Jaký důvod pobytu v nemocnici si vymyslet pro rodinu

Anonymní
4.8.21 14:58

Jaký důvod pobytu v nemocnici si vymyslet pro rodinu

Ahojte. Bohužel jdu na ukončení těhotenství v druhém trimestru kvůli vážným vývojovým vadám miminka. Rodina ani neví, že jsem těhotná, ani nemám chuť jim to říkat. Máme ale zrovna teď společně strávit asi dva týdny. Potřebuju opravdu neprůstřelnou výmluvu. Ale něco neškodného - žádné gynekologické zákroky, protože to by je vyděsilo, máme v rodině špatné zkušenosti, ani nic jiného intimního, to bych s nimi nikdy neprobirala. Myslela jsem nějaké pozorování, záda, ledviny… Řekla bych i karanténu kvůli covidu, ale to by je taky vyděsilo, a navíc to potřebuju domluvit dopředu kvůli péči o děti, nemůžu je na někoho hodit na poslední chvíli.
Díky za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36339
4.8.21 15:04

To je mi moc lito. Nejaky gastro problémy třeba? Podezreni na slepák pokud ho nemás ještě ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27765
4.8.21 15:09

Je mi to líto, ale co třeba uskřípnutý záda jsi tam jen an kapačkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.8.21 15:10

Nechtela bych lhat.
Bud jim rict pravdu nebo jestli by proslo, ze jdes do nemocnice a duvod si chces nechat pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.8.21 15:14

@Lucie_Sx Jo a všichni to z ní budou páčit. Navrhuji ledvinovou koliku nebo ta záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.8.21 15:15

Mrzí mě to :hug: Na druhou stranu si říkám, že rodina, se kterou chci trávit 14 dní v kuse, musí být velmi blízká a nedovedu si představit, že bych jí něco takového tajila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
4.8.21 15:16
@divine woman píše:
@Lucie_Sx Jo a všichni to z ní budou páčit. Navrhuji ledvinovou koliku nebo ta záda.

no ale to jsou akutní věci, a ona potřebuje dopředu domluvit hlídání dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
4.8.21 15:16
@unuděná píše:
Mrzí mě to :hug: Na druhou stranu si říkám, že rodina, se kterou chci trávit 14 dní v kuse, musí být velmi blízká a nedovedu si představit, že bych jí něco takového tajila…

já bych to také řekla, veškeré tajení se většinou vymstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.8.21 15:19

Je mi to moc líto.
Já bych si to ale nekomplikovala. Řekla bych to tak, jak to je. Budeš mít aspoň možnost se třeba i později z toho smutku vypovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
4.8.21 15:19

A to ani děti neví o těhotenství? A rodině jsi to chtěla oznámit az po narození? Moc to nechápu, já se taky nesveruju všem se všemi intimnostmi, ale zrovna těhotenství a budoucí nový člověk je takový zásah do rodiny, ze řešit to alespoň se svými již narozenými dětmi a s nejbližší rodinou povazuju za základ slušnosti a dobrých vztahů. Každopádně ledvinové kolika ani Slepák nejsou moc dobre výmluvy, tam ta hospitalizace bývá většinou akutní. Ať si vymyslis cokoliv, bude se to řešit, budeš na to muset myslet dalších x let, kdykoliv může někdo řešit něco podobného, nebo ty budeš v budoucnu řešit něco, co se s tím neslucuje atp.. je to prostě nesmysl. Přece není tak složité říct pravdu a dodat, že se o tom nechceš bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 15:23

Děkuju za tipy a chápu další připomínky, ale asi nechci úplně zapřádat diskusi, jestli si to nechat pro sebe, nebo ne. mám svoje důvody, do kterých nevidíte a které není potřeba tady zveřejňovat.
ale teď mě napadlo, jestli by nakonec nebylo lepší říct, třeba že mám antibiotika - angínu? - a že mám ležet…
ono je to stejně celé neuvěřitelné, protože já nemám nikdy nic, ale těhotenství by bylo pro všechny opravdu šok, to bych fakt neustála slyšet všechny hloupé poznámky a otázky, a že by byly… Mám toho už tak naloženo…

• Citovat
  • Upravit
36556
4.8.21 15:24
@Anonymní píše:
Ahojte. Bohužel jdu na ukončení těhotenství v druhém trimestru kvůli vážným vývojovým vadám miminka. Rodina ani neví, že jsem těhotná, ani nemám chuť jim to říkat. Máme ale zrovna teď společně strávit asi dva týdny. Potřebuju opravdu neprůstřelnou výmluvu. Ale něco neškodného - žádné gynekologické zákroky, protože to by je vyděsilo, máme v rodině špatné zkušenosti, ani nic jiného intimního, to bych s nimi nikdy neprobirala. Myslela jsem nějaké pozorování, záda, ledviny… Řekla bych i karanténu kvůli covidu, ale to by je taky vyděsilo, a navíc to potřebuju domluvit dopředu kvůli péči o děti, nemůžu je na někoho hodit na poslední chvíli.
Díky za tipy.

Nejdřív mi dovol říct, že je mi líto, co tě potkalo.

Já bych rodině řekla pravdu, ale ty máš jistě svoje důvody. Takže celkem neškodný je žlučník. Dělá se to laparoskopicky a problémy s ním má spousta lidí.

Zrovna ledviny nejsou žádná sranda, to bych nevytahovala.

Cystu na vaječníku by neunesli? No a nebo zuby. Necháš si vytrhnout osmičky, oni ti do pusy stejně nekoukají, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.8.21 15:25
@Anonymní píše:
Děkuju za tipy a chápu další připomínky, ale asi nechci úplně zapřádat diskusi, jestli si to nechat pro sebe, nebo ne. mám svoje důvody, do kterých nevidíte a které není potřeba tady zveřejňovat.
ale teď mě napadlo, jestli by nakonec nebylo lepší říct, třeba že mám antibiotika - angínu? - a že mám ležet…
ono je to stejně celé neuvěřitelné, protože já nemám nikdy nic, ale těhotenství by bylo pro všechny opravdu šok, to bych fakt neustála slyšet všechny hloupé poznámky a otázky, a že by byly… Mám toho už tak naloženo…

Taky můžeš dostat zánět močáku. Celkem neškodné, ale ve špitále s tím občas člověk skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 15:29

Ne, děti to ještě neví. samozřejmě by se to dozvěděly první, po velkém utz, ale k tomu tak nějak nedojde, že?
rodina by se to dozvěděla taky časem. Právě kvůli situacím, která právě nastala, nemám nejmenší zájem svěřovat se příliš brzy a rodině už vůbec ne. Možná jednou, až to preboli, to řeknu kamarádce nebo dvěma. S rodinou udržuju korektní vztahy, ale ne blízké. Tak to prostě je, ačkoli mnohé z vás to mají jinak, líp.

• Citovat
  • Upravit
1841
4.8.21 15:30

Ty záda jsou dobrej důvod. Uvěřitelnej a neprokazatelnej - nikde žádný jizvy atd. Prostě musíš pár dní ležet na kapačkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty