Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Profi píše:
Tak to mi teda v tom případě poraďte jak jste to udělala?:-) Já úplně bez šance, přestože vše bylo evidentní…
Reklamoval můj přítel, konkrétně já ne. Záleží asi také v jakém případě, zda je to poškození apod., při např. ztrátě balíčku nahlásil reklamaci a pošta mu vyplatila finanční hotovost. Nezáleží také na pobočce a na lidech?
No já se obávám, že podmínky mají nastavené globálně. Ale nejhorší na tom je to zacházení s těmi balíky. To je fakt něco otřesného. Viz tahle reportáž: http://tn.nova.cz/…senosti.html Možná pak pochopíte moje rozpoložení
Neříkám, že je pošta svatá, mně taky přišel kdysi balíček s knihami, který mi postavili v dešti před vchodové dveře a vůbec jsem jim nepodepsala převzetí. Chtěla jsem tam jít a podívat se, kdo jim to podepsat (nikdo, samozřejmě), ale pak jsem se na to vykašlala.
No každý máme asi tedy zkušenosti opačné a možná díky Bohu:-) Každopádně děkuji za Vaší reakci.
@MíšaČK
Já jsem si taky myslela, že umím balit
.
Přišla jsem na poštu, že chci poslat křehký balík.
Pani ho zmáčka (dost fest) a on se promáčknul. Na to mi povídá:„To já Vám nevezmu, co když na něj něco hoděj
.“Snažila jsem se jí vysvětlit, že proto ho chci poslat jako křehký za ne zrovna malé peníze
.
Když mi řekla, že si ho mám přebalit a přijít znovu, tak jsem radši zavolala PPLku. ![]()
Reklamaci jsem za 5let podávala jednou a byla vyřízena kladně
.
Je pravda, že jsem na poště někdy dost vytočená, když tam přijdu a s pěti okýnek nefunguje ani jedno
,ale zase na druhou stranu je zatím stále nejlevnější /alespoň na doporučené dopisy - do kterejch fakt poskládám hodně/.
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s tím, jestli PPL přepraví nesložený kočárek, sporťák? Konkrétně Casualplay S4. Děkuji ![]()
@Katuskka Myslíš bez krabice? O tom dost pochybuju.. Zabalený určitě, to problém není.
Zkus brnknout na PPL, tam ti to poví a máš to.
@rejžička Nějakým způsobem bych se snažila ho zabalit, jde mi o to, že je na něm pokažené skládání a nepůjde bohužel složit..Zítra si tam zavolám ![]()
@rejžička píše:
ppl.cz
zákaznický servis 840 775 píše: Více
Děkuji ![]()
@Katuskka Není zač.
Zkus ho omotat folií, jdou běžně koupit, u nás v domácích potřebách, ale mohli by ji mít i v papíráku. Myslím takovu tu průhlednou tenkou, něco jako normální mikrotenový sáček, jen se přilepí a drží, když omotáváš do vrstev. Jak se jí říká, to bohužel netuším, ale určo ji znáš, podobné jsou i na vaření.
@rejžička Mám ji doma, je to streč folie
koupila jsem v OBI takovou velkou roli a teď do ní balím všechno, co posílám ![]()
Předmět je potřeba pevně zabalit - stahovací folie, oblepit. K rozměrům Vám poradí na zákaznické lince.
Nedávno jsem posílala jarní pneumatiky - baleno po 2. Bez problémů, komunikace s PPL byla perfektní, vše jsem si vyplnila přes e-formulář.
Ahoj holky, kdo tu pisete stiznosti na ceskou postu. vkladam info, ktere malokdo vi. nestezujte si na problemy pisemne poste, ale primo na cesky telekomunikacni urad, ktery postu dozoruje! Jedine tam to ma efekt. Pokud nekdo mate skutecne vlekle a velmi zavazne problemy s postou, muzete podat, i treba doporucenym dopisem, vygooglete si vzor, na policii trestni oznameni z podvodu, posta na vas vylakala platby, ale nerealizuje zadnou praci, sluzbu. Neni to pritszene za vlasy, uz to lide zacali delat. Doporuceny dopis je nejrychlejsi cesta oznameni policii. minimalne to policie na vasi pobocce trochu provetra ![]()
Ja se chci zeptat, jestli ma smysl jit na postu.
Duvod:
Byla jsem napostecse 7 svatebnini oznamenimi. Dorazili z toho 3!!!
Co ted??? Je to uz cca deset dni. Doklad samo nemam, nebylo to doporucene.