Práce na doma 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petramarkova90 píše:
Ahoj, dobrým přivýdělkem může být vyplňování online dotazníků, ale dá to max. par stovek nebo tisíců měsíčněTady jsou nějaký tipy na dobrý dotazníky: https://www.nezavislyradce.cz/…y-za-penize/
Jistě. Na situaci „potřebuji práci, nevím co všechno můžu dělat“ a odpověď BUCH tu máš online dotazníky, ty vyřeší tvůj problém. Dneska to tady stojí za to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Každopádně když neumíš a nehodlas se učit jazyky, tak se orientuje na státní správu. Úřady a radnice. Tam toho většinou v cizím jazyce moc nechcou.
pravda, kdyz vidim, co tam sedi, s titulem Bc. z nejblizsi soukrome skoly (a je uplne jedno, ze ma zamereni naprosto odlisne od druhu vykonavaneho povolani)… na druhou stranu to byva hodne na tlacenku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi mladá. Dá se pochopit, že anglicky neumím padesátníci, ale mladá holka? Navíc určitě koukáš na nějaké seriály a něco rozumíš..ne každý má na jazyky talent, ale dá se s tím pracovat, musíš prostě chtít a makat na sobě.
Co státní správa? Úřednice na úřadě anglicky umět vždycky nemusí, hledej takové pozice..ale tam zase asi nebude ten HO, no.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsi mladá. Dá se pochopit, že anglicky neumím padesátníci, ale mladá holka? Navíc určitě koukáš na nějaké seriály a něco rozumíš..ne každý má na jazyky talent, ale dá se s tím pracovat, musíš prostě chtít a makat na sobě.
Co státní správa? Úřednice na úřadě anglicky umět vždycky nemusí, hledej takové pozice..ale tam zase asi nebude ten HO, no.
A ty si anonymní proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie.M píše:
@MrsNorris tak upřímně, co člověk ve 22 letech a s dvěma pracema za sebou může nabídnout? Já něco anglicky umím, ale nikdy jsem na to nějak neměla hlavu. Jednoduché věty dávám dohromady, ale delší složitější už nezvládnu. Ale zase přece se to dá i bez toho. Hromadu lidí to dělá, i bez jazyků.
Ano, jistě, leckde ten cizí jazyk opravdu nepotřebuješ. Ale většina z dotyčných ovládá (mimo běžné agendy) často i účetnictví atd. Navíc mají praxi. Koho si asi zaměstnavatel vezme na výpomoc? Někoho, koho by musel zaučit, nebo člověka, který je schopen po krátkém zaučení ihned samostatně pracovat? V těchto případech je zaměstnanec obvykle placený hodinovou sazbou, ne fixním platem. Proč platit někoho, kdo svou náplň práce místo do dvou hodin roztáhne do čtyř?
Upřímně bych ten čas na RD využila k doplnění vzdělání. Třeba nějaký kurz účetnictví a samozřejmě trochu vypilovala jazyky. Ty tři roky jsou dostatečná doba a tvé možnosti uplatnění na pracovním trhu po rodičovské (i s přihlédnutím k malé praxi) se znatelně zvýší. Věř mi, že při hledání práce s malým dítětem to doceníš.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na seriály moc nekoukám ale když jo nebo na filmy tak jo většinou rozumím dokonce většině. U mě prostě záleží na situaci. Dokázala bych se domluvit to jo, jen prostě ne nějaký dokonale jako třeba někteří umí.
A co se týče úřednice, to je prwsne to co bych chtěla hledat, právě proto, že ty jazyky tak tolik nejsou třeba a i ta práce tam je prý taková jednoduší, samozřejmě asi záleží jak kde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara tak já zrovna tuhle práci myslela jako stálou práci, ne jen jako výpomoc… Takže by to bylo až po mateřské. Teď když jsem doma mi stačí klidně takové ty manuální práce, co se vozí domu, jen jsem chtěla jestli někdo nemá s tímhle zkušenosti a třeba by mi poradil. A z účetnictví umím jen základy, co nás učili ve škole k maturitě, protože účetnictví jsme měli jako praktickou zkoušku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie.M píše:
Na seriály moc nekoukám ale když jo nebo na filmy tak jo většinou rozumím dokonce většině. U mě prostě záleží na situaci. Dokázala bych se domluvit to jo, jen prostě ne nějaký dokonale jako třeba někteří umí.
A co se týče úřednice, to je prwsne to co bych chtěla hledat, právě proto, že ty jazyky tak tolik nejsou třeba a i ta práce tam je prý taková jednoduší, samozřejmě asi záleží jak kde
tak zkus tu státní správu, úřady, magistráty, čssz. nevím odkud jsi, ale v Praze by snad neměl být problém se sehnáním místa a angličtinu tam snad ani nepotřebuješ.
- Citovat
- Upravit
@Ronnie.M No vidíš, když máš základy účta, šla bych touto cestou a rozšířila si znalosti. To je nakonec i dobrá varianta pro přivýdělek obecně a případně i pro podnikání. Podívej, já ti opravdu fandím, je fajn, že si chceš přivydělat a zároveň už pomýšlíš i na to, co bude po rodičovské
.
- Citovat
- Upravit
@Ronnie.M píše:
@ontarova.stara tak já zrovna tuhle práci myslela jako stálou práci, ne jen jako výpomoc… Takže by to bylo až po mateřské. Teď když jsem doma mi stačí klidně takové tymanuální práce, co se vozí domu, jen jsem chtěla jestli někdo nemá s tímhle zkušenosti a třeba by mi poradil. A z účetnictví umím jen základy, co nás učili ve škole k maturitě, protože účetnictví jsme měli jako praktickou zkoušku
Paní, co bydlí nedaleko nás skládá doma nějaké komponenty, tajemná je jak hrad v Karpatech, když se jí na to někdo ptá. Před časem mi říkala, že placené je to mizerně, ale drží si to, protože přece jen nějakou korunu má. Má zakázané od zaměstnavatele dávat kontakt i vůbec říkat jméno firmy, protože zájemců o takovou práci je právě mraky a je to neskutečně otravuje. Nabídky na práci z domu jsou dnes většinou podvod a kdo něco takového má, tak mlčí jako ryba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara děkuju, teď je mi prostě jen blbý v tom nechat přítele samotného, když já se „valím“ doma
a jelikož mě se po škole stalo to že byl i covid takže byl celkově problém najít nějakou práci a udržet si ji… Beru to těhotenství a mateřství jako takovou možnost začít potom znova třeba něčím lepším, že za tu dobu už třeba bude i doba klidnější, ale kdo ví… Ale i tak si to takhle říkám a vesměs zatím ten čas využívám na to promyslet si co můžu dělat… Třeba si i najít nějaký koníček na přivýdělek doma, jako někteří dělají… Tak to má vlastně i přítel, má stálou práci a jako druhou práci má fotbal, který ho baví a má peníze k výplatě navíc. Možná i když tohle vidím u něj tak mě to nutí přemýšlet že oproti němu nedělám nic. Sice každý jsme zvyklý na jiný život, já byla zvyklá nic nedělat, on zase naopak ale prostě co s ním žiju tak čím dál víc pociťuju touhu něco dělat. Sice takhke to mám v hlavě ale můj největší problém je moje nízké sebevědomí. Vždycky jsem ho měla a se vším se podceňuju, říkám že nedokážu nebo že je to na mě těžké, ale přitom to pak zvládnu. To je můj největší boj v životě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojara nám právě nedávno přišel letáček o takových prací, ale právě mám strach z toho jak to bude, jestli to nebude nějaký podivny a nebo jaké budou mít podmínky. Bohužel na internetu se o tom moc nepíše, což mě od toho odradilo ještě vic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie.M píše:
@mojara nám právě nedávno přišel letáček o takových prací, ale právě mám strach z toho jak to bude, jestli to nebude nějaký podivny a nebo jaké budou mít podmínky. Bohužel na internetu se o tom moc nepíše, což mě od toho odradilo ještě vic
Zjistíš jednoduše - pokud budou chtít nějaké peníze - ruce pryč. Jinak případnou smlouvu si nechat doma, pořádně pročíst, pak teprve podepsat. Ale být tebou, raději bych čas investovala do dalšího vzdělávání, fakt budeš mít po mateřské problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie.M To sebevědomí chápu. Stačí pár odmítnutí a i daleko zocelenější matadoři mívají podobné pocity. A je dobře, že už teď přemýšlíš, co by se dalo zlepšit a zvýšit tak své šance nalézt dobrou práci. Co se týká brigády, myslím, že bude nejlepší se domluvit s partnerem a občas jít vypomoci třeba s inventurou atd. Trochu si odfoukneš a placené to také není špatně. Bohužel ty nabídky domácí práce bývají málokdy seriózní.
Musím říct, že oproti těm prvním příspěvkům je vidět, že jsi rozumná holka a přemýšlíš o budoucnosti. A to je nakonec základ, protože začít řešit, proč nemůžu najít práci až po rodičovské, to už je trochu pozdě. Osobně si myslím, že ty roky se dají nejefektivněji využít právě zlepšováním stávajících znalostí, případně zvyšováním kvalifikace o to, co by se mohlo při získání tvé vysněné práce hodit. A možná bych studium i upřednostnila před brigádou, která sice v krátkodobém horizontu přinese nějakou tu korunu do rozpočtu, ale v tom dlouhodobém ti nezaručí dobrou práci a odpovídající výdělek.
Hodně štěstí
.
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara děkuju moc, určitě o tom popřemýšlím… Popravdě i takový návrh proběhl v mě hlavě a padl i od přítele. Právě nechci pak všechno řešit na poslední chvíli, že teď potřebuju praci, ale nemůžu ji sehnat. Stačilo mi to čerstvé po škole, ještě v té době kdy bylo kvůli covidu všechno zavřené a tak. Bylo to hledání pro mě dost stresující. Ráda bych se po mateřské aspoň trochu tomu většímu stresu vyhnula. A kdo ví, třeba i narazím na najeky koníček, který mi může teochu přivydělat, když bych chtěla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit