Práce při rodičovské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zdravím chci se zeptat jestli můžu nastoupit do práce při RD mám ji do září 2014 jestli se něco změnilo nebo ne. děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev super už se nemůžu dočkat až někam nastoupím už mi z toho doma hrabe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak poprosím ještě jednou pro nás pomalejší…
- RD mám do března 2014 tj. konec za 4 měsíce.
- našla jsme práci kde by mě vzali na plný pracovní úvazek
- malá je ve školce, neomezeně
- Co za papíry musím kam zanést? Vím, že o rodičák nepřijdu, můžu dělat co chci, ale kde co nahlásit, nebo to nahlásí zaměstnavatel? Když to nenahlásím nebude někde něco duplicitně? ( pojištění atd.)
- jak pak s daní? V březnu normální přiznání?
- Co manželův odpočet daní? Už to nebude za manželku, ani za tu poměrnou část roku?
No mám s toho fakt hokej… ![]()
Není na netu někde podrobný návod pro maminy co se rozhodnou jít do práce, dřív jak po ukončení RD? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem klasickou pracovní smlouvu, ne DPČ nebo DPP. Vše za mě vyřídil zaměstnavatel, který strhával i odvody a daně. Nikam jsem nic nehlásila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rd na 4 roky
Holky jak je to stím RD na 4 roky má sestra jí má na 4y a po třetím roce nastoupila na trvalo do práce a pořád jí chodí RD. A nevíte někdo jestli se ta meteřská dá přednostně ukončit nebo si jí zkrátit? Díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Lulucinda 90 A jaký by to pro ni byl přínos, že by si dobu pobírání RP zkrátila? Jinak pokud může volit výši RP, tak si zvedne částku a tím pádem vyčerpá RP dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jde to si jí zkrátit ikdyž jí mám automaticky na 4 roky syn jde v lednu do školky a já již chci naklusat do práce:) Díky
- Citovat
- Upravit
Lucinda 90 Ale tam přeci vůbec není žádný problém, prostě půjdeš do práce a budeš současně pobírat RP. Pokud máš RP automaticky na 4 roky, tak více peněz čerpat nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o upřesnění. zda se něco v zákonech nezměnilo. RP mám daný na 3 roky. Mám ještě RP pobírat 1 rok. =do října r. 2015. ale mám možnost nastoupit do práce už letos v listopadu. Budu nadále ten poslední rok pobírat RP, nebo jak to teď vlastně je, Mám někde něco hlásit? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Děkuji moc. A ještě mě napadá,. Když beru přídavky na děti? to asi hlásit musím…né?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Děkuji za informace. Já jen, abych pak něco nevracela, tak raději at si to nechjí hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit