PPL - jak to funguje?

28294
30.5.10 21:43

PPL - jak to funguje?

Ahoj,

potřebovala bych poradit, kdo máte zkušenosti s PPL službou…

Chci poslat balík, ale s dobírkou, jde to i u PPL? Zatím koukám na jejich stránky (zítra tam zavolám, ale třeba bude někdo vědět) a vidím tam jen služby, u kterých to není možné „svoz za hotové“ - na soukromou adresu nebo jako normální balík, prý nelze inkasovat dobírku. nevidím tam žádný produkt, kde to jde.

Díky za info, pokud někdo budete vědět. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
30.5.10 22:36

Ahoj, PPL znám jen pracovně a jako u firemního klienta je to jinak než u soukromýho.
Ale za sebe ti můžu doporučit DPD, posílala jsem přes ně už víc věcí, vždy na dobírku. Poštovný zaplatíš předem ty a pak se přičte k tý doběrečný částce, pokud ho platí příjemce. Peníze zašlou na účet, nejde to na složenku.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
30.5.10 22:38

Ještě doplním, že stejná zásilka - obrovská krabice s oblečením, cca 25kg, stála u DPD asi 270,– a u DHL necelých 700,–. Takže to jen pro představu, jaký jsou rozdíly

• Citovat
  • Upravit
26574
30.5.10 23:04

Já se obávám, že s PPL jako soukromá osoba na dobírku poslat nemůžeš. Někde jsem to tam četla:( Oni by museli znova k tobě a to se jim nevyplatí.
A jinak tedy preferuji PPL před DPD. Ti nevolají a před týdnem dovezli balík zpátky do obchodu místo mě + další historky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.5.10 23:32

Tak to oponuju, mě i kolikrát DPD přivezli věci, v podstatě veškerý vybavení bytu - spotřebiče atd. a vždycky volali a i jsem se domluvila na večer po vyzvednutí ze školky atd. Já neměla nikdy žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
867
31.5.10 07:33

Ahoj já jsem v PPL pracovala…
Na dobírku posílat nemůžeš a je to jen z toho důvodu, že poslat balík chodí spoustu „soukromých“ osob… PPLka není uzpůsobená k tomu, aby pak zpětně vybrané peníze mohla poslat na tvůj, bo jiný účet… Tímhle se chrání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
31.5.10 12:13
jjelena píše:
Tak to oponuju, mě i kolikrát DPD přivezli věci, v podstatě veškerý vybavení bytu - spotřebiče atd. a vždycky volali a i jsem se domluvila na večer po vyzvednutí ze školky atd. Já neměla nikdy žádný problém.

Každá máme hold jiné zkušenosti. záleží na depu, na řidiči… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
31.5.10 12:15

no jasně, je to vždycky všechno jen o lidech :-D

• Citovat
  • Upravit
28294
31.5.10 14:29

Holky díky, tak jsem si volala na DPD a pošlu to přes ně. Jsou sice dražší jak pošta, ale přijedou si pro balík a adresátovi prý taky budou volat. Ještě jednou dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mik
20.7.10 12:18

PPL

PPL jsou šmejdi neuměj se chovat a se všemi balíky házejí!!!! ověřeno spousty lidma a natočeno fuj :cert:

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
20.7.10 15:11

vím, že u PPL nemůžeš jako fyzická osoba posílat na dobírku - u některých jiných společností to jde (TNT apod.) ale je to šíleně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
4.11.14 07:29

Oživuji diskuzi. Mám dotaz. Nevíte jestli přes PPl můžu poslat zboží zabalené jen ve folii? Na jejich stránkách jsem se dočetla, že pouze zboží ve tvaru balíku. :nevim: Nebo poradíte jinou dopravu? Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.14 09:14

V praci jsem posilala třeba naradi v kufříku, který ani nebyl omotan fólií. Nikdy problém nebyl. Jestli si nejsi jista, brnkni na depo, jsou velice ochotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.5.16 15:37

Nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak třeba se tahle chytne.
Dneska byl PPL v Ostravě předán balík (pro mě), před druhou hodinou mi z PPL přišel mail. My spadáme pod depo Humpolec. Já vím, šance jsou mizivé, ale potřebovala bych balík dneska nebo zítra. Nevíte někdo náhodou, jak potom ten balík putuje, když se převezme od dodavatele? Neměla bych problém si pro to třeba do toho Humpolce dojet, ale tam se píše provozní doba jenom do 19 hodin a jenom v pátek, zítra tam nejsou (ne, že bych to po nich chtěla teda :lol: ).

• Citovat
  • Upravit
33022
20.5.16 15:53
@Tunrida píše:
Nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak třeba se tahle chytne.
Dneska byl PPL v Ostravě předán balík (pro mě), před druhou hodinou mi z PPL přišel mail. My spadáme pod depo Humpolec. Já vím, šance jsou mizivé, ale potřebovala bych balík dneska nebo zítra. Nevíte někdo náhodou, jak potom ten balík putuje, když se převezme od dodavatele? Neměla bych problém si pro to třeba do toho Humpolce dojet, ale tam se píše provozní doba jenom do 19 hodin a jenom v pátek, zítra tam nejsou (ne, že bych to po nich chtěla teda :lol: ).

zavolej přímo na depo a domluv se s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová