Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no tak uvidíš, ty jsi droboučká, takže budeš mít i menší bříško. Já bych se už do toho na jaře asi nevlezla. Ale pak si myslím na léto ke kočáru, že budou super pohodlné a zakryjí ještě nějaký ty kilča co nám po porodu zbudou ![]()
Lidas píše:
A vy jste holky všechny vdané?
Já jsem
Měli jsme svatbu loni v létě 26.června. To bylo báječný
A ty? ![]()
TeaTereza píše:
no tak uvidíš, ty jsi droboučká, takže budeš mít i menší bříško. Já bych se už do toho na jaře asi nevlezla. Ale pak si myslím na léto ke kočáru, že budou super pohodlné a zakryjí ještě nějaký ty kilča co nám po porodu zbudou
Já doufám, že mi budou, ale třeba se pletu? Zatím mi jdou kilča jen do bříška… ![]()
TeaTereza píše:Lidas píše:Já jsem
A vy jste holky všechny vdané?Měli jsme svatbu loni v létě 26.června. To bylo báječný
A ty?
Nejsem vdaná, přítel se do toho moc nehrnul…teď to vypadá nadějně, ale já se chci vdávat až po porodu…taky bych chtěla svatbu v létě, tak to asi necháme na příští rok? ![]()
Lidas píše:TeaTereza píše:Já doufám, že mi budou, ale třeba se pletu? Zatím mi jdou kilča jen do bříška…
no tak uvidíš, ty jsi droboučká, takže budeš mít i menší bříško. Já bych se už do toho na jaře asi nevlezla. Ale pak si myslím na léto ke kočáru, že budou super pohodlné a zakryjí ještě nějaký ty kilča co nám po porodu zbudou
Mě zatím většina kil taky…poznám podle kalhot - že je nezapnu jen na bříšku, ale kdo ví jak tomu bude za měsíc ![]()
Holky, na vás asi brzy, ale přemýšlely jste o porodu… resp. o jeho části a to o nastřižení? Tak nějak čtu různé diskuse a tak, a prej je to docela bolestivé - hlavně rekonvalescence - při porodu to člověk ani necítí. A našla jsem nějakou cvičební pomůcku EPI-NO. Slyšeli jste o tom? Nemáte z okolí nějaké zkušenosti, zda to pomohlo?
Možná by to stálo za to, ale stojí to kolem 2tis, což není zrovna nejlevnější, ale kdyby to mělo zabrat. Tak do toho jdu ![]()
Lidas píše:TeaTereza píše:Nejsem vdaná, přítel se do toho moc nehrnul…teď to vypadá nadějně, ale já se chci vdávat až po porodu…taky bych chtěla svatbu v létě, tak to asi necháme na příští rok?Lidas píše:Já jsem
A vy jste holky všechny vdané?Měli jsme svatbu loni v létě 26.června. To bylo báječný
A ty?
Aha…
to je mi líto, že se do toho nehrnul. Ale oni někteří chlapi to holt nepovažují za důležité
Ale teď jak budete mít mrňouska, tak určitě bude taky chtít celou rodinku
Máš se na co těšit a určitě teď asi ještě počkej, páč s kojícím mimi by sis to tolik neužila - teda si myslím ![]()
Lidas píše:
Chystáte se?
http://www.forkids.cz/…ntercept.asp
Svět Star Wars na veletrhu FOR KIDS - ježiš to nemůžu ukázat manželovi, je tak trochu do Star Wars blázen ![]()
Ale jinak ten veletrh je docela zajímavej… to vůbec nevím, že něco takového existuje ![]()
TeaTereza píše:
Holky, na vás asi brzy, ale přemýšlely jste o porodu… resp. o jeho části a to o nastřižení? Tak nějak čtu různé diskuse a tak, a prej je to docela bolestivé - hlavně rekonvalescence - při porodu to člověk ani necítí. A našla jsem nějakou cvičební pomůcku EPI-NO. Slyšeli jste o tom? Nemáte z okolí nějaké zkušenosti, zda to pomohlo?Možná by to stálo za to, ale stojí to kolem 2tis, což není zrovna nejlevnější, ale kdyby to mělo zabrat. Tak do toho jdu
Prý spíš bolí to hojení, aspoň ségra si nemohla docela dlouho sednout… ![]()
Já mám dle doktora úzkou pánev, prý hraniční hodnoty…jestli se mi během těhu neroztáhne, tak mě možná čeká císař ![]()
Ja taky chtela holcicku, tak je fajn, ze to vyslo, ale jak rikas, at je to co je to, tak hlavne v poradku…ja taky do prace jeste chodim, ale ta placenta me asi dlouho nenecha…
Jinak vdana nejsem…
veronika.st píše:
Ja taky chtela holcicku, tak je fajn, ze to vyslo, ale jak rikas, at je to co je to, tak hlavne v poradku…ja taky do prace jeste chodim, ale ta placenta me asi dlouho nenecha…
Jinak vdana nejsem…
A jak se bude holčička jmenovat? ![]()
Ahoj holky, přeju krásný den ![]()
Abych nebyla za ignornta, odpovím na otázky, které tu padly, i když si je možná nepamatuju všechny
. Jsem vdaná, ale brali jsme se, až když byl Ondrovi rok a něco, loni v létě, a bylo to super. Otěhotněla jsem totiž už po dvou měsících známosti
, takže jsme měli spoustu jiných starostí, co zařídit, museli jsme sehnat bydlení, já jsem se musela po nástupu na MD přestěhovat, … Ale svatba v létě byla moc hezká, a havně, Ondra si to krááásně užil, byl za hvězdu, nás si nikdo moc nevšímal, takže jsem nebyla nervózní, co na sebe a tak
.
Jinak když jsem pracovala, učila jsem španělštinu na univerzitě v Plzni a různě ve firmách, překládala a tlumočila. Teď občas překládám, abych z toho úplně nevypadla (ale stejně mám pocit, že hodně zapomínám, přece jenom, jak člověk nemluví denně, je to znát).
TeaTereza píše:
Holky, na vás asi brzy, ale přemýšlely jste o porodu… resp. o jeho části a to o nastřižení? Tak nějak čtu různé diskuse a tak, a prej je to docela bolestivé - hlavně rekonvalescence - při porodu to člověk ani necítí. A našla jsem nějakou cvičební pomůcku EPI-NO. Slyšeli jste o tom? Nemáte z okolí nějaké zkušenosti, zda to pomohlo?Možná by to stálo za to, ale stojí to kolem 2tis, což není zrovna nejlevnější, ale kdyby to mělo zabrat. Tak do toho jdu
Ahoj, já o podobném přístroji nikdy neslyšela, jen o masáži hráze, na to se prodávají různé speociální olejíčky. Mně to ale bylo nepříjemné, takže jsem to nakonec moc poctivě nedělala, švagrová ano, a stejně ji nastřihávali. Hodně záleží na každém porodu…
Já jsem nakonec po 12 hodinách strašných kontrakcí stejně rodila císařem, takže ani nevím, jak bych jinak dopadla ![]()
Rozhodně pokud to tentokrát vyjde, tak chci rodit normálně, klidně s nastřižením, prý to bolí, ale ty holky normálně pár hodin po porodu chodí, a že se nepohodlně sedí, to je dost malá daň. Lepší než x hodin na jipce na kapačkách a pak anio neuzvednout dítě, nemoct se zvednout z postele, fujtajksl, snad už nikdy
.
Ale některá jste tu psaly, že vás možná čeká císař, tak nechci strašit, zase nějak to dítě ven musí, Ondrovi to asi zachránilo život, možná i mně. A zas tak strašné to není, přežila jsem a druhého se taky nebojím
.