Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bumbinka: Tak ty to máš s kočárkem vyřešné! To se máš… je to fakt věda. Jinak rozdíl 2,5 let mezi dětmi je super! To je akorat. Já někdy když vidím ty maminky, co maj děti těsně po sobě, tak mi to přijde hrozný. Nemůžeš se pořádně věnovat asi ani jednomu…takže tohle je ideální. A mateřskou si odbydeš taky na jeden zátah, co? ![]()
Lidas píše:
Mutsy je prý dobrý, ale asi dost těžký, ne? Já vážím 50 kg a potřebuju dobře ovladatelný a lehčí kočárek…jestli se dá takový vůbec sehnat?
Hodně mě láká tento:
http://www.detskezbozi.com/…o-darky.html
a dost se nám líbí ještě tenhle, prý jsou německé kočárky hodně kvalitní, ale ta váha už je horší…
http://www.malvik.cz/…-VIP-XL-2011
Jinak včera jsem byla na UTZ, tak na 99 procent je to opravdu chlapeček, vše vypadá OK a už má 25 cm, prostě pořádný kus chlapa
50kg? No to se někdo má
Já měla před těhu o něco víc, asi 56 kg, ale taky bych raději lehký kočárek. Protože, když vidím některé ty maminy jak se vláčej s těma těžkýma kočárama, je mi jich uplně líto
Ten jane-nomad-air vypadá docela dobře. Budeš ho mít možnost i někde vyzkoušet na živo?? ![]()
Jinak gratuluju k chlapečkovi
Koukám, že jsme se tu sešly se samýma klukama ![]()
TeaTereza píše:Lidas píše:50kg? No to se někdo má
Mutsy je prý dobrý, ale asi dost těžký, ne? Já vážím 50 kg a potřebuju dobře ovladatelný a lehčí kočárek…jestli se dá takový vůbec sehnat?
Hodně mě láká tento:
http://www.detskezbozi.com/…o-darky.html
a dost se nám líbí ještě tenhle, prý jsou německé kočárky hodně kvalitní, ale ta váha už je horší…
http://www.malvik.cz/…-VIP-XL-2011
Jinak včera jsem byla na UTZ, tak na 99 procent je to opravdu chlapeček, vše vypadá OK a už má 25 cm, prostě pořádný kus chlapaJá měla před těhu o něco víc, asi 56 kg, ale taky bych raději lehký kočárek. Protože, když vidím některé ty maminy jak se vláčej s těma těžkýma kočárama, je mi jich uplně líto
Ten jane-nomad-air vypadá docela dobře. Budeš ho mít možnost i někde vyzkoušet na živo??
Jinak gratuluju k chlapečkoviKoukám, že jsme se tu sešly se samýma klukama
Dnes se jedeme podívat do Malvíka a tam mají mraky kočárku, i ten Nomad, tak vyzkouším a pak dám vědět ![]()
A bydlíte v paneláku nebo v domku?
Lidas: Jo, tak určitě pak poinformuj. My se budem muset pak taky někam vypravit
Ale ještě jsem slyšla, že prý v Polsku v prodejnách, ne někde na tržišti, mají nádherný kočárky a o hodně levnější! Jezdíme na moravu k našim, tak možná zkusíme něco i tam. Clověk kdyby měl ušetřit 5tis tak se to hodí
My jsme měšťáci, takže my v panelu
A co vy? ![]()
Já se těch polských kočárků trochu bojím kvůli kvalitě a většinou jsou dost těžký…ale vypadají krásně a jsou levný, to je pravda. Nám kočárek platí rodiče a máme si prý vybrat dobrý stroj ![]()
Jinak taky bydlíme v paneláku…já nejsem původem z Prahy, přistěhovala jsem se k příteli…a dřív jsem bydlela v domku, ale panelák mi ani nevadí, jen v létě mi chybí zahrada… ![]()
Lidas: Kvalita je stejná jako v česku, jsou to normální obchody, které mají všechny certifikáty. Akorat ceny jsou tam prostě nižší, tady je všechno drahé. A navíc ono když sleduju někdy zprávy, tak ani tady nemáš záruku že co koupiš je vždy v pořádku.
A odkud jsi? Já jsem teda taky pražská „naplavenina“
Jinak já vyrustala i na moravě v paneláku, takže mě nijak nevadí. Máme lodžii, takže v létě se opaluju tam a práce kolem zahrady mě fakt nebere ![]()
Taky mě práce na zahradě nebere, spíš to že si můžeš posedět venku a opalovat se…a s prckem by bylo na zahradě prima ![]()
Já bydlela v menším městě asi 20 km od Prahy, mám tam mamku a sestru s manželem a neteřinkou ![]()
Ahoj Lido,
jj, Mutsy je super, neni z nejlehcich, ale neni ani nijak vyrazne tezsi nez ostatni kosrky na trhu, ve srovnani s temi ruznymy polskymi je samozrejme lehci. Jak rikam, ja jsem si s nim sama nastupovala/vystupovala z MHD, nejsem sice zadny drobek, ale zrovna korba taky ne
.
To Jané Nomad nevypadá špatně, ale kočárek s takovými kolečky by pro mě fakt nebyl, s tím můžeš jen po městě, a to ještě ne po kočičích hlavách.
Ten Hartan neznám, taky vypadá docela dobře, ale na mě má taky malá přední kolečka
. A uváděná váha je 13kg, u Mutsy jsem našla 10kg, ale nikdy z těch technických parametrů nepoznám, co vlastně vážili… NMěkdo uvádí jen váhu podvozku, někdo hlubokáče, někdo sporťáku, …
. Stejně je nejdůležitější si ten kočárek prostě vyzkoušet, i kdyby jen po prodejně. Ideální je mít kamarádku, která takový má, a trochu si s ním zajezdit, nebo se mi i několikrát stalo,že mě těhotná maminka zastavila na ulici a vyptávala se na zkušenosti
.
Jinak samozřejmě nezáleží na tom, kde kočárek koupíte (myslím tu debatu jestli u nás nebo v Polsku), ale kde byl vyrobený
. Většinou jsou ty polské fakt obrovské a těžké, ale asi nejobvyklejší kočárek v Čechách, X-lander, je taky polský…
Ahoj holky,
tak jsem se včera byla podívat na kočárky. Ty co jsem chtěla vidět na prodejně neměli, že jsou pouze na objednávku. Jinak se mi dost líbil Casualplay S4, ale po složení zabere hodně místa a my máme malý kufr a prý je na něj dost reklamací. Tak jsem zamilovala do tohoto, jen je příšerně drahý, tak mám asi smůlu ![]()
http://www.kocarkydavidek.eu/…tonia-cosmo/
Je krásně ovladatelný a na to že váží 13 kg, tak mi přišel lehký a má i pěkný design.
Ještě jsem chtěla poprosit, nemohla bych si nějak u tebe vyzkoušet ten Mutsy? Je to ode mě hodně drzá prosba? ![]()
Tak Teutonia je určitě hodně kvalitní kočárek, tam bych věřila, že ty peníze aspoň dávám za něco, co se mi pak po půl roce ježdění nerozpadne ![]()
Mutsy by sis u mě samozřejmě vyzkoušet mohla, akorát už v něm Ondra dávno nejezdí, tak nenavrhnu, že se někde sejdeme a já tě nechám ho povozit
. Ale mám ho v ložnici na skříni, mohla by ses někdy zastavit, sundáme ho a vyzkoušíš, klidně ti do něj dítě na chvíli strčím, dokud ho to bude bavit
. Jen nemám doma hlubokou korbičku, tu podědím po kamarádce a ještě ji nemám u sebe, ale na to ovládání a na váhu podvozku to určitě není problém
.
TeaTereza píše:
bumbinka: Tak ty to máš s kočárkem vyřešné! To se máš… je to fakt věda. Jinak rozdíl 2,5 let mezi dětmi je super! To je akorat. Já někdy když vidím ty maminky, co maj děti těsně po sobě, tak mi to přijde hrozný. Nemůžeš se pořádně věnovat asi ani jednomu…takže tohle je ideální. A mateřskou si odbydeš taky na jeden zátah, co?
No jo, je to fajn
. Akorát se mi ty děti úplně minou v sezónním oblečení, takže všechny zimní kombinézy a tak můžu nejspíš poslat dál, budu všechno kupovat o půl roku posunuté… I když kdoví, jak bude druhé dítě velké, Ondra je spíš drobísek, tak třeba se někde „protnou“
.
My jsme původně chtěli rozdíl cca 2 roky, mám i dvouletý rodičák (teď vlastně končím, v únoru mu byly dva), ale úplně to nevyšlo, jednou jsem mezitím o miminko přišla, ale „naštěstí“ tak brzo, že jsem si tehdy ještě ani nestihla zyvknout na to, že jsem těhotná, a začít se radovat, navíc mi to nezpůsobilo žádné zdravotní problémy, takže teď už je všechno v pořádku a miminko budu v létě moct parkovat u pískoviště, je fakt, že v tomhle je ten letní termín super, když si představím, že bych teď rvala dvě děti do zimního oblečení, případně za sebou tahala Ondru a před sebou rvala kočár přes závěje… ![]()
A kde v Modřanech bydlíš? Několik let jsem chodila s klukem z Modřan a mám tak kamarádku, tak to tam trochu znám ![]()
Tak tam to moc neznám, spíš kolem polikliniky, Sofijské náměstí a tak…
A co máte holky v plánu na víkend?