Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hledala jsem marne toto tema ale nepodarilo se tak zakladam ![]()
Dejme tomu, ze ovulka probehne bud v pulce cyklu nebo trochu pozdeji, tak dejme tomu ze uhnizdeni probehne treba 1-3 dny pred ms. To co zena do te doby(vcetne) proziva, je klasicky pms, nebo ten uz neprichazi? Myslim tim v obdobi pred uhnizdenim…snad jsem to vysvetlila nejak srozumitelne ![]()
Diky vsem za reakce a zkusenosti
Když proběhne ovulace později, většinou se prodlouží celý cyklus - doba od ovulace do menstruace je vždy cca stejná.
Pokud by žena v cyklu s opožděnou ovulací neotěhotněla, dostane menstruaci později.
Takže si myslím, že situace, na kterou se ptáš, nejspíš nenastane. A jestli jo, tak taková žena asi bude mít problém otěhotnět, protože oplozené vajíčko odejde s menstruací.
@Vivinkacek obvykle pokud je později ovulace, je později i MS. Optimální délka mezi ovulací a MS je 14dní, minimum by mělo být 9, aby se vajíčko stihlo uhnízdit. Pokud je to méně, nemusí to stihnout, MS se rozjede, sliznice ztenčí a vajíčko má smůlu.
Jo, pak je potřeba luteální fázi protáhnout, buď pomáhají bylinky, nebo B12, nebo Utrogestan, ten se nasazuje na udržení.
Ale tak, lutealni faze 11 dni neni zadna tragedie a uhnizdeni 8. den po ovulaci taky ne. Jde o to, cim jsou ktere priznaky vyvolany, jestli poklesem progesteronu, tak ten uz nenastane… ale ty prvni tehotenske byvaji casto s PMS hodne srovnatelne.
Holky dekuju za tolik reakci
ja ovulku nepoznam ani z hlenu ani z bolesti ani z mereni. Jen z extremne zvysene chuti na sex vzdy v tuto dobu cyklu).Nechci se zatim stresovat
Takze to nechavam na matce prirode a chci vedet nejake vase zkusenosti.
(Posl.ms 24.12., ovulku nekdy mezi 6.-7.1. ) Pokud by k uhnizdeni doslo 14.1.(kdy mne dost intenzivne pichalo v deloze) tak bych pres tim uhnizdenim jeste stale mohla pocitovat pms? omlouvam se jestli je to nesrozumitelne
![]()
@ugluk asi je to jak si psala ty. Jde o to cim jsou ty dane priznaky vyvolane…jsem z toho jelen a tak si proste pockam jeste ty dva dny:)
Vyckej. Ale vazne takovych, co uz hlasily - mam PMS uplne jako vzdycky, do par dnu je MS tady - a pak zjistily tehotenstvi, takovych uz bylo… Pokud MS dorazi, tak ty potize byly PMS. Pokud nedorazi, nikdo s jistotou nepovi, zda to bylo PMS nebo pocatek tehotenstvi. Vic ti nikdo nepovi, protoze jsou proste jenom ty dve moznosti ![]()
@ugluk pockam
a dekuju za odpoved.
Jeste jedna otazecka…ty bolesti bricha pred ms muzou opravdu byt stejny jako kdyz ji cekam a ona neprijde? Si rikam co by se mi v ty deloze tak delo kdyz bych byla treba 3 dny po uhnizdeni ![]()
Každy měsíc sem měla pms, ale kdyz sem otěhotněla, tak zádný pms, měla sem živý sny, kovová chut', prujem
@Vivinkacek kdo to zazil, tvrdi, ze muze. Ale kazde telo je naprosto jine. Ja otehotnela trikrat a ani jednou jsem to nepoznala, a to to bylo opravdu velmi planovane. Ale ja netrpim ani na PMS.
@Vivinkacek nemam, dve z tech tehotenstvi nedopadla dobre, ale zacatek mela slibny a vazne jsem nic necitila, ale jak pisu - na PMS netrpim. A kazde telo je vazne uplne jine a jinak reaguje.
LF 11 dní není tragédie, já mívám 11-12 a děti dvě bez problémů. A to jsem ještě vždycky od 10DPO špinila. Jediné dva cykly kdy to nebylo, byly ty kdy to bylo těhu. Na PMS netrpím, tak nevím, a hnízdění jsem nezaznamenala. Trošku tlaky a občas píchnutí v podbřišku, ale to může být jak před MS, tak v raném těhu.