Pozor na hodnocení na Mimibazaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
743
5.10.13 10:43
@blecha72 píše:
Negativ byl pravděpodobně odstraněn jako neoprávněný. Kupující nevyužila nabídnutou možnost reklamace.
Také jsem jednou využila možnosti jednostranného odstranění negativu. Jedna zákaznice mě delší dobu tahala za nos ohledně koupě kočárku (za 2 měsíce 2× projevila zájem, několikrát se přeptávala, nechala si poslat další fotky atd.)Rozhodla se pro koupi, nechala i poslat podklady k platbě… A pak už nic. Udělila jsem jí neutrální hodnocení, ona mi ho oplatila negativem s nevybíravými výrazy. Zažádala jsem podporu MMB o odstranění, vše doložila mailovou komunikací. Negativ mi vymazali jako neopodstatněný.

V negativním hodnocení jsem napsala, že mi paní nabídla věc poslat zpět. Napsala jsem tam důvody proč odmítám. Negativní hodnocení jsem udělila hlavně proto, aby paní pro příště, zboží poslala takové, jaké ve skutečnosti inzerovala. A hlavně aby bylo čisté. To by chtěl snad každý z nás. Já bych nikdy zboží neposlala nevyprané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.10.13 10:44
@blecha72 píše:
Reklamaci VŽDY posuzuje prodávající. I v kamenných obchodech. Mohla jste poslat alespoň fotky.

poslala jsem je na podporu mimibazaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.10.13 10:55
@mila.dka1 píše:
No já na to kouknu, zas když má stovky pozitivních hodnocení, tak to už snad něco znamená. Ale obchodovala jsem i s těmi, co nemají žádné a v pohodě. Taky jsem někdy začínala…
Jinak se ale musím přiznat, že já ještě negativní hodnocení nenapsala, asi ze strachu, že mi to lživě vrátí. Navíc se jednalo vždy a rezervace, kdy se pak už neozvali…

Jo, znamena to leda to, ze maj IC a obchod, takze furu veci na prodej a nemuzou si dovolit poskodit jmeno. Kdyz budu prodavat ja veci po detech, dostanu za to ve srovnani s timto jen par hodnoceni. Navic jsem si vsimla, ze ja dostanu hodnoceni tak za kazdy treti obchod. Tak to vypada, jako kdyz tam nic nedelam.

• Citovat
  • Upravit
1155
5.10.13 10:55

Ja kupujem väčšinou nové veci. Pri tých starších si aj tak každý dá popis a cenu podľa seba - každý má iné oko a merítko :nevim: Niektorí by chceli ale za euro kúpiť super vec :roll:,to je ale málokedy. A čo neznášam, keď je niečo už pár krát nosené a dajú cenu ako za nové :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
5.10.13 10:59

Čo sa týka hodnotenia, veľa ľudí aj tak nedáva žiadne…takže môžeš mať 20 super obchodov a žiadne hodnotenie a potom zrovna sa niekomu niečo nepáči a zrovna ten šupne negatívne /niekedy oprávnené a niekedy aj nemusí byť :roll: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.10.13 11:02
@mila.dka1 píše:
No já na to kouknu, zas když má stovky pozitivních hodnocení, tak to už snad něco znamená. Ale obchodovala jsem i s těmi, co nemají žádné a v pohodě. Taky jsem někdy začínala…
Jinak se ale musím přiznat, že já ještě negativní hodnocení nenapsala, asi ze strachu, že mi to lživě vrátí. Navíc se jednalo vždy a rezervace, kdy se pak už neozvali…

Já taky na to koukala, teď už vím, že to nic neznamená, když se ty negativní vymazávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
5.10.13 12:41

@Milli76 Já váš postoj chápu. Ale o solidnosti prodejkyně svědčí jednak vysoký počet pozitivních hodnocení a jednak to, že vám nabídla zaslání zboží k reklamaci.
Prodávající na MMB si profil budují dlouho, ne každý spokojený zákazník napíše hodnocení (odhaduji, že každý pátý). Prodejkyně je přesvědčená, že vám poslala zboží v pořádku, pokud něco přehlédla, mělo se to posoudit reklamací. Přece jste nečekala, že vám pošle peníze bez toho, aby obdržela zboží zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.10.13 15:22
@blecha72 píše:
@Milli76 Já váš postoj chápu. Ale o solidnosti prodejkyně svědčí jednak vysoký počet pozitivních hodnocení a jednak to, že vám nabídla zaslání zboží k reklamaci.
Prodávající na MMB si profil budují dlouho, ne každý spokojený zákazník napíše hodnocení (odhaduji, že každý pátý). Prodejkyně je přesvědčená, že vám poslala zboží v pořádku, pokud něco přehlédla, mělo se to posoudit reklamací. Přece jste nečekala, že vám pošle peníze bez toho, aby obdržela zboží zpět.

ne, nečekala. Jen jsem čekala, že ho pošle čistý, vypraný. Pochybuji, že by se to dalo přehlédnout. Komplet je světle růžový. Já jsem to viděla, jen jsem ten balík rozdělala. Zkrátka paní už nevěřím. Stojím si zatím, že solidní prodávající pošle zboží čisté a vyprané a takové jaké uvede v popisku.
Hodnocení už nevěřím. Kdo bude chtít, může mít kladných hodnocení hafo, stačí mít známé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
5.10.13 15:53

@Milli76 Kdybyste zjistila po rozbalení zboží z kamenného obchodu vadu- šla byste je reklamovat, nebo o nich napsala na internetu? Při kterém z těchto postupů byste měla naději na vrácení peněz?
Negativy také mohou být pouhou pomstou nebo nástrojem vydírání prodávajícího. Vrať mi prachy, nebo ti udělím negativ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.10.13 19:43
@blecha72 píše:
@Milli76 Kdybyste zjistila po rozbalení zboží z kamenného obchodu vadu- šla byste je reklamovat, nebo o nich napsala na internetu? Při kterém z těchto postupů byste měla naději na vrácení peněz?
Negativy také mohou být pouhou pomstou nebo nástrojem vydírání prodávajícího. Vrať mi prachy, nebo ti udělím negativ.

nechápu, proč do negativního hodnocení nemohu napsat, že mi paní poslala zboží nevyprané, poničené, že nejsem spokojená. To že mi paní chtěla peníze vrátit, jsem tam samozřejmně také napsala. Napsala jsem i důvod proč odmítám.
V kamenném a internetovém obchodě bych jednala úplně stejně. Od toho ty recenze a hodnocení jsou. Alespoň jsem si to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
5.10.13 19:54
@Milli76 píše:
nechápu, proč do negativního hodnocení nemohu napsat, že mi paní poslala zboží nevyprané, poničené, že nejsem spokojená To že mi paní chtěla peníze vrátit, jsem tam samozřejmně také napsala. Napsala jsem i důvod proč odmítám.
V kamenném a internetovém obchodě bych jednala úplně stejně. Od toho ty recenze a hodnocení jsou. Alespoň jsem si to myslela.

Ale situaci jste nevyřešila. Kopírujiz MMB:Dřív než udělíte negativní hodnocení, kontaktujte druhou stranu přes vzkazy a pokuste se daný problém nejprve vyřešit.
Dvakrát mi došlo zboží s vadou, vše jsem vyfotila, kontaktovala prodejce. V obou případech mi byly vráceny peníze i s obojím poštovným. Kdybych jim vpálila negativ, schladila bych si žáhu. Pro mě však bylo důležitější, že mi byly vráceny peníze, koupila jsem jinde.
Na to, proč byl váš negativ smazán, se můžete zeptat podpory MMB. Domnívám se však, že by vám odpověděli totéž co já.
Negativ by ve vašem případě opodstatněný v případě, že by prodávající neposlala zpět peníze za vyřízenou reklamaci.
Ve vašem případě, pokud jste si věc přes její vadu chtěla ponechat, bych volila neutrál s vysvětlením, jak uvádíte v původním příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1636
10.6.15 12:38
@Milli76 píše:
nechápu, proč do negativního hodnocení nemohu napsat, že mi paní poslala zboží nevyprané, poničené, že nejsem spokojená. To že mi paní chtěla peníze vrátit, jsem tam samozřejmně také napsala. Napsala jsem i důvod proč odmítám.

Milli 76 Ale samozřejmě, že můžeš napsat hodnocení i negativní nebo neutrál, mně už v tomto celý MMB štve (nejradši bych použila i silnější slovo), jak tam každý jenom cpe sluníčkové smajlíky a všechny obchody byly úžasné, protože se každý asi bojí napsat cokoliv jiného, pak od takového prodejce objednátea nestačíte se divit. Zároveň také trochu chápu, proč to ty maminky asi mají strach napsat, sama jsem napsala dvakrát neutrál, skrz to, že zboží bylo špinavé, jednou poblité, to vyprat šlo, podruhé jsem ty fleky (o kterých nebyla řeč přesto, že zboží bylo relativně levné) nevyprala, jsem prostě háklivá, když mi někdo pošle něco špinavého (že tam budou žmolky a jiné běžné opotřebení je mi samozřejmě jasné, i když o tom by bylo taky dobré informovat bez ohledu na cenu…) No a v jednom z těch případů mě paní začala napadat mejlem a místo omluvy na mě ještě zaútočila, já osobně bych se viděla víte kde, poslat někomu špinavé zboží a ten dotyčný mě na to upozornit. Takže když to shrnu, bylo by dobré, kdyby každý psal popravdě tak, jak ten obchod proběhl i když se s prodávajícím „nějak“ domluví, zkrátka aby ostatní věděli a i ten prodávající si příště rozmyslel, co kam posílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
2.8.15 11:09
@Zuzanec píše:
Milli 76 Ale samozřejmě, že můžeš napsat hodnocení i negativní nebo neutrál, mně už v tomto celý MMB štve (nejradši bych použila i silnější slovo), jak tam každý jenom cpe sluníčkové smajlíky a všechny obchody byly úžasné, protože se každý asi bojí napsat cokoliv jiného, pak od takového prodejce objednátea nestačíte se divit. Zároveň také trochu chápu, proč to ty maminky asi mají strach napsat, sama jsem napsala dvakrát neutrál, skrz to, že zboží bylo špinavé, jednou poblité, to vyprat šlo, podruhé jsem ty fleky (o kterých nebyla řeč přesto, že zboží bylo relativně levné) nevyprala, jsem prostě háklivá, když mi někdo pošle něco špinavého (že tam budou žmolky a jiné běžné opotřebení je mi samozřejmě jasné, i když o tom by bylo taky dobré informovat bez ohledu na cenu…) No a v jednom z těch případů mě paní začala napadat mejlem a místo omluvy na mě ještě zaútočila, já osobně bych se viděla víte kde, poslat někomu špinavé zboží a ten dotyčný mě na to upozornit. Takže když to shrnu, bylo by dobré, kdyby každý psal popravdě tak, jak ten obchod proběhl i když se s prodávajícím „nějak“ domluví, zkrátka aby ostatní věděli a i ten prodávající si příště rozmyslel, co kam posílá.

Po zkušenostech, které jsem měla už na MMB nenakupuji a ani tam nelezu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.6.18 07:39

Také mám špatnou zkušenost z mimibazarem a baronkou007?

Reklamace neproběhla řádně, nevrátil mi uživatel baronka007 peníze, popřel svou chybu a ještě si nechal smazat hodnocení. To se mi nikde jinde nestalo. Mate někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák