Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě to nikdy nenapadlo. Nikdy ani své děti v nemoci nelituji, jen se těším, až budou v pořádku.
Proč ne, jestli to je opravdu jen pozornost a nezahrneš ji horou blbostí…
A proč ne?
Však to taky není za odměnu. Mě taky potěší, když je mi zle, když mi manžel třeba koupi něco dobrýho. Synovi jsem naposledy koupila pohádku na DVD, aby měl u čeho ležet a ještě nějaký omalovánky. Prostě pro radost.
Kupuju spis drobnosti na zabaveni, casopis, nejakou tvorici vec. Ale nevychovne koukame cely dny na pohadky, muze jist na gauci a nosim ho i na zachod
Bracha kdysi dostal za pobyt v nemocnici samopal, ale to je bratru 30 let. A kdyz jsme jeli s malym z nemocnice, tak jsem mu na benzince koupila fantu. Litrovou. Byl z toho na vetvi
Dneska mu poprve vrtali zub, pujdeme za to do kavarny.
@Jana.49 píše:
Ahoj dáváte někdo dítěti když je nemocné nějakou drobnost(např. hračku)? Je mi dcerky líto dnes má čtiřicítky a na pohotovosti nám řekli ze má náběh na zápal plic. Ráda bych jí udělala radost, ale nevím zda je to uplně výchovné dávat dítěti dáreček za nemoc. Co myslíte?
Ne. To bych furt neco kupovala.
Ne, bezne ne. Chodí je pri nemoci hlídat chůva za 100/hod, to je jejich odměna ???? (s nadsázkou samozřejmě..ale mají se velmi rádi a mají vždy radost, když přijde).
Já jako matka stahnu nějaké nové pohádky, uvařím oblíbené jídlo, vezmu si je do postele.
Já mám totiž děti hamouny
často srovnávají kdo co dostal a stojí mé velké úsilí to usměrňovat v duchu idey, že životního štěstí nedosahujeme vlastnictvím a hromaděním mnoha věcí a že každý v naší rodině dostane to, co potřebuje a časem, při příležitosti i to, co si moc preje. Tuhle křehkou rovnováhu nehodlám narušovat ještě dárečky při rýmě ????
A nemocne děti taky nelituji. Vždyť by se cítily ještě hůř. Vlastní zkušenost z mého dětství.
@elot píše:
@Karleon Jakože ti není dítěte líto?To je smutné
Myslela to spis tak, ze jim nerika " chudinko nemocna, no to je hrozny, co se ti deje". To nedelam ani ja. Spis povzbuzuju a chvalim, jak to zvlada a je sikovny, ze spolupracuje s pani doktorkou a podobne.
Kdyz tyden lezel v nemocnici, podostaval hromadu hracek od navstev i na vysetrenich v ambulancich.
Kdyz mel horecky, videla jsem ze je mu vazne spatne a ustal u doktora vysetreni v klidu, dostal treba nejakou mnamku kterou bych mu jinak nedala.
Za rymicky a kasliky nic nedavame ![]()