Maminky Praha 4

• Fotoalbum (149)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
28.2.11 13:57
Lidas píše:
TeaTereza píše:
Jo to máš pravdu s tím objednáním…jsem si myslela, že přijdu a kočár rovnou odvezku, ale jsem byla vyvedena z omylu, že na některé se i čeká, což mě zarazilo, kor v dnešní době :think: Takže to budeme muset taky nějak rozseknout :-)
Já prosím tebe taky ještě nic nemám…zdá se mi, že je ještě brzo, takže ještě jem v klidu…začnu tak na konci března (termín mám 8.6.)…ono zas tolik věcí k nákupu nebude - Kočár, postýlka, košík, nějaké věci na přebalování (nechceme přímo pult), kosmetiku, oblečky, lahvičky a co víc… něco taky dostaneme, takže času haba kuk :lol:
Jinak postýlka se mi líbí tahle…
http://www.babydracek.com/…vynd--pricky
a ještě tohle lehátko…
http://www.hrackanek.cz/…e-m7930.html

Postýlka je to hezká, a hlavně i praktická s tím šuplíkem dole. Ale jak píše Bumbinka je docela drahá..i když co v dnešní době není, že? :)) Já chci postýlku bílou, líbí se mi z ikei (obyč, ale myslím, že splní co má). A košík zatím přemýšlím, ale asi s kolečkama, ať jej můžu převážet z obyváku na balkon..Možná zdědím po skoro švagrové, tak ještě váhám, ale má dost velkej koš, mě by se líbil menší. Jenže zas na jak dlouho to je, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 14:00
bumbinka píše:
Holky, na nákupy času dost :). Kočárek je lepší dřív, když se na něj čeká, ale všechno ostatní prostě jdete a koupíte, tak na co se stresovat? stejně skoro nic nebudete potřebovat, postýlku, zavinovačku nebo spacák, pár kousků oblečení, … :). Takže když vás to baví a máte náladu, tak super, ale když ne, tak je fakt spousta času a ona ta hnízdící nálada ještě přijde ;).

Červený kočárek pro kluka je podle mě super, jestli si lidi myslí, že tam mám holčičku, je celkem jejich starost, kdo mě zná, ví, že ne, a kdo mě nezná, tak mi může být fuk :). A je to veselé, jsi s kočárkem dobře vidět, barva kočárku se krásně kombinuje s modrým klučičím oblečením, … já vidím jen samá pozitiva :). Teď tedy budu mít nějaký zlatavý, ale to jen proto, že korbičku zdědím po kamarádce, tak holt beru barvu, jaká je :).

Co se týče čtyř/trojkolek, my jsme první kočár měli po švagrové trojkolku a byla jsem z něj na mrtvici, ale byl to asi blbý typ, byl hodně vysoký, tudíž nestabilní. To ty Janéčka jsou v pohodě… Jinak ježdění v terénu prostě myslím, že je nejlepší čytřkolkou se všemi koly stejně velkými, prorážím jen jednu stopu… Jak máte trojkolku, jedete oprvní stopu pro přední kolečko a pak další pro ty zadní, ale čtyřkola s koly různě velkými má stejný problém :nevim: . My jezdíme v terénu hodně, tak jsme volili toho Mutsy. A nemusí to být kor terén, ono stačí, když v zimě napadne dost sněhu. Na jednom místě se otočíte se vším, co má přední kolečka otočná, ať jich je kolik chce, tam vám fakt stačí malinký prosotor.

Jinak Lido, já rodila Ondru u Apolináře, do Podolí jsem se tehdy nestihla regostrovat, i když jsem chtěla. Teď chci do Podolí, prostě proto, že to mám blíž ;). Jinak si myslím, že je to fuk, nebo aspoň mezi těmito dvěma porodnicemi bych neměla problém.

Já myslím, že jsme rády za každou radu zkušenější maminky. Ono opravdu, když člověk do toho jde takhle „poprvé“ tak ve spoustě věcech tápe, takže aleluja internetu a těmto možnostem :potlesk:
Jinak s těma kolečkama ve sněhu je to zajímavé…ono vybrat dobrý kočár je koukám fakt dřina :think: No nějak to dopadne :lol: A jak píšeš, na ostatní věci je ještě času habaděj, takže to já jsem v klidu…
A levně se dá nakoupit i na internetu, některé věci možná i použité, i když já na to moc nejsem…máte s tím dobré zkušenosti? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 14:04

Porodnice

Jooo…taky jsem nejdřív uvažovala o Podolí (mají to tam nádherné), ale pak mě trošku odradila moje gynekoložka. řikala, že je tam hodně velký nával a že právě dost často se stává, že mají stop stav a že prostě neberou. Že v tomhle je Apolinař lepší, že ten většinou odrodí všechny registr.maminky. I když se může taky stát, že to nepůjde :roll: Takže v tom si člověk nevybere. Myslím, že co se kvalitou doktorů týče, tak tyto dvě porodnice jsou špičky, takže si držme palce ať nás tam odrodí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 14:06
TeaTereza píše:
Já myslím, že jsme rády za každou radu zkušenější maminky. Ono opravdu, když člověk do toho jde takhle „poprvé“ tak ve spoustě věcech tápe, takže aleluja internetu a těmto možnostem :potlesk:
Jinak s těma kolečkama ve sněhu je to zajímavé…ono vybrat dobrý kočár je koukám fakt dřina :think: No nějak to dopadne :lol: A jak píšeš, na ostatní věci je ještě času habaděj, takže to já jsem v klidu…
A levně se dá nakoupit i na internetu, některé věci možná i použité, i když já na to moc nejsem…máte s tím dobré zkušenosti? :roll:

No, já jsem měla právě štěstí, že první kočárek jsem zdědila, a ačkoliv mi absolutně nevyhovoval, jsem za to ráda, protože jsem si za ten necelý půlrok ježdění s ním krásně uvědomila, co vlastně od kočárku potřebuju, takže když jsme kupovali ten, co máme, měla jsem to úplně jasné a nelitovala jsem snad ještě ani vteřinu :). Možná toho, že moje „hypotonické, snadno unavitelné“ (hahaha :zed: ) dítě od roku a půl odmítá v kočárku jezit ;).

Co se týče nakupování po internetu, kupuju tak spoustu věcí, třeba oblečení pro malého už od miminka v podstatě všechno použité na mimibazaru nebo aukru, špatné zkušenosti nemám. Občas je to trošičku jiné než na fotce, ale to by bylo nové z nějakého e-shopu taky. Teď jsem zrovna vydražila na aukru tři trička dohromady za 50,– kč, na jednom jsem našla pididírku, paní mi hned nabídla vrácení peněz :palec: . A to, co nevyužijeme nebo jsem špatně odhadla, hned zase prodávám :). Takže za mě velká spokojenost :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 14:12

Bumbinka:
no není nad to si ten kočárek opravdu vyzkoušet. A tím myslíš, jak Ty! Vyjet s ním ven, mít ho týden a zkoušet. A ne v prodejně. Sice lepší než nic, ale člověk z toho asi moc nepozná…takže proto jsou tyhle rady k nezaplacení. Já teda musím říct, že nejsem typ, který by dělal nějakou turistiku, takže úplně teréní kočárek nepotřebuju, ale přeci jen, v zimě clověk nikdy neví, jak chodníky budou vypadat. A někde s kočárem zapadnout, nebo kvůli tomu nejít ani ven, by bylo smutné :wink:
A kupuješ teda i větší věci přes aukro (myslím, třebas jako postýlku, nějaké sterilizátory, houpačky, vaničky atd.)? Nebo spíš ty oblečky? Protože ono ty oblečky se dají pořídit levně i nové, nebo hodně v sekáčkách mají úplně nové věci ještě s cedulku třeba za 10,– a tááák. což je super :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 14:26

Kupovala jsem přes net odsávačku, monitor dechu, nějaké oblečení, doplňky ke kčárku, … ne ty úplně velké věci, které by se prodražily poštovným :). A podle toho, co tu holky vypisujete, jsem taky nekupovala spoustu věcí, které sháníte, prootže jsem je prostě vůbec neměla.
sterilizátor? nekupujte předem, co s tím, pokud budete kojit?
houpačku jsme neměli, jak jsem psala, byl na zemi ;)
postýlku máme obyč z Ikea
vanička stojí v supermarketu asi stovku, lehátko do ní asi 50,– Kč :)

Oblečky na minka se seženou v sekáči krásné, pokud máte něco poblíž, tak to berte. s kočárkem už se leckam tak snadno nedostanete, takže klidně i větší velikosti do zásoby, ono nakupovat, když vám dítě řve v kočárku, není nic moc, stačí potraviny ;). Pro větší děti už toho v sekáčích moc není, oni už toho dost zničí. Po miminku vám zbyde skoro všechno téměř netknuté, od půl roku už je to horší, mrkvička je pěkná sviňa :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 14:42

Já si čtu ještě diskuzi maminek, které rodí v červenci a tou jsou šílené nákupčí…začínala jsem mít depku, že ještě nic nemám…a už jsem zase v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 14:46
Lidas píše:
Já si čtu ještě diskuzi maminek, které rodí v červenci a tou jsou šílené nákupčí…začínala jsem mít depku, že ještě nic nemám…a už jsem zase v klidu :-)

:lol: :lol: :lol:
Jo, tak kdo se na cokoliv zeptá mě, ten bude v klidu, já nejsem vůůůůůbec nakupovací typ :). A to mě to na malého docela baví, a i tak toho mám půlku, co spousta maminek.
Kdybyste se mě zeptaly, co si kupuju pro sebe, to by byl teprve výčet - čekán na konec června, pak koupím poporodní kalhotky a vložky :lol: . Ale je fakt, že těhotenské džíny mám od minule a možná si ještě na teplé dny pořídím nějakou sukni nebo šaty, uvidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 15:14
bumbinka píše:
Lidas píše:
Já si čtu ještě diskuzi maminek, které rodí v červenci a tou jsou šílené nákupčí…začínala jsem mít depku, že ještě nic nemám…a už jsem zase v klidu :-)
Jo, tak kdo se na cokoliv zeptá mě, ten bude v klidu, já nejsem vůůůůůbec nakupovací typ :). A to mě to na malého docela baví, a i tak toho mám půlku, co spousta maminek.
Kdybyste se mě zeptaly, co si kupuju pro sebe, to by byl teprve výčet - čekán na konec června, pak koupím poporodní kalhotky a vložky :lol: . Ale je fakt, že těhotenské džíny mám od minule a možná si ještě na teplé dny pořídím nějakou sukni nebo šaty, uvidím :)

Já mám kalhoty dvoje, ale kupovala jsem je ve slevě… :-)
A jinak taky plánuju volný šatičky…
A jak holky přibíráte? Já začínala na 47 kg a teď mám asi 51 kg…a bříško mám ráno spíš malý a večer někdy obrovský :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 15:38
bumbinka píše:
Lidas píše:
Kdybyste se mě zeptaly, co si kupuju pro sebe, to by byl teprve výčet - čekán na konec června, pak koupím poporodní kalhotky a vložky :lol: . Ale je fakt, že těhotenské džíny mám od minule a možná si ještě na teplé dny pořídím nějakou sukni nebo šaty, uvidím :)

Tak já nakupovací typ jsem :lol: ale pravda že neplaším. Jinak jsem si pořídila jedny těhotenské černé kalhoty elegantní do práce, a bílé džíny taky těhotenské. No a pak mám hodně legín, ty jsou naprosto dokonalé :lol: a hodně šatů (netěhotenský), ty jsou taky perfektní.. Ale na jaře uvidím, co jak se do čeho vlezu, možná nějaký šaty budu muset ještě pořídit, nebo sukni. Kde pro sebe nejradši nakupujete?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 15:41
Lidas píše:
bumbinka píše:
Lidas píše:
A jak holky přibíráte? Já začínala na 47 kg a teď mám asi 51 kg…a bříško mám ráno spíš malý a večer někdy obrovský :lol:

Jéé ty jsi droboučká :) Já mám 170 cm, začínala jsem na 59 kg a na poslední prohlídce ve 24tt jsem měla 64kg. Bříško mi strašně vyskočilo. Do toho 20tt to nebylo moc vidět, jen večer jak píšeš, ale pak už to šlo ráz na ráz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 16:06
TeaTereza píše:
Lidas píše:
bumbinka píše:
Lidas píše:
A jak holky přibíráte? Já začínala na 47 kg a teď mám asi 51 kg…a bříško mám ráno spíš malý a večer někdy obrovský :lol:
Jéé ty jsi droboučká :) Já mám 170 cm, začínala jsem na 59 kg a na poslední prohlídce ve 24tt jsem měla 64kg. Bříško mi strašně vyskočilo. Do toho 20tt to nebylo moc vidět, jen večer jak píšeš, ale pak už to šlo ráz na ráz :lol:

Já taky měřím jen 164 cm.
Taky nejsem úplně nakupovací typ, ale ráda zajdu do CA, HM, Orsay…hodně nakupuju v Tchibu a na www.bonprix.cz… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.3.11 13:56

Ahoj holky, nejak jsem se tu dlouho neukazala…V praci nam zablokovali skoro vsechny stranky a doma jsem nejak nestihala…Koukam, ze uz je tu dost popsany stranek a asi by trvalo dlouho, nez bych se tim prokousala…Urcite plati, ze bych Vas rada poznala…Mam nizko polozenou placentu a trochu me to zlobi, takze jsem casto doma, pritel porad v praci a ja se hrooozne nudim…Tak snad se to podari nejak domluvit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
1.3.11 14:16

Holky, svoje míry a váhy tady uvádět nebudu, jsem relativně průměr, ale mezi vámi jako velryba :(.

Ahoj veroniko.st, neboj, jestli to chceš dočsít, přeskoč moje příspěvky, to jsou jen rady „zkušené matky“ :-D . Takže v podstatě informace celkem na nic ;).

Lído, a s tím bonprixem máš dobrou zkušenost? Já jsem si tam kdysi něco objednala, míry seděly, ale na obrázku to vypadalo pěkně a pak to ve skutečnosti byl hrozný hadr, strašná kvalita, že jsem to vracela.. Ale uznávám, že nedělali vůbec problémy, peníze jsem měla zpátky skoro hned :palec:

Dneska jsme byli s Ondrou po delší době zase plavat (rekonstruovali tady bazének), tak jsem byla zvědavá, jak se mu to bude líbit. Byl naprosto spokojený, neustále mi mizel pod vodou a řehtal se při vynoření, jen já jsem urvaná jako blázen, doufám, že on taky a bude dlouho spát :). Ale bylo to moc fajn :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
1.3.11 15:17
bumbinka píše:
Holky, svoje míry a váhy tady uvádět nebudu, jsem relativně průměr, ale mezi vámi jako velryba :(.

Ahoj veroniko.st, neboj, jestli to chceš dočsít, přeskoč moje příspěvky, to jsou jen rady „zkušené matky“ :-D . Takže v podstatě informace celkem na nic ;).

Lído, a s tím bonprixem máš dobrou zkušenost? Já jsem si tam kdysi něco objednala, míry seděly, ale na obrázku to vypadalo pěkně a pak to ve skutečnosti byl hrozný hadr, strašná kvalita, že jsem to vracela.. Ale uznávám, že nedělali vůbec problémy, peníze jsem měla zpátky skoro hned :palec:

Dneska jsme byli s Ondrou po delší době zase plavat (rekonstruovali tady bazének), tak jsem byla zvědavá, jak se mu to bude líbit. Byl naprosto spokojený, neustále mi mizel pod vodou a řehtal se při vynoření, jen já jsem urvaná jako blázen, doufám, že on taky a bude dlouho spát :). Ale bylo to moc fajn :).

Já jsem s věcmi z bonprix většinou spokojená…uděláme velkou objednávku v práci a vracíme málokdy…kromě oblečení mám i povlečení, koberečky do koupelny…a jsem spokojená…zrovna včera jsem odeslala objednávku za 5 tisíc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová