Práce prodavačky ve značkovém obchodě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Jde o GEOX, mám přijít na zkoušku, tak na 5 hodin, oni to dělají tak nejenom v obchodech, setkala jsem se s tím i ve výrobě…Nebude to placené, toho stání se taky bojím mám dost křečové žíly, už kdysi operované, ale mám to rodové…Nebo půjdu opět do fabriky a možná pracovat na noc, vše má svoje. Není mi už 20 ani 30let.
Jako že jim tam na zkoušku budeš pracovat bez nároku na mzdu? Na to bych nepristoupila. Vím, že to asi zkouší (viz diskuse o práci pokojské, tam o tom paní nebo slečna psala také), ale myslím, že od vyzkoušení práce je tzv zkušební doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jde o GEOX, mám přijít na zkoušku, tak na 5 hodin, oni to dělají tak nejenom v obchodech, setkala jsem se s tím i ve výrobě…Nebude to placené, toho stání se taky bojím mám dost křečové žíly, už kdysi operované, ale mám to rodové…Nebo půjdu opět do fabriky a možná pracovat na noc, vše má svoje. Není mi už 20 ani 30let.
Jasně, oni porušují zákon, to opravdu o budoucím zaměstnavateli vypovídá, jak je seriozní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, nemá tady některá z vás zkušenost s prací prodavačky - asistentky ve značkovém obchodě? Já byla na pohovoru a jsem domluvená si to tam přijít vyzkoušet, ale trošku se toho bojím, že mi to nepůjde. Jsem prodavačka v potravinách bývalá, to je však něco jiného kasa v supermarketu.Tady po mně chtějí znalost pc a pokladního systému G a nějaký název,…už nevím. Jen se chci zeptat, zda se to dá naučit, nebo musím být opravdu sběhlá na pc? Co se týče prodeje samotného, čkověk se nesmí bát komunikovat, mají procenta z tržby, prodávají tam drahé boty.Zas si říkám, že bych se tam tak nenadřela, nyní jsem ve fabrice a za moc to nestojí, noční, peněz málo. Jen nevím zda mohu být jen vyučená, údajně tam byla na zkoušce i vysokoškolačka, ale neuměla to s lidmi.Co myslíte?
Věř si a zvládneš to ![]()
Kolikrát když vidím některé lidi, tak si říkám, že ty prodavačky musí mít svatozář.
Vykroč pravou, úsměv, nadšení a ono to půjde samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, oni porušují zákon, to opravdu o budoucím zaměstnavateli vypovídá, jak je seriozní…
Já se obávám, že tohle je praxe v oboru. Skoro všechny kamarádky, co kdy dělaly v obchodě nebo servírku, šly na první den „na zkoušku“ zadarmo. Čímž to rozhodně neobhajuju, jen chci říct, že pokud si dupne, mohli by ji rovnou vyřadit
- Citovat
- Upravit
@Lalelale To už je na ní, já bych nechtěla pracovat tam, kde si myslí, že budu pracovat zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S ohledem na zdravotní problémy bych preferoval Geox, než směnný provoz, držím palec, ať to vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to porušování zákona. Mě tohle nabídli 2 krát a poslala jsem na ně inspekci práce, chytli za to pokutu a snad se poučili. Na tyhle věcí funguje zkušební doba a ne zaučení zadarmo jak mi jedna řekla, za to že tě zaučím se neplatí…tak zaplatila a pořadně
- Citovat
- Upravit
Tak ja třeba i chapu, ze se boji, aby jim dotycny nesel hned prvni den na neschopenku, ale to se da resit pres DPP a pak teprve PP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naučit se dá úplně všechno, neboj, to zvládneš
Určitě je to lepší práce než ve fabrice ![]()
Akorat si musíš hlídat ty nožky a věnovat se jim, já sice tedy neměla nikdy vyloženě křečové žíly, ale nohám to dlouhé stání rozhodne nesvědčí, co si budeme povídat. Nějakou dobu to šlo, ale pak jsem si je vždycky příchodu ze směny masirovala (hlavně lýtka), v zimě jsem chodila bez puncoch jak dlouho to šlo (ten chlad mi delal dobre
), plus tedy trpěly paty, strasne mi tam tvrdla kůže. Kupovala jsem si do obchodu o číslo až dvě větší boty a do toho takové speciální gelove pracovní vložky, to celkem pomáhalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to nepřijde blbý, jít si zkusit, co ta práce obnáší bez toho, že by zakladatelka musela dát rovnou výpověď ze současné práce
Pak by odešla ve zkušebce a byla bez práce úplně.
A zakladatelko, pracovala jsem několik let také v obchodě s obuví, Ecco. Mimochodem, konkurent Geoxu
A byla to pohodička. Musíš mít vztah k zákazníkům, být fakt komunikativní, nenechat se zprudit otlemeným troubou, co zrovna nemá den a hlavně- musí tě prodávání bavit. Já boty miluju, takže pro mě to byla fajn práce a jen to, že jsem měla vyšší ambice, mě donutilo odejít a dát se do jiného oboru ![]()
Každopádně, jestli můžu radit, zkus to a užij si to
Do fabriky můžeš kdykoli zpátky
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monikap3 A proc by jako musela davat výpověď? Smluv muzes mit podepsanych kolik chces, takze klidne muze podepsat druhou, nez riskovat slusnou pokutu za praci nacerno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To je pěkná blbost. Nemůžete mít víc smluv na hlavní pracovní poměr. Můžete mít jednu na hlavní a druhou třeba na Dohodu, ale to by se musela v té nové práci domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monikap3 Ale houby, jednak hlavni pracovni poměr uz neexistuje, je jen pracovni pomer a druhak jich muzes mit kolik chces a kolik stihnes. A pokud se nejedna o stejnou cinnost tak ani nemusis mit souhlas zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
Je to porušování zákona. Mě tohle nabídli 2 krát a poslala jsem na ně inspekci práce, chytli za to pokutu a snad se poučili. Na tyhle věcí funguje zkušební doba a ne zaučení zadarmo jak mi jedna řekla, za to že tě zaučím se neplatí…tak zaplatila a pořadně
Jo, strašná výhra pro zaměstnavatele mít člověka, kterého musí jiný zaměstnanec zaučovat, čímž nemůže fungovat jako normálně a na 100%, přitom nováčkovi platit plnou mzdu, a ještě s tím mít hromadu vybavování, nemluvě o podobných „expertech“, co nechtějí pracovat zadarmo. Pokud chceš hned od začátku plný plat, tak hned pracuj na plný výkon!
Mimochodem, největší zápřah pro zaměstnavatele je zaučování nového zaměstnance, a když přitom navíc ještě neví, jestli to ten dotyčný vůbec zvládne, tak je podobná zkušení bezplatná směna nejlepší řešení pro oba! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit