Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mám nasazený Utrogestan 1-0-1 od 18. DC po dobu 10 dní pro chybějící menstruaci (i ovulaci). S partnerem se už roky snažíme o miminko, bohužel zatím stále nic. Co mne ale zajímá. Dle ovu testů mi vyjde pozitivní VŽDY 2-3 dny po nasazení Utroše. Gyndařka s tím je ok, ovšem na netu jsem se dočetla, že Utroš je gestagen, tudíž když se nasadí PŘED ovulací, zablokuje ji. Co si o tom myslíte? Taky je možné, že sice LH hormon stoupne, ale folikul nepraskne. Nemusí být zralý. A pokud ano, nemusí v něm být vajíčko.. díky za každý názor ![]()
Zkusenost za me: dr mi nasadila také progesteron na podporu udržení případného tehu vždy od 17.dne…což je sprevne, pokud by u mě k ovulaci do toho 17.dne (což většinou ne, nějakou dobu jsem dělala ovulacni test a měřila teplotu). Takže jsem ho brala až cca 2dny po pozitivní OV testu a když jsem naměřili vzestup bazalni teploty. Je totiž pravda, že pokud k ovulaci ještě nedošlo, utrogestan ji zastaví.
Nevím vůbec co a jak funguje když u tebe nedochází k ovulaci/menstruaci. To poradit nedokazu ![]()