Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martina D. píše:
Komu priznat?![]()
Když vdaná žena otěhotní, tak první kdo by to měl vědět je manžel, on bude otcem (samozřejmě, že je to jen můj staromódní názor).
@Luboš P píše:
@Janli Takže zakladatelka zveřejnila svůj příběh ve veřejném prostoru, takže musí připustit, že se ji někdo z obecenstva ozve ne zrovna pro ni příznivě. Nemyslím si, že by si zrovna ty měla mě okřikovat (a posílat mě do háje). Mám snad nárok na svůj názor? Myslím si. že manželé by si měli být věrni (což obsahoval i zákon o rodině platný do 31.12.2013). Je na tom něco špatného?
Zakladatelka jde na ukončení těhotenství v druhým trimestru kvůli vývojovým vadám. Díťe čeká s přítelem se kterým žije a bylo plánovaný. Nauč se laskavě číst než tady budeš do druhých kopat a osočovat bůhví z čeho, ty ubožáku.
@Luboš P píše:
Dobrá a proč se k tomu s milencem nepostaví čelem? Proč nepřizná, že s milencem otěhotněla?
Neni to milenec, ale pritel.
A je zcela na ni, jestli to nekomu rekne nebo ne.
@Janli píše:
Zakladatelka jde na ukončení těhotenství v druhým trimestru kvůli vývojovým vadám. Díťe čeká s přítelem se kterým žije a bylo plánovaný.
A proč to chce zatajit? S mým názorem na to, že manželé by si měli být věrni, s tím nemusíš souhlasit, ale nenadávej mi do ubožáků.
@Luboš P Protože se chce vyhnout dalším traumatům, které vyptávání ohledně ukončení těhotenství způsobuje.
@Luboš P píše:
A proč to chce zatajit? S mým názorem na to, že manželé by si měli být věrni, s tím nemusíš souhlasit, ale nenadávej mi do ubožáků.
Kopeš tu do ženy, která musí porodit mrtvý dítě, to je ku.rva ubohý. Komu o tom řekne nebo ne, to je její věc. A jestli si myslíš, že tohle se roztrubuje rozhlasem, tak opravdu ne. Co tu pořád meleš o věrnosti v dávno rozpadlým vztahu, tak to tu nikdo nepobírá.
@Lucie_Sx píše:
Neni to milenec, ale pritel.
A je zcela na ni, jestli to nekomu rekne nebo ne.
Dobrá, takže když PŘÍTEL oplodní vdanou ženu, neměl by se k tomu postavit čelem a přiznat to?
A zcela na ni to z hlediska zákona není, otcovství je vážná a zodpovědná věc a u vdané ženy je otcem ze zákona manžel.
@Luboš P píše:
Dobrá, takže když PŘÍTEL oplodní vdanou ženu, neměl by se k tomu postavit čelem a přiznat to?
A zcela na ni to z hlediska zákona není, otcovství je vážná a zodpovědná věc a u vdané ženy je otcem ze zákona manžel.
Ja ti tu mravnost a pocestnost jaksi nemuzu verit, kdyz se tu chovas takto hnusne.
Jen si na to hrajes.
Pokud manzele spolu roky neziji, tak uz manzele ani nejsou. Jen na papire. Vsak on ten ex uz taky davno nekoho ma a je to v poradku.
Ze se papirove rozvadeji az ted je problem pouze procesni, nikoliv moralni.
@Janli píše:
Kopeš tu do ženy, která musí porodit mrtvý dítě, to je ku.rva ubohý.
Tak jsem se vrátil k původnímu příspěvku zakladatelky a tam je, že jde na potrat kvůli vážným vývojovým vadám. Nechci být za každou cenu v opozici, ale neznamená to, že se dítě narodí postižené?
@Luboš P píše:
Tak jsem se vrátil k původnímu příspěvku zakladatelky a tam je, že jde na potrat kvůli vážným vývojovým vadám. Nechci být za každou cenu v opozici, ale neznamená to, že se dítě narodí postižené?
Jistě, opravdu se tím porodem neuzdraví
a kdyby nebylo postižený, tak nejde na potrat.
@Lucie_Sx píše:
Pokud manzele spolu roky neziji, tak uz manzele ani nejsou.
Já s tím nesouhlasím, ale připusťme to. Proč teda to těhotenství tají? A proč otec dítěte se k tomu nepostaví tak: „já jsem otcem dítěte, bohužel nás postihlo neštěstí a já svou PŘÍTELKYNI do nemocnice doprovodím a budu ji tam oporovou“, proč se vymýšlí žlučník?
@Luboš P Tají to právě proto, že je postihlo neštěstí a nechtějí, aby se v tom okolí hrabalo, chtějí truchlit v soukromí.
Protože by do toho rodina rýpala stejně jako tady ten. Je to jejich soukromá věc, ostatním je do toho kulové. Zakladatelce určitě nepomůže, když bude muset všem vysvětlovat, co se stalo a proč a jak a s kým a kdy a nakonec si ten příběh bude žít svým vlastním životem a kolovat po rodině v nějaké překroucené verzi, když přesně toto si zakladatelka nepřeje.
@Imi93 Možná už si moc domýšlím (a je to jinak), ale kdyby to tak bylo tak, tak by úvodní příspěvek, podle mne, zněl jinak.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.