Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak ráda bych dělala, když spí, ale usne mi akorát před obědem a pak někdy na chvíli kolem páté, navíc rád spí v postýlce v ložnici, kde ho nic neruší a chůvičku tak dobrou nemám, abych mohla odejít na druhý konec zahrady.
Nejvic jsem delala na zahrade kdyz spal, v tomhle veku to bylo jeste dvakrat denne, tak se neco udelat dalo, zahrada jeste nebyla ve stavu aby se tam mohlo samo batolit dite, cast hotova byla, v lete jsem ho tam normalne lezt nechala, ale urcite ne bez dozoru abych si mohla delat nejakou svou praci.. jako semtam vytrhnout plevel v zahonu proc ne, ale neco zdlouhavejsiho ne..
jeste jsme tenkrat ani nemeli plot.. ty jo, kdyz si ted na to vsechno vzpomenu jak jsme to delali
no usnul a honem honem co nejvic veci udelat, pak kdyz se vzbudil tak chvilku vydrzel v kocarku, chvili jsem ho zabavovala a byla k ruce priteli kdyz se delali prace okolo..
ono i ted kdyz mu jsou tri to neni zadna hitparada.. to je zas furt mamiii rozhoupej me, mamiiii udelej mi babovky mamiiii ja mam hlad mamiiii ja chci napit, mamiiii nejdou mi obout boty…
@Beckyttine5
Joooo na procházce hezky usne, ale má asi radar či co na moment, kdy se s kočárem zastavím a kdy dojdeme zpět na zahradu. To dítě je od malinka akční nezmar a cokoliv s ním dělám jen po chvilkách ![]()
@májule01 My se prostě střídáme s manželem, pokud fakt něco potřebuju udělat, Ten první rok s dítětem je to prostě o ničem, taky nestojím o to aby se nacpal pískem. Teď dvouleťák už je super parťák. Akorát mě to letos čeká s druhým, co je narozen v červenci. Nemám pro letošek moc velké pěstitelské ambice… ![]()
@pikola píše:
Mám 15m co začalo teprve v únoru chodit, myslíš, že jsem kvůli tomu nechodila ven? Se starší normálně na hřiště do písku. Když ležel jak placka tak na desce, pak se pohyboval sám. Teď už staví bábovky.
Obě fotky jsou z letošní zimy. To ještě nechodil.Příspěvek upraven 26.03.21 v 20:40
tohle je naprosto normalni, to snad kazdy dite se takhle vali po zemi.. ale pochybuju, ze ho nechas takhle se nekde placat a jsi k nemu treba otocena zady a hrabes se v zahonu..
jasne jde to.. kdyz fakt je plejes, zastrihujes semtam kerik atd. ale ja treba takhle zakladala novy zahony kdyz byl takhle malej, staveli jsme plot atd. a to jde fakt blbe s batolicim se ditetem za zadkem
@Silver_Lining No manžel by rád pomohl, ale pracuje z domu, je projektant a celý rok co se malý narodil a je k tomu vše převrácené na hlavu skrz koronáč, tak neví kam dřív skočit, hodiny tráví jen obtelefonováváním úřadů a nemá čas na svou práci, natož mi pomoct s malým, ač by rád.
@JOHNDENVER píše:
@pikola já neříkám nechodit ven. Ale roční dítě, které nechodí si asi samo moc dlouho nevyhraje
To ale neznamená, že nemůže na zem
a zima už není, nahé tam asi nebude.
Dámy zkusím to s nepromokavým overálkem, tím polystyrenem a teplou piknikovou dekou. Třeba to pro něj bude nový druh zábavy
aspoň po chvilkách. Možná ho na místě chvíli udrží i naši dva hafani, když jim dám k němu místo, miluje je.
Pomohly jste mi, děkuji. Utvrdily jste mě v tom, že když to nebude na dlouho a když už venku nejsou mrazy, tak to není zas tak žádná věda. Hurááá na zahradu ![]()
@JOHNDENVER píše: řekla jsem, že nemůže na zem? Jen bych ho tam nenechala, co by tam asi tak samo dělalo, jedlo písek?
A proč by jedlo písek? Většina ročních dětí sedí, leze, stojí nebo dokonce chodí. Ano, musí se na něj dohlížet, ale neznamená, že nemůže lozit po zahradě ![]()
Já sice na zahradě zásadně nic nedělám, zato si tam ráda čtu a piju kafe - dítě jsem teple oblíkla a vypustila. Po očku jsem sledovala jestli něco nejí nebo nechce spadnout do bazénu. Přežila ![]()
Když jsem dělala na zahrádce, tak jsem měla dítě vedle sebe na zemi. Velmi brzy ho bavilo napodobovat mě. Takže dostal svoje nářadí a tím se zabavil.