Práce v Austrálii nebo na Novém Zélandu

346
2.6.13 12:08

práce v Austrálii nebo na Novém Zélandu

Nemáte náhodou některá z vás dobrou zkušenost s nějakou společností, která je schopná sprostředkovat pracovní pobyt v Austrálii popřípadě na Zélandu? Náš švagr teď odmaturoval a rád by tam na rok vycestoval. Nejspíš by pro něj byla dobrá práce na nějaké farmě, ale je to ještě mlaďoch a jel by tam sám, tak bychom rádi nějakou prověřenou společnost :) Díky za tipy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
2.6.13 13:45

Ahoj,
my jsme byli pred lety s touhle agenturou www.australiaexpert.cz a muzu doporucit. Pracovni povoleni se vaze na studium (predpokladam, ze se to nezmenilo), takze farmy asi neprichazi moc v uvahu. Navic treba v Australii jsou vetsinou na odlehlych mistech, coz bych treba ja nechtela. My byli primo v Sydney a pracovali jsem v restauracich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
2.6.13 13:49

@jjanekk děkuji, no a studium už jste měli vybrané dopředu? On je trochu skleslý, že ho tady letos nevzali na vš, takže nad studiem tam neuvažoval, ale je chytrý, takže třeba jazyk by mohl…nebo je to něco jako erasmus? Nebo jak jste to s tím studiem měli vy? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.6.13 13:57

Erasmus ne, to je program EU, ale jde to jako Work and Travel, kdyz nebude chtit studovat. Studium je pomerne drahe, takze si studenti pak casto privydelavaji. S agenturou zkusenost nemam, tak neporadim, ale muze si najit na Facebooku skupinu Cesi a Slovaci v Australii, tam je dost lidi, co si tim prosli ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
2.6.13 14:21

Pracovni vizum dostane az na zaklade zaplacene skoly. Aspon za nas to tak bylo. Idealne si zavolej do te agentury (nebo do nejake jine, ono je to jedno) a poptej se na moznosti. Nevim, jestli se nezmenila nejaka legislativa. Za sebe Australii doporucuju, ale fakt je, ze moc tak mladych lidi jako tvuj svagr tam tedy nebylo. Vsichni jsme byli starsi.
Dalsi varianta je odjed na turisticka viza treba na ten Zealand a tam zkusit pracovat na cerno na nejake te farme.
Work and Travel - neslysela jsem o nikom, kdo by takhle v Australii byl, takze v tomhle neporadim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
2.6.13 15:04

Švára je v melbern už tři roky a jen na studijní vízo. dost to tam hlídají a kontrolují. jen tak nejít do školy ale třeba na melouch muže být dost problém a mohou tě hned poslat domu. fakt to tam hlídají.
Ale jinak se v tom neorientuji takže více nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
2.6.13 15:10

To jsem tam zapomnela napsat.
Aby clovek mohl pracovat, MUSI chodit do skoly. Pokud bude mit absence, tak ho skola hlasi na imigracni a dotycny jede domu. Navic, co si pamatuju, tak je tam podminka studovat jazykovku (nevim jak dlouho, ale to jsou ty nejdrazsi skoly) a pak muze jit clovek na nejakou college. Pri ta jazykovce se da spatne pracovat, pac to jsou celodenni kurzy. Pak uz to jde, pac skola nemusi byt kazdy den, anebo neni od rana do odpoledne. Takze to chce mit do zacatku nejaky penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.6.13 00:35

Tak jsem chvili googlila, abych nesirila bludy a Work and Travel jde na Zeland ale ne do Australie…zmatlo me, ze jsem tady potkala ludi z Evropy na Work and Travel, ale CR zjevne smlouvu podepsanou nema, takze se omlouvam za zmatek…Takze pokud nechce vrazet penize do studia, muze na ten Zeland…a snad nekdo poradi i s agenturou. Tusim ze google mi tam hodil Student Agency, pres ne bych se asi nebala, ale jak rikam, zkusenost nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat