Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
10.3.11 16:07
Lidas píše:
TeaTereza píše:
Lidas píše:
veronika.st píše:
Ahoj, tak to si do hm zajdu taky :).Jaky sis objednala kocarek???ja si porad rikam, ze je spousta casu, ale v obchodech rikali, ze to trva dlouho, nez kocarek dorazi…
Já budu čekat 8-12 týdnů a objednali jsme tento…červeno-černý, i když ve skutečnosti je spíš vínový… :-D
http://www.malvik.cz/…-VIP-XL-2011
:potlesk: šikula! Tak už si můžeš jednu věc odštrntout…my plánujem o víkendu navštívit toho Malvika…tak jsem zvědavá, jestli něco pořídíme :roll:
Jo v časopise Maminka je kupon do Malvika na slevu 8 procent… :-)

Joooo, tak to se může hodit :)) Kdyžtak koupíme :lol: Díky za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
10.3.11 16:08
veronika.st píše:
Ja jsem zaregistrovana v krci…mam to asi 5 min pesky od baraku:))…setricka mi rekla, ze je to tam ok…Ale samozrejme jsem nasla i spatne recenze:/..tak uvidim

Veru, já budu rodit u Apolináře. Teda jsem tam registrovana. A jak holky psaly, ono může být plno a nekonec kdoví kde odrodíme. A recenze najdeš špatné na každou porodnici, vždycky se najde někdo kdo je nespokojenej. Takže raději to nečíst a jít tam se srdcem na dlani, ono to nějak dopadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
10.3.11 16:11
bumbinka píše:
Ahoj holky :).

Koukám, že s výběrem kočárků jste pokročily, jsem zvědavá, jestli ty vaše koráby uvidím někdy v reálu :). Ale snad jo :).

Lído, ta samolepka na zeď je moc hezká… My jsme Ondrovi dělali pokojíček, až když mu bylo nějakých 20 měsíců, do té doby spal s námi v ložnici, ze začátku to hlavně pro mě bylo pohodlnější, než kvůli kojení muset vstávat a chodit do jiné místnosti. A hlavně jsme celý ten pokoj museli zrekonstruovat (postupně celý byt, ještě pořád nemáme hotovo)… Má tam oranžové zdi, modrý koberec a bílý nábytek…

A v porodnici jsem registrovaná v Podolí, kde nakonec skončím, to se uvidí :)

Ta kombinace je hezká…člověk by to ani neřekl. Ale je to pěkné, svěží a veselé! Určitě je tam malej spokojenej :-D Jen pak nevím jestli nebudete muset dát tu „knihovničku“ nějak jinak…takhle je to jak žebřík k oknu, měla bych strach aby malej nevypadl až tam vyleze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.3.11 07:10
TeaTereza píše:
Ta kombinace je hezká…člověk by to ani neřekl. Ale je to pěkné, svěží a veselé! Určitě je tam malej spokojenej :-D Jen pak nevím jestli nebudete muset dát tu „knihovničku“ nějak jinak…takhle je to jak žebřík k oknu, měla bych strach aby malej nevypadl až tam vyleze :oops:

Jo, je to veselé a fakt se nám to všem líbí, nejdří jsme měli z těch jasných barev trochu strach, ale máme barvy v celém bytě, tak jsme do toho šli :). A nelitujeme :)

Po těch „schůdkách“ samozřejmě vyleze, trochu jsem se bála, že by mohl spadnout jako zpátky do pokojíčku, ale je šikula, i když stát se to samozřejmě může… Holt by to byla rána, ale když sletí z gauče, z naší postele nebo z odrážedla, případně ze skluzavky, není to o nic lepší. A z okna vypadnout fakt nemůže, okno se otvírá dovnitř, takže i kdyby měl sílu vzít za kliku, jakmile by ho otevřel, shodil by se zpátky do místnosti… Takže z toho strach nemám :). Navíc máme okna nějaká nic moc, takže ta klika jde ztuha i mně :).

Příspěvek upraven 15.03.11 v 07:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.3.11 11:54

Oranžová barva se mi taky líbí. My máme v děcáku barvu ještě po původních majitelích, jedna stěja je tmavě modrá a další jsou světle modré. Asi necháme tu jednu stěnu tmavou a ostatní bílé a doladíme to nějakou dětskou samolepkou na zeď :lol: Ty tmavé barvy se dost špatně přemalovávají, tak to nejspíš vyřešíme takhle. :nevim:
Jinak my ještě loni bydleli ve 2+kk, ale prestehovali jsme se do 3+1, plánovali jsme rodinu, tak jsme chtěli větší byt. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.3.11 12:43

My máme taky 3+1, kde do té doby, než jsem se sem nastěhovala já, bydlel přítel s mámou. Té jsme koupili nový byt, a tenhle, kde 20 let nikdo na nic ani nesáhl, celý předěláváme, ne úplně komplet rekonstrukce, ale vyzdili jsme jádro, měníme podlahy, … O malování a nábytku nemluvím, to bych tu vůbec nedokázala žít ani měsíc, to jsme dělali hned. Vzhledem k tomu, že jsem se sem stěhovala v osmém měsíci a Ondra se narodil v 37.tt, tak fakt lahůdka :lol:
Momentálně máme rozkutanou vstupní část předsíně, tam budeme pokládat dlažbu, teď tam manžel dělá sadrokartonový strop a sloupek na elektriku, pak ještě vymalovat, sestavit skříně botník … no, snad to stihneme, než nás bude zase o jednoho víc :). Ale dá se to, než se narodil Ondra, měli jsme hotovou jen ložnici, a ani tu ne úplně kompletně.
No, a když všechno dobře půjde, tak příští rok by snad mohla přijít na řadu kuchyně, kéž by :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
11.3.11 12:50

Tak to máte prima… ten jeden pokoj navíc je super! Prostě dětský pokoj :) My stěhování plánujeme do budoucna. Myslím, že malé mimi samostatný pokoj nepotřebuje, takže zatím to zvládnem v našem malém 2kk…a pak se uvidí, co dál a jak to vůbec s bytama bude. Byt bychom zas chtěli jedině do osobního vlastnictví. Platit někde nájem 10tis mi přijde jako vyhazování peněz :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
11.3.11 12:52

bumbinka

rekonstrukce bytu znám moc dobře. Ten co máme teď jsme taky komplet rekonstuovali…byl to záhul, ale stojí to za to. Člověk si to udělá, přesně jak chce. Akorat si nedovedu představit to dělat takhle částečně :think: My jsme to všechno sfoukli při jednom. Teda až na chodbu ta zustala původní a pak jsme ji předělávali za běhu a to bylo něco :twisted: Děsně mě to štvalo, ten bordel všude :lol: Ale někdy to prostě jinak nejde, to je fakt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.3.11 12:55

No jo, ale my už měli doma jedno dítě, když jsme začínali s rekonstrukcí? takže jedině postupně, protože co s ním? :)
No, a dětský pokojíček je samozřejmě fajn, i když to bude drsný, má 2,5×4,2 metru, takže pro dvě děti to bude maso, zvlášť když to bude kluk a holka… Chudáci puberťáci, no…
Koneckonců, já měla taky pokoj dohromady s bráchou, byli jsme tam, dokud jsme neodešla na kolej, a pak samozřejmě občas nějaký víkend taky. A přežili jsme bez vážnější újmy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
11.3.11 14:05
bumbinka píše:
No jo, ale my už měli doma jedno dítě, když jsme začínali s rekonstrukcí? takže jedině postupně, protože co s ním? :)
No, a dětský pokojíček je samozřejmě fajn, i když to bude drsný, má 2,5×4,2 metru, takže pro dvě děti to bude maso, zvlášť když to bude kluk a holka… Chudáci puberťáci, no…
Koneckonců, já měla taky pokoj dohromady s bráchou, byli jsme tam, dokud jsme neodešla na kolej, a pak samozřejmě občas nějaký víkend taky. A přežili jsme bez vážnější újmy :)

No to leda byste s dítětem odjeli a manžel to tam zvládl sám :)) jinak to samozřejmě nejde :wink:
Je to sice pokoj nudlička, ale spoustu lidí žije i v menších bytech a taky v pohodě… já myslím, že děti si zvyknou. I já se ségrou měla jeden pokoj a dalo se to. Když není člověk zvyklý na luxus a pak mu ho seberou, tak je v pohodě i v malé komůrce :wink: Hlavně že je kam zalézt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.3.11 14:32

On toho manžel většinu dělá sám, vlastně všechno, já jsem jen taková „podrž, podej, přines“ :).
Spíš se nemáme kam ukrýt, můžu být chvíli u našich, ale prostě to tam na dlouhodobý pobyt s malý dítětem není zařízené … takže to nějak musíme poslepovat vlastními silami, jen to trvá dlouho…

Jj, pokojíček zvládnou, my jsme taky zvládli, bylo by to asi jednodušší, kdyby byli stejného pohlaví, to už si pamatuju, že nám v té pubertě dělalo problémy, nemohli jsme si v podstatě zvát kamarády, chodili jsme se převlíkat do koupelny, … ale dalo se to :).

Příspěvek upraven 15.03.11 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.3.11 15:57
TeaTereza píše:
rekonstrukce bytu znám moc dobře. Ten co máme teď jsme taky komplet rekonstuovali…byl to záhul, ale stojí to za to. Člověk si to udělá, přesně jak chce. Akorat si nedovedu představit to dělat takhle částečně :think: My jsme to všechno sfoukli při jednom. Teda až na chodbu ta zustala původní a pak jsme ji předělávali za běhu a to bylo něco :twisted: Děsně mě to štvalo, ten bordel všude :lol: Ale někdy to prostě jinak nejde, to je fakt :wink:

My jsme koupili byt po rekonstrukci, tak jsme toho moc předělávat nemuseli, i když stále je co vylepšovat. Dětský pokoj nemáme až tak malý, ale žádný taneční sál do taky není, jestli jednou bude druhé dítě, tak se budou muset nějak vejít. Já byla v pokoji se sestrou, ale nám to vůbec nevadilo, jsme jen o rok a vždy jsme si skvěle rozuměly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.3.11 15:58

Já na kila moc nepřibírám, ale přijde, že mám každý den větší břicho, máte to taky tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
14.3.11 14:58

Ja mela na zacatku tehu 47kg, ted jsem 20+4tt a mam uz 5 kg nahore :), tak nevim, jestli bychse s tim jidlem nemela trochu krotit…abych na konci nemela o 20 vic :)Brisko mam po ranu vzdycky docela maly, ale jak cely den neco pojidam, tak vecer uz je pekny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.3.11 07:57

Ahoj holky :)

Já sem vůbec o sobě nebudu psát číselné údaje, proti vás všem jsem učiněná velryba :zed: . Ale jen jsem chtěla napsat, že při prvním těhotenství jsem nějakých 17 kilo přibrala a do tří měsíů po porodu byly pryč, a to jsem se nijak neomezovala. Takže ani teď to neřeším, nějak to prostě dopadne :)

Zítra jdu na test na cukrovku, tak mi držte palce, ať ten hnus v sobě udržím :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová