Práce na zkoušku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kassy Myslíte že mi to nezaplatí? Všude by se to mělo platit, člověk tam stráví čas
Příspěvek upraven 27.10.20 v 13:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem hledala, takové nabídky práce na zkoušku, za minimální mzdu + zbytek bokem, to jsem odmítla, na černo pracovat nebudu, na zkoušku je zkušební doba. Protože, bez smlouvy, to nedostaneš zaplaceno.
- Citovat
- Upravit
Jsem zaměstnavatel a toto je proti zakoniku prace. Zkouší se o zkusebni dobe. Dala bych si pozor do budoucna, zdali neobchází zakon i jinak…Musis dostat zaplaceno..
- Citovat
- Upravit
@alialiali Nene, brala jsem to automaticky že to placené bude, nečekám víc než 100Kč na hodinu, je to práce na vesnici, kde se dělají jídla pro firmy které se rozváží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Sla bych na zkousku, pokud za tu zkousku dostanes zaplaceno. Jinak ne
@BarboraaaAaaaa píše:
@Melodie91 Nezmínil se o penězích, ale řekla bych že už to bude všude placené
No nepredpokladej a zeptej se…,aby ti po dvou dnech nerekla ne dekujem, podat ruku a nazdar… ja takjle byla kdysi na pohovoru do obchodu s nabytkem a presne…ted bude veletrh, tak si vaa tam vyzkousime..a zadarmo, chcete prece tu praci ne…tak jsem je poslala rychle do pr… pekne si shaneli hostesky zadarmo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa píše:
Ahoj děvčata, kvůli COVIDU jsem přišla o práci, a naskytla se nabídka na přechodnou dobu, jít pracovat do kuchyně (umývat nádobí, pomocné práce) dnes jsem tam volala, a pan mi řekl ať se dostavím v pondělí v 5 ráno na 5 hodin na zkoušku, a další den od 5 rána na 7 hodin na zkoušku bez smlouvy, a že uvidíme jak budeme vzájemně spokojený, zároveň jsem však evidovaná na ÚP měla bych to hlásit jako změnu? Šli by jste na zkoušku? Děkuji za rady
Vždyť zkouška je oficiálně 3 měsíce. Kdy můžete každý bez důvody ukončit poměr. Jen na dobrý slovo zadarmo bych tam nešel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa No samozřejmě, že ti to nezaplatí…a za dva dny, které mu odmakáš zadarmo si tam dá další hloupou, která mu na to skočí…žádná práce na zkoušku neexistuje, od toho je zkušební doba, tohle je protizákonné…řekni mu, že se o tom poradíš na pracáku…
co si asi tak musíš zkoušet na mytí nádobí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa píše:
@alialiali Nene, brala jsem to automaticky že to placené bude, nečekám víc než 100Kč na hodinu, je to práce na vesnici, kde se dělají jídla pro firmy které se rozváží
Znáš to - předpokládat znamená ho… vědět. Bez jasné domluvy a smlouvy ani ránu. Nejenom kvůli mzdě, i kvůli dalším potenciálním problémům - úraz, škoda na majetku… stát se může cokoli. A jak se pak s nimi budeš dohadovat? Tohle je proti zákonu a hodně neseriózní jednání. Bez smlouvy ti ani nemůžou oficiálně zaplatit - jak by si to dali do účetnictví? Pokud někdo hned na začátku takhke obchází zákon, nebyl by pro mě seriózním partnerem ke spolupráci. Je mi jasné, že na vesnici je asj těžké sehnat vůbec nějakou práci, ale tohle prostě smrdí tím, že tě budou chtít zaměstnávat načerno i nadále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@BarboraaaAaaaa No samozřejmě, že ti to nezaplatí…a za dva dny, které mu odmakáš zadarmo si tam dá další hloupou, která mu na to skočí…žádná práce na zkoušku neexistuje, od toho je zkušební doba, tohle je protizákonné…řekni mu, že se o tom poradíš na pracáku…co si asi tak musíš zkoušet na mytí nádobí?
Jo, „poradím se na Úřadu práce“ je výborná odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa A na základě čeho by ti to měl proplatit? Smlouva žádná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa píše:
@Kassy Myslíte že mi to nezaplatí? Všude by se to mělo platit, člověk tam stráví časPříspěvek upraven 27.10.20 v 13:58
Nikde by člověk neměl trávit čas, pokud to nemá podloženo nějakou smlouvou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BukvickaMalicka píše:
Vždyť zkouška je oficiálně 3 měsíce. Kdy můžete každý bez důvody ukončit poměr. Jen na dobrý slovo zadarmo bych tam nešel.
No, ono zas s někým podepsat smlouvu a pak si ten dotyčný hned druhý den hodí marod není taky nic moc. Proto bych proti DPP nic neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@BarboraaaAaaaa Ne, nesla bych nekam na 2 dny pracovat zadarmo, zeptala bych se jich kdy mam dojit podepsat dpp, ze na vyzkoušení je idealni.
Nebo spíš DPČ a mohla by zůstat v evidenci a neodhlašovat se a nepřihlašovat znovu, kdyby to nevyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa píše:
No a proč teda nevíš hodinovou nebo měsíční mzdu? Tak se zeptej, kolik ti za ty dva dny dají, ne? To je normální. A ano, na takové pozici je i běžné, že ti prostě nezaplatí. Už to že ví kolik hodin tam budeš, ale ty nevíš noc jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraaaAaaaa Trvej minimálně na dpč, zvlášť pokud jsi na úřadu práce. ÚP práci na zkoušku netoleruje; neohlásíš to (nemáš co) a když se na to přijde, vyřadí tě na 6 měsíců z evidence. Pokud nezískáš práci, kdo za tebe zaplatí zdravotní pojištění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit