PPL nebo Česká pošta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6529
10.8.12 20:42
@Barusak78 píše:
A muzu se zeptat obracene? Budu v pondeli posilat kocarek. PPL si ho u me vyzvedava nebo ho musim odvezt nekam k nim na to depo? Nejak se mi to nepodarilo na jejich strankach najit.

Měli by si to u tebe nebo respektive na odesílací adrese vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.8.12 21:11
@princeznaII píše:
a představ si, že na oznámení o uložení zásilky tato informace už roky je natištěná. Takže stačilo jen přečíst si ten lístek :lol:

:) tak já ty lístky nikdy nečtu, ani s nima pro balíčky nechodím, takže… Ale plno lidí to fakt neví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
11.8.12 06:44
@Pomka píše: :) tak já ty lístky nikdy nečtu, ani s nima pro balíčky nechodím, takže… Ale plno lidí to fakt neví :D

Kdyz jsem bydlela v Praze, tak na oznameni bylo to okenko o moznosti opetovneho doruceni zatrzene, ted tady na vesnici uz zatrzene nebylo a ted uz hazeji do schranky neco vytisteneho z pocitace. A tady tedy s balikem neprijel nikdy. Ani kdyz jsem byla cele tehotenstvi doma a ani ted. Pokazde mi reknou, ze zrovna nestihal a tak nebyl ani pokus o doruceni vykonan :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.8.12 08:00
@Pomka píše:
Tak záleží na případu. Někdy si to nechávám poslat kurýrem a někdy poštou. Podle toho, zda vím, že se nebudu zdržovat doma nebo prostě podle situace, záleží taky na tom, co si nechávám poslat. Pokud jde o oblečení a jsi doma třeba na rodičáku, tak bych volila PPL. Já nemám (dá se říct, najdou se mouchy) vyloženě špatnou zkušenost s poštou, u nás teda opravdu zvoní, lístek automaticky nehážou. Holky a víte, že se dá na poštu zavolat a domluvit se s nima, že vám ten balík přivezou znovu, když vás nezastihli? To jsem nevěděla a opravdu druhý den doručila pošta autem znovu. Jinak např. DHL mi předem taky volá, ale volá mi tak, že za 10 minut jsou u mně. Jenže - já jsem v tu dobu v práci a oni mi třeba řeknou, že tam byli o dvě hodiny dříve, tak mi to doručí až druhý den. Takže fakt záleží i na člověku… Každý má nějakou zkušenost.

My bydlíme na samotě u lesa a máme schránku 3 km od domu, takže k nám pošta nejezdí ani smykem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.8.12 08:52
@Barusak78 píše:
Kdyz jsem bydlela v Praze, tak na oznameni bylo to okenko o moznosti opetovneho doruceni zatrzene, ted tady na vesnici uz zatrzene nebylo a ted uz hazeji do schranky neco vytisteneho z pocitace. A tady tedy s balikem neprijel nikdy. Ani kdyz jsem byla cele tehotenstvi doma a ani ted. Pokazde mi reknou, ze zrovna nestihal a tak nebyl ani pokus o doruceni vykonan :cert:

No schválně se podívám, až mi něco přijde… Opravdu na ty lístky nekoukám…Jinak balíčky vozí, záleží fakt na místní poště a na lidech. Já s nima taky nemám jen dobré zkušenosti. Třeba mi nechali ležet balíček s knížkama venku před vchodem na dešti, ani jsem ho nepřebrala… Chtěla jsem to jít reklamovat, nakonec jsem se na to vykašlala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.8.12 08:55

@Emilie A kurýr to má k vám domů bez problémů? Pak máš jasnou volbu, jak říkám, záleží na situaci. Já se hodně řídím podle ceny. Někdy vychází pošta levněji, tak volím poštu. Když si objednám nějakou drobnost, tak za ní nechci dát 120,– dopravné, to mi přijde dost… Naproti tomu pošta to má třeba za 80,–, takže tam se moc nerozmýšlím. Buď mi nechají balíček u mamky (uvádím adresu, ale nebydlím tam), no a když tam nikoho nezastihnou, je na poště, kterou mám cestou z práce. Takže opravdu záleží na tom, co v tu chvíli vyhovuje… Velký balíky řeším spíš kurýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.8.12 09:05

Vede k nám v pohodě asfaltka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.8.12 10:41

Je to úplně jedno, rozdíl je vlastně jen v době doručení.
PPL ti předem zavolá, kdy s balíčkem přijede. Pokud nejsi doma, máš smůlu, přijedou další den. Nebo ti ho dovezou kousek od domu, pokud to mají při cestě. Otázkou je, jestli by se ti s balíčkem chtělo tahat. ČP ti balíček doveze v dobu, kterou nemůžeš předem určit - u nás mezi 8. a 14. hodinou. Pokud nejsi doma, musíš si pro něj jít na poštu. Nebo tam zavolat, ať ti do dovezou další den a ten čekat doma.
Já u větších věcí volím PPL, u menších ČP a klidně si pro něj dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.8.12 13:31

Posílala jsem kočárek jak PPLkem, tak poštou. V obou případech bez problémů, pošta velmi mile překvapila a kočárek byl doručen hned druhý den 8o bez jakýhkoliv příplatků. U PPL mě ho nechtěli poslat na dobírku, u ČP bez problémů. Celkově nemám nějak špatné zkušenosti s PPL ani poštou - zatím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
15.8.12 19:46
@Misuldy píše:
Já to vždy zaškrtávám jak máš výběr platit převodem, platit dobírkou, osobní převzetí a pod tím je většinou výběr : ppl doručení 9-15
ppl doručení 17-19 Česká pošta atd…Všechny obchody to asi nenabízí, ale většina jo :-) A mě volají pokaždé kolem 8 ráno a i když tam mám večerní rozvoz tak se vždy ještě zeptají jestli není nějaká změna :-) takže já jsem s nima naprosto spokojená :-)

Ahoj, tak mi má zítra PPL dovézt balíček a samozřejmě hodina doručení zaškrtnout nešla, není to o obchodu, ale o městě kde bydlíš, všude to nejde, mají na stránkách seznam, ve kterých městech si ten čas můžeš zaškrtnout, takže mám smolíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
15.8.12 19:55
@oliš píše:
Ahoj, tak mi má zítra PPL dovézt balíček a samozřejmě hodina doručení zaškrtnout nešla, není to o obchodu, ale o městě kde bydlíš, všude to nejde, mají na stránkách seznam, ve kterých městech si ten čas můžeš zaškrtnout, takže mám smolíka :lol:

Ještě, že bydlím tam kde bydlím :-D :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12921
15.8.12 20:18

@mikky za mě každá služba lepší než česká pošta zkušenosti jen ty nejhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
21.12.12 13:03

Tak zrovna teď mě Česká pošta pěkně naštvala.
Objednala jsem si něco jako Balík do ruky. Včera tady někdo byl na dodání ale nedošla mě sms a ani nikdo nevolal, kvůli domluvě předání. Tak jsem našla dnes výzvu k vyzvednutí ve schránce. Štve mě to z více důvodů. Ta služba je dražší než Balík na poštu a hlavně se budu muset pachtit v té zimě na poštu pro vyzvednutí „balíku do ruky“ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
21.12.12 13:08

Asi to potřebuješ na vánoce… ale jinak je možnost nechat si to doručit znovu a oni si to pak rozmyslí, jestli Ti do schránky vhodí lísteček - má s tím pak na poště práci víc lidí a dají to doručovateli sežrat; mě se tahle taktika osvědčila

@panenka87 píše:
Tak zrovna teď mě Česká pošta pěkně naštvala.
Objednala jsem si něco jako Balík do ruky. Včera tady někdo byl na dodání ale nedošla mě sms a ani nikdo nevolal, kvůli domluvě předání. Tak jsem našla dnes výzvu k vyzvednutí ve schránce. Štve mě to z více důvodů. Ta služba je dražší než Balík na poštu a hlavně se budu muset pachtit v té zimě na poštu pro vyzvednutí „balíku do ruky“ :pocitac:
  • Citovat
  • Upravit
13770
21.12.12 13:10

@karolínka12 Ráno jsem tam zkoušela volat a nikdo to nezvedal. Na Vánoce to naštěstí není ale i tak je to důležité:) No nic, mimčo mě musí pohlídat přítel a já jim to tam půjdu pěkně vytmavit :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák