáleží na tom, zda je bolestivá nebo ne.
1. adventní neděle a ty se vznášíš jak holubička.
@puzzles píše: Více
Existuje aplikator na tampony. Ale jo, kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody. Pak teda omluvenku 1 do mesice a ne furt.
Mě teda přijde. První den menstruace, kdy mě bolí nafouklé břicho a nestačí super tampon ani hodinu, bych do studeného bazénu nevlezla ani za nic.
@Petra0009 píše: Více
Když sedí na lavičce, je to absence? Přítomna je.
U nás si jen učitelka poznamenala, kdo sedí, aby to nebylo moc často.
@Yasmina21 píše: Více
Uhozený. Do takové školy bych se nikdy nehlásila.
Ty koukám nedokážeš pochopit, že ne každý chce používat tampony a ne každý se chce při MS cachtat s roztoku chloru a moči. A logicky omluvenku jen na MS, tedy cca jednou za 3- 5 týdnů.