Práce vs. snaha o otěhotnění

Anonymní
24.2.22 11:42

Práce vs. snaha o otěhotnění

Ahoj holky, prosím o anonym kvůli množství osobních údajů. V práci mi bylo oznámeno, že cca za půl roku bude moje pozice zrušena.
Já jsem v situaci, kdy už nechci odkládat mateřství a až dořeším aktuální zdravotní problémy, chtěli bychom se začít s partnerem snažit.
Co byste dělaly v mojí situaci? Hledat novou práci a případně brzy odejít na mateřskou, kdyby se zadařilo? Nebo zůstat v současné, kde je možnost případně přejít i na jinou pozici (bylo mi nabídnuto), která je ale dost mimo můj obor a novou práci ve svém oboru hledat až po případné mateřské?
Je mi samozřejmě jasné, že těhotenství vůbec nemusí být hned a i z tohoto důvodu jsem spíš nakloněna hledání nové práce, na druhou stranu se chci vyhnout případnému oznámení těhotenství hned třeba ve zkušebce, kdyby to náhodou klaplo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
24.2.22 11:46

Hledáš ideální řešení, které neexistuje.

Můžete se snažit x let. Takže spíš takto se na to dívej, ne že z prvního zasunutí se povede. Tak bych změnil práci a uvidíš co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
24.2.22 12:05
@Cenarius píše:
Hledáš ideální řešení, které neexistuje.Můžete se snažit x let. Takže spíš takto se na to dívej, ne že z prvního zasunutí se povede. Tak bych změnil práci a uvidíš co bude.

Souhlasim, taky bych hledala praci a nepredpokladala, ze se zadari hned. Pripadne vzala zatim tu nabidnutou pozici ale mezitim koulala po jine praci (abych nemusela na pracak).

Ale tady dostane sodu, jak je hrozna nepoctiva lharka ze si hleda zamestnani zatimco se snazi a jak je to hrozne nefer vuci novemu zamestnavateli, ze pripadne hned chvili po zkusebce pujde na materskou. Zname to tady, ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.22 12:06

A já bych naopak zůstala, i kdyby na jiné pozici. Počítat dopředu s tím, že se mi dlouhodobě nepodaří otěhotnět je nesmysl. Šéfovi bych řekla, že zatím počítám, že bych u nich zůstala a uvidíš za pár měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 12:32

Děkuji za rady. Ještě dodám, že práci mám dobře placenou, firma je seriózní. Ale na druhou stranu mám i dobrou kvalifikaci a najít novou práci by se mi během toho půl roku mělo myslím podařit.

• Citovat
  • Upravit
1702
24.2.22 12:45

Záleží na tvém oboru, jak lehce se hledá uplatnění, jak časté jsou smlouvy na dobu určitou/neurčitou a jestli je tohle pro tebe nějak zásadní, jestli můžeš pracovat i ve vyšším stupni těhotenství nebo se můžeš a chceš rychle po porodu do práce vrátit… Jsou obory, kde není problém, když hledá práci i těhotná (pokud vyloženě není ve třetím trimestru), na druhou stranu ti lidé nepotřebují smlouvu na dobu neurčitou, protože ví, že ve svém oboru novou práci najdu relativně rychle a snadno. A taky jsou obory, kde je riskantní jakousi jistotu opouštět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.2.22 12:50

Hledala bych práci a přitom se snažila o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.2.22 12:55

Vzala bych nabízenou pozici ve stávajícím zaměstnání.
Nebo si to dobře vypočítat, aby se Ti nestalo, že Tě v nové práci vyhodí v průběhu zkušební doby, tam není těhotenství ochranou a ty nestihneš nastoupit na ppm v ochranné lhůtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
4.4.22 13:06

Já bych na pripadne těhotenství vůbec nemyslela. Proste bych šla profesně směrem, který mě víc táhne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat