Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Radeji ppl, postou jsem poslala balicek EMS z hl. mesta do krajskeho mesta a sel 4dny
, posta je posledni dobou nejaka zpomalena.
Ááááá, tak to je dneska téma akorát pro mě. Zase se tu z pošty neukázali, celý den sedím doma na zadku, nikdo nezvonil, oznámení ve schránce není a balík Do ruky je na poště
a to je prosím tento týden už potřetí!!!
na naši poštu se s kočárkem nedostanu, přepážky jsou v patře, tak nevím kdo mi zítra malou pohlídá, aby byl Ježíšek doma ![]()
@Baslerinda byla jsem teď na poště a dělá tamjedna známá, neochotné jsou všechny o tom žádná
a ona ať si všichni políbí prdel, že jim ani prémie nedali, no ale to není náš problém, že? je to všechno na jedno brdmo, jestli pošta nebo PPL, všude jsou problémy s doručením
@ledmed No… opravdu není můj problém, že někdo nedostal prémie, asi nebyl důvod nebo je má v kapse někdo jiný. Ale pokud tady někdo psal, že si zaplatil za Balík do ruky, tak budu trvat na tom, že ho chci do ruky - za svoje peníze doufám, že dostanu to, co chci. A pokud by Balík do ruky ležel na poště, ani by mě nehlo ale donutila bych je doručit mi Balík do ruky. Se mnou už totiž pošta i její vedení něco zažila, jak po telefonu tak osobně - a světe div se, od té doby skáčou jak písknu. Já taky svojí práci musím dělat perfektně a přesně, takže proč by nemohli jiní.
@bellezza píše:
Radeji ppl, postou jsem poslala balicek EMS z hl. mesta do krajskeho mesta a sel 4dny![]()
, posta je posledni dobou nejaka zpomalena.
tak to bych normálně reklamovala, aspoň část poštovného by ti vrátili… je to sice malá utěcha, ale lepší než nic… já poslala EMS včera a dnes dorazil…
@Pomka píše:
@panenka87 pošta ale nemá povinnost oznamovat sms, že ti vezou balík, ne?Když tě nezastihnou… Jinak mně vždycky dopravce (PPL i jiní) volají na poslední chvíli, že mi veze balík a je u mně za 10 minut
No a na druhou stranu se nedivím, že ty balíčky teď někde váznou. Já nevím, holky, ale před Vánoci musí být každému jasný, že se to někde může zpozdit. Lidi blázní na poslední chvíli a je to na každém, zda riskuje, že nedorazí včas.
http://www.ceskaposta.cz/…uky-id36476/
mají to tam napsaný ![]()
PPL, DPD.. protože pošta nás už přestala uplně zvonit a vždy nechají jen lístek k vyzvednutí na poště..kam se člověk nemusí hned dostat.. Byla jsem kolikrát celý dendoima a nikdo nezazvonil.. Když je na výběr, pak jiná zásilková služba! Snadno se dohodnu na hodině a čase..
Nikdy jsem s PPLkou nemela problem, ale dneska me teda docela stvou… Do mailu mi ráno přišlo, že dnes převzali balík, pak mi psal řidič sms, že mi ho do 21:00 doveze a pak mi ještě odpo přišla sms, že mi ho budou OPĚTOVNĚ doručovat (jako kdyby mi ho chtěli doručit už včera)… mají v tom teda pěkný bordel…
Holky, nemáte někdo zkušenost? Včera jsem přes ČP posílala balík do ruky do Prahy, paní na přepážce mě ujistila, že dnes bude dodán adresátovi až domů. Sleduju balík přes net a objevilo se tam, že balík je dnes doručován adresátovi, ale nemohl být doručen z důvodu " vyšší moci".Přesně takto to tam je.
Co si pod tím mám přestavit? Fakt to nechápu.
Leda, že by Prahu zasáhl ten obávaný konec světa. ![]()
Vazene damy. Od letosniho roku nenavidim ceskou postu. Nechala jsem si na vanoce pod stromecek poslat darek pro syna. Digitalni fotak. Byla jsem ujistena, ze ho mam druhy den doma. Balik byl podan na poste v Marianskych Laznich 12.12.2012 a jde ke mne domu do Radonic ktere jsou vzdaleny asi 80 km od Marianek. Podaci cislo baliku je tady: BX0479667284X a muzete si to samy overit. Dnes je 21.12.2012 a balik je neustale dorucovan na dodaci postu. Mam po vanocich protoze nemam darek a ten co mi ma prijit je tak drahy, ze si druhy nemohu dovolit koupit.Na infolinkach posty mi nejsou schopni podat informaci kdy prijde. Takze ode dneska je mym hlavnim dorucovatelem DPD. Mam letos po vanocich. Kdyz to pisu tak brecim jak mala holka. Je mi na nic.
@Helena Lochnerová píše:
Vazene damy. Od letosniho roku nenavidim ceskou postu. Nechala jsem si na vanoce pod stromecek poslat darek pro syna. Digitalni fotak. Byla jsem ujistena, ze ho mam druhy den doma. Balik byl podan na poste v Marianskych Laznich 12.12.2012 a jde ke mne domu do Radonic ktere jsou vzdaleny asi 80 km od Marianek. Podaci cislo baliku je tady: BX0479667284X a muzete si to samy overit. Dnes je 21.12.2012 a balik je neustale dorucovan na dodaci postu. Mam po vanocich protoze nemam darek a ten co mi ma prijit je tak drahy, ze si druhy nemohu dovolit koupit.Na infolinkach posty mi nejsou schopni podat informaci kdy prijde. Takze ode dneska je mym hlavnim dorucovatelem DPD. Mam letos po vanocich. Kdyz to pisu tak brecim jak mala holka. Je mi na nic.
Za to nemůže pošta, ale ten u koho jsi zboží objednala.
Balík do druhého dne má začátek DR. Prodejce ti ho poslal jako normální balík (nevím, jakou službu jsi si vybrala a zaplatila).
Já jsem holce objednala MP5 včera v 00:30 a už mám balík doma. ![]()
Paní si u nás koupila v pondělí zboží.
Psala jsem jí, že buď si ho může nechat poslat normálně (65,–Kč),nebo obchoďákem (DR) za 110,–Kč.
Platila předem a vybrala si poštu za 65,–Kč s tím, že to určitě dojde ![]()
V pondělí platbu nestihla odeslat.Tak poslala v úterý (na účtě byla ve středu),hned jsem jí balík odeslala, ale určo nedojde, protože mají přednost ty obchoďáky.
Už 1.12 mi bylo na poště řečeno, že u normálních balíků nezaručujou dobu dodání do vánoc.
Já na to nakupující upozorňovala a dokonce jsem někdy 8.12 dostala vynadáno, že to snad nejde z Ameriky. ![]()
@jana0979 píše:
Za to nemůže pošta, ale ten u koho jsi zboží objednala.
Balík do druhého dne má začátek DR. Prodejce ti ho poslal jako normální balík
Je to poslano jako cenny balik kde posta rekla, ze tento balik bude dorucen maximalne do 5 pracovniho dne od podani.
@Helena Lochnerová píše:
Je to poslano jako cenny balik kde posta rekla, ze tento balik bude dorucen maximalne do 5 pracovniho dne od podani.
To řekla pošta tobě?
Takto poslané balíky (BX0479667284X) nemají pevnou dobu dodání.
Odesílatel může požádat, aby cenný balík byl dodán ve lhůtě dvou pracovních dnů ode dne podání:v takovém případě se poštovní služba poskytne za zvýšenou cenu
.
Došlápla bych si na odesílatele, protože je v jeho zájmu zásilku dohledat.
Pokud se mi zdálo, že jde nějaký balíček hodně dlouho, tak jsem skákla na poštu a nahlásila to.
Paní vedoucí vždycky někam napíše /zavolá/ a do dvou dnů je balík doručen.
.
Pošta má taky své mouchy viz. zničené zásilky(to bych je fakt zakousla),ale dodávání letos bylo opravdu v pohodě
.
@Helii píše:
Holky, nemáte někdo zkušenost? Včera jsem přes ČP posílala balík do ruky do Prahy, paní na přepážce mě ujistila, že dnes bude dodán adresátovi až domů. Sleduju balík přes net a objevilo se tam, že balík je dnes doručován adresátovi, ale nemohl být doručen z důvodu " vyšší moci".Přesně takto to tam je.Co si pod tím mám přestavit? Fakt to nechápu.
Leda, že by Prahu zasáhl ten obávaný konec světa.
Tak to by mě fakt zajímalo, co si pod tím představují
![]()