Práce na HPP při RD - přijdu o rodičovský příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na HPP při RD - přijdu o rodičovský příspěvek?
Dobrý večer,
nemůžu nikde najít aktuální informace, proto bych ráda poprosila o radu zkušenějších..
Malému je 14 měsíců a z finančních i osobních důvodů bych šla ráda do práce na plný úvazek, ale k jinému zaměstnavateli než před mateřskou.
A moje otázka zní
Přijdu o rodičák??
Malého by hlídala babička a firma, u které chci pracovat, má hlídací centrum, takže by mohl být i tam.
RD mám tu novou formu.
Díky za všechny rady a zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím, že teď už se může při rodičáku pracovat bez omezení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, jen nesmíš dát dítě do státního zařízení - tedy státní jesle nebo školka. Děvčata to řešila soukromou institucí (paní na hlídání, soukromé jesle atd.)
Já nastupovala o 2 měsíce dříve na HPP, rodičák jsem pobírala i když to byl stejný zaměstnavatel, nebyl z toho žádný problém ( jo a výplata s rodičákem se mi moc líbila:-))
pet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš pracovat, od 2 let může dítě do školky, do 2 let je to tuším 46hod./měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet14 prave ta vyplata s rodicakem by se mi taky moc libila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, kde jsou ty časy, kdy u první dcerky jsem brala 7800
tehdá do 4 let + výplatu od 18 měsíců
. Hlídala mi máma, co je doma. Dceři už je 9let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka
to mi tedy vůbec nesedí, finančně to určitě není vůbec omezeno
viz mrkni na tuto diskuzi
https://www.emimino.cz/…-prace-6805/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovat při RD buď vého zaměstnavatele nebo nového, je možné ![]()
Já pracovala u nového dva měsíce, hlídala babička ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet14 bylo to myšleno tak, že do 2 let věku může dítě na max.46hod/ měsíc do jeslí/školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, teďkom po novu je, že už dítě od dvou let může do školky neomezeně, maminka může pracovat + bere rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka1987 píše:
Holky, teďkom po novu je, že už dítě od dvou let může do školky neomezeně, maminka může pracovat + bere rodičák
Ale kdyz malymu jeste dva roky nebyly?
to by snad nemelo nejak vadit, hlidani by mel zajistene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monysek21 píše:
Ale kdyz malymu jeste dva roky nebyly?to by snad nemelo nejak vadit, hlidani by mel zajistene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, chci se zeptata zda stale plati co se zde napsalo. Protoze jak je zname v CR se zakony neustale meni. Take musim nastoupi z financnich i osobnich duvodu do prace a musim dat dite do statnich jeslicek. Tak jestli neprijdu o rodicovsky prispevek? Prede dekuji za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit