Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje první těhotenství byla také mimoděložní, byl to strašný šok a ta ztráta mě dodnes bolí. Přišla jsem si jako neschopna zenska, co ani neumí otehotnet. Zároveň to pro mě bylo první setkání s vlastní smrtelnosti. Tehdy jsem psychologa nevyhledala, ale měla jsem. Děláš dobře. Bohužel na žádného kontakt nemám, ale když bys zavolala na zdravotní pojišťovnu, někoho ti doporučí.
Píší ti ale hlavně proto, abych tě alespoň povzbudila. Po operaci jsem za rok otěhotněla, doma mám zdravou dceru a další já cestě. Ano, mimoděložní se může opakovat s druhým vejcovodem, je větší sance, ale i kdyby, je důležité se držet toho, že jste s partnerem schopni otěhotnět. V dnešní den ve asistované reprodukce je to resitelne
alespoň to mě vždy drželo nad vodou, že to jde
přeji Ti, ať je ti brzy na duši lépe a za nějaký čas, až budete chtít, ať se vám narodí zdravé deti ![]()
@Anonymní píše:
Moje první těhotenství byla také mimoděložní, byl to strašný šok a ta ztráta mě dodnes bolí. Přišla jsem si jako neschopna zenska, co ani neumí otehotnet. Zároveň to pro mě bylo první setkání s vlastní smrtelnosti. Tehdy jsem psychologa nevyhledala, ale měla jsem. Děláš dobře. Bohužel na žádného kontakt nemám, ale když bys zavolala na zdravotní pojišťovnu, někoho ti doporučí.Píší ti ale hlavně proto, abych tě alespoň povzbudila. Po operaci jsem za rok otěhotněla, doma mám zdravou dceru a další já cestě. Ano, mimoděložní se může opakovat s druhým vejcovodem, je větší sance, ale i kdyby, je důležité se držet toho, že jste s partnerem schopni otěhotnět. V dnešní den ve asistované reprodukce je to resitelnealespoň to mě vždy drželo nad vodou, že to jde
přeji Ti, ať je ti brzy na duši lépe a za nějaký čas, až budete chtít, ať se vám narodí zdravé deti
Moc děkuju za odpověď a povzbuzení. To s vlastní smrtelností chápu, doteď jsem byla celý život úplně zdravá a najednou tohle..
Jestli se můžu zeptat - měla jsi potom ještě nějaké další mimoděložní těhotenství?
Gratuluju k dceři i dalšímu zdravému těhotenství, držím palce, ať jde všechno hladce
a ještě jednou díky.
Ahoj. Já měla mimodelozni těhotenství po 8 měsících snažení. Pro mě to šok úplně nebyl, od začátku jsem tušila, že je něco špatně. Pobrecela jsem si a za 14 dní jsem byla v pohodě a chtěla se znovu snažit. Počkala jsem jeden cyklus a druhy se hned povedlo. Mám zdravou dceru. Ale chtěla bych ještě druhý a trošku mám strach, zda to půjde.
Pokud myslíš, že potřebuješ psychologa, tak ho vyhledej. A neboj, dost ženských otehotni přirozeně i s 1 vejcovodem ![]()
@Anonymní píše:
Moc děkuju za odpověď a povzbuzení. To s vlastní smrtelností chápu, doteď jsem byla celý život úplně zdravá a najednou tohle..
Jestli se můžu zeptat - měla jsi potom ještě nějaké další mimoděložní těhotenství?Gratuluju k dceři i dalšímu zdravému těhotenství, držím palce, ať jde všechno hladcea ještě jednou díky.
Naštěstí už jsem žádné mimoděložní neměla. Otěhotněla jsem přirozeně, obě děti nám trvaly tak 3/4 roku.. ale bála jsem se, to ne že ne.. ale člověk musí verit ![]()
@K.D.P. Děkuju za odpověď, je skvělé slyšet příběhy s dobrým koncem. Držím palce, ať je i druhé početí a těhotenství bez problémů.
@Anonymní píše:
Ahoj,kvůli mimoděložnímu těhotenství jsem před týdnem přišla o vejcovod. Je mi 24, s partnerem jsme spolu krátce, děti plánujeme, ale později (cca za 5 let). Těhotenství teď tedy bylo neplánované, ale stejně mě ten konec úplně zdrtil. Mám hrozný strach, že buďto už neotěhotním (když mám jen jeden vejcovod) nebo se bude mimoděložní opakovat - mám k tomu teď větší predispozice.
Pořád brečím a jsem z toho zoufalá. Racionálně vím, že to nakonec celé může dopadnout dobře, ale myslím teď prostě jen na ty černé scénáře. Potřebovala bych si o tom popovídat s odborníkem, někým, kdo mě naučí s tímhle traumatem pracovat.
Nevíte prosím někdo o psychologovi (ideálně na pojišťovnu, ale můžu i něco menšího platit) v Praze, který se na to specializuje?
Děkuju a hodně síly všem..
Prosím anonym, chodí sem kolegyně z práce, které o tom neví.
Otěhotněla jsem přirozeně a jedním vejcovodem
žádná panika..
Ahoj… Nemám sice kontakt na psychologa ale chtěla bych tě povzbudit.. Mám za sebbou 5 těhotenství… Několik potratů nějaké biochemické a nakonec i. Mimodelozni… Navíc pozdě zjištěno.. Hcg ne rostlo měla hsrm šílené bolesti a krvácení nakonec mi to prasklo a málem jsrm umřela.. Přišla jsem o vejcovod… Musím říct že jsem se z toho Hrabala půl roku… Šílené období.. Pocit neschopnosti navíc taky statisticky větší šance na opakování… No nakonec jsem přirozeně otěhotněla asi za půl roku navíc z vajecniku bez vejcovodu.. Ovu potvrzena třemi na sobě nezávislými dr… A já také cítím který vaječník ovuluje… Při propouštění z nemocnice mi dr řekl že šance otěhotnět se nesnižuje na 50% ale spíše na 75% že druhý vejcovod si umí vajíčko přitáhnout… No nevěřila jsrm. Mu, myslela jsrm si že mě jen uklidňuje.. Teď mi tu spí roční dcera
@Anonymní píše:
@Skaiqy @Ufinka87 děkuju za sdílení a gratuluju, že vám to vyšlo
Jeee, vůbec není zač, moc držím palce ať to klapne ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
kvůli mimoděložnímu těhotenství jsem před týdnem přišla o vejcovod. Je mi 24, s partnerem jsme spolu krátce, děti plánujeme, ale později (cca za 5 let). Těhotenství teď tedy bylo neplánované, ale stejně mě ten konec úplně zdrtil. Mám hrozný strach, že buďto už neotěhotním (když mám jen jeden vejcovod) nebo se bude mimoděložní opakovat - mám k tomu teď větší predispozice.
Pořád brečím a jsem z toho zoufalá. Racionálně vím, že to nakonec celé může dopadnout dobře, ale myslím teď prostě jen na ty černé scénáře. Potřebovala bych si o tom popovídat s odborníkem, někým, kdo mě naučí s tímhle traumatem pracovat.
Nevíte prosím někdo o psychologovi (ideálně na pojišťovnu, ale můžu i něco menšího platit) v Praze, který se na to specializuje?
Děkuju a hodně síly všem..
Prosím anonym, chodí sem kolegyně z práce, které o tom neví.