PPL nebo Česká pošta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
852
22.12.12 12:56

Pod pojmem „vyšší moc“ si představuju, že nestíhají, tuhle o tom mluvili v tv. Ale nedivim se jim, byla jsem na poště platit složenku a strávila jsem tam skoro půl hodiny, fakt toho mají před vánocema hodně - kamarádka čeká na balík už týden a asi ji do vánoc nestihne dojít a to je to dárek :-( Ale kdybych se měla rozhodnout, jak si nechat poslat balík, tak volím raději ppl, pokud bych ho posílala já, tak poštu, je to pro mě pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
22.12.12 13:33

Tak holky já musím říct že jsem s PPL naprosto spokojená. Balíček jsem měla do druhédo dne doma a to jsem to ani nečekala. A řidič říkal, že dělají co se dá. Dokonce i spí na depu. A jelikož bratránekjezdí taky PPLku, a ten už je nezvěstnej 3 den. Takže asi maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helena Lochnerová
22.12.12 14:00
@jana0979 píše:
To řekla pošta tobě?
Takto poslané balíky (BX0479667284X) nemají pevnou dobu dodání.
Odesílatel může požádat, aby cenný balík byl dodán ve lhůtě dvou pracovních dnů ode dne podání:v takovém případě se poštovní služba poskytne za zvýšenou cenu

Dnes ve 13:25 posta ten balik dovezla. To bude asi tim, ze jsem se modlila ac jsem ateistka :lol:

• Citovat
  • Upravit
Helena Lochnerová
22.12.12 14:03
@Trpaslíček píše:
Tak holky já musím říct že jsem s PPL naprosto spokojená. Balíček jsem měla do druhédo dne doma a to jsem to ani nečekala. A řidič říkal, že dělají co se dá. Dokonce i spí na depu. A jelikož bratránekjezdí taky PPLku, a ten už je nezvěstnej 3 den. Takže asi maso.

Problem u PPL je ten, ze si u ni nemuze objednat prepravu obycejnej clovek. Jen firma nebo ten kdo ma s dopravkou uzavrenou smlouvu. U DPD si muze objednat dopravu uplne kazdy. A balik si prijedou vyzvednout tam kam napisu. Nic jinyho nez DPD uz od letoska pouzivat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
1183
22.12.12 15:25
@Ivka 1981 píše:
Pod pojmem „vyšší moc“ si představuju, že nestíhají, tuhle o tom mluvili v tv.

Tak to je vážně super, to budu používat ode dneška v práci i doma. :lol: Když nebudu stíhat, řeknu, že za to může " vyšší moc" a, že to říkali i v TV, tudíž to není výmysl z mé hlavy. :lol: :lol: Ne, vážně, já si taky myslím, že to elegantně znamená, že to prostě nestihli, no. Dnes maminka balíček konečně převzala, ale jak mi psala, musela se jít na poštu zeptat, zda tam něco má, až na základě mého upozornění, že balík má na poště./sleduju přes net/. Přesto, že to byl balík do ruky a měl jí být doručen až domů, pošta jí nejen, že balík nedovezla, jak měla, ale dokonce jí nedali do schránky ani oznámení. :cert: Do teď jsem s poštou neměla žádný problém, ale toto se mi prostě nelíbí, za balík do ruky je docela slušný příplatek, teď nejde ani o ty peníze, jako o princip a nejen, že nedodrželi podmínky, že to dodají druhý den, oni adresáta ani neuvědomí a kdyby si tam maminka nešla se sama zeptat, tak ho nebude mít asi ani za týden. :zed: Takže pro ČP tentokrát palec dolů i když jinak jsem s nima nikdy neměla nejmenší problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.12.12 15:51

@Helii
podle mě je vyšší moc něco jiného ne? spiš něco za co člověk právě nemuže, třeba vánice, povodně, kalamity a tak? :think: Já to už s ČP vzdala dávno..všechno co je státní jde do kopru, nejsou placení dobře, tak se nesnaží, nemají motivaci ( sama pracuju pro stát tak to vím )..každopádně přes net si nechávám posílat přes ppl, ale jako já když něco posílám tak si bohužel vybrat nemužu..přes PPL jako fyzická osoba posílat nemužu a u ostatních firem nevím jak to je, ani bych nevedela přes co, takže musím použít ČP.. :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
5502
22.12.12 16:19

Teď jsem četla na toto téma vtipek: „Česká Pošta je pružná a moderní firma. V rámci předvánočního přetížení zavedla kromě ‚Balíku na poštu‘ a ‚Balíku do ruky‘ taky službu "Balík v prdeli“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
22.12.12 17:46
@smurfka píše:
@Helii
podle mě je vyšší moc něco jiného ne? spiš něco za co člověk právě nemuže, třeba vánice, povodně, kalamity a tak? :think: Já to už s ČP vzdala dávno..všechno co je státní jde do kopru, nejsou placení dobře, tak se nesnaží, nemají motivaci ( sama pracuju pro stát tak to vím )..každopádně přes net si nechávám posílat přes ppl, ale jako já když něco posílám tak si bohužel vybrat nemužu..přes PPL jako fyzická osoba posílat nemužu a u ostatních firem nevím jak to je, ani bych nevedela přes co, takže musím použít ČP.. :roll: :cert:

To jo, podle práva je vyšší moc přesně to, co říkáš, to, co nemůže člověk ovlivnit, ale myslím, že tak špatný podmínky teď nebyly, tak se pod to dá schovat všechno a v ty telce t právě spojili s tím, že nestíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.12.12 18:05
@Ivka 1981 píše:
To jo, podle práva je vyšší moc přesně to, co říkáš, to, co nemůže člověk ovlivnit, ale myslím, že tak špatný podmínky teď nebyly, tak se pod to dá schovat všechno a v ty telce t právě spojili s tím, že nestíhají.

jak nestíhají..právě v telce říkalí že otevřeli pošty až do pulnoci..ale nevim no..já když objednávám na vánoce tak balíky maximálně do pulky prosince..ted jsem objednávala kolem 13tého ale to šlo přes ppl, takže druhý den jsem to měla..poštu před vánocema nepoužívám..( nechápu jak dneska ještě někdo muže chodit na poštu se složenkama - a to hlavně mladý lidi - internetbanking hadra fakt.. ) pak stojím na poště s balíkem a přede mnou mladý lidi a v ruce složenky..nechápu no..u starých to ještě jde, ty se asi s internetem učit už nebudou..tak to chápu

• Citovat
  • Upravit
932
22.12.12 19:57
Tak třeba já chodím na poštu se složenkama, ač si nepřipadám ani mladě ani staře, ale manžel nosí výplatu hotově, tak přece to nebudu ukládat na účet atd, internetový bankovnictví nemám a zatím nechcinepřijde mi to až tak bezpečný, no jednou měsíčně to zkrátka zvládnu na poště
@smurfka píše:
jak nestíhají..právě v telce říkalí že otevřeli pošty až do pulnoci..ale nevim no..já když objednávám na vánoce tak balíky maximálně do pulky prosince..ted jsem objednávala kolem 13tého ale to šlo přes ppl, takže druhý den jsem to měla..poštu před vánocema nepoužívám..( nechápu jak dneska ještě někdo muže chodit na poštu se složenkama - a to hlavně mladý lidi - internetbanking hadra fakt.. ) pak stojím na poště s balíkem a přede mnou mladý lidi a v ruce složenky..nechápu no..u starých to ještě jde, ty se asi s internetem učit už nebudou..tak to chápu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
23.12.12 14:39
@janica252 píše:
Teď jsem četla na toto téma vtipek: „Česká Pošta je pružná a moderní firma. V rámci předvánočního přetížení zavedla kromě ‚Balíku na poštu‘ a ‚Balíku do ruky‘ taky službu "Balík v prdeli“!

Tak to je super a taky v tuto chvíli trefné. :mrgreen: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Profi
2.2.13 20:38

Nezaplatí z 10 případů ani jeden, přestože tam je evidentní pochybení. Nemám důvod si vymýšlet. Kdyby se jednalo pouze o mě, prosím. Ale to jsou denodenní zkušenosti ze všech stran.

• Citovat
  • Upravit
7323
3.2.13 20:14

Já mám zase opačnou zkušenost. Vyřízení reklamace bez problémů a zaplacení náhrady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Profi
3.2.13 20:15

Tak to mi teda v tom případě poraďte jak jste to udělala?:-) Já úplně bez šance, přestože vše bylo evidentní…

• Citovat
  • Upravit
324
3.2.13 20:19

Každý má svou zkušenost. Já jsem pošťák na MD, vše posílám přes poštu, ale vím co a jak zabalit atd. Jsem holt od fochu. Ale PPL také super, klucí zavolají dopředu domluva super chválím. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák