Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
28.2.11 11:30

Citace

nějak tu dneska blbou… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 11:33

Cvičení

Lidas: Jo koukám, že jsi se zmiňovala o cvičení… já chodím k Apolináři - kde budu i rodit. Každý čtvrtek od 13:00. Není to nijak extra krásný prostředí (ta rehabilitační místnost), ale paní cvičitelka je hrozně příjemná a člověk se něco dozví a pěkně se protáhne. Určitě nějaké cvičení doporučuju 8-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 11:34
TeaTereza píše:
Lidas píše:
TeaTereza píše:
Ten bude asi dobrý, jen je to trojkolka a k těm já nemám důvěru. Jen u těch španělských kočárků je prý dost reklamací, proto jdu radši do německé kvality…ale taky nemám záruku, že bude vše Ok? :nevim:
Jinak víkend byl fajn, byla jsem na návštěvě u našich a užila jsem si svou 3letou neteřinku, která je fakt úžasná :-D
Ahoj, proč nemáš k trojkolkám důvěru? mě prijdou, že jsou právě dost pohyblivé, že se s nimi vytočíš i v malém prostoru…a když se dá kolečko ve předu zaaretovat, tak mi to přijde, že se v tom bude dát jezdit i v náročnějším terénu (i když to nevím, kam bych s tím jezdila :))
To je jen můj osobní pocit, nikdy jsem s tříkolkou nejezdila, tak nemůžu soudit. Prostě se bojím stability, asi bych se bála kočárek půjčit třeba babičky, určitě by mi dítě někde vyklopila… :nevim:
A budu hodně jezdit MHD a kamarádka říkala, že lidi nechtějí s tříkolkama pomáhat, že se špatně drží? :nevim: Aha…mě teda přišel ten kočárek hodně stabilní, vůbec se nijak nevyvracel :-? … mě právě přišli zas ty 4kolky, žě jsou takový hamatný, ale to asi je kočár od kočáru. No musím říct, že jsme teprve na začátku hledání, takže kdo ví jak to celé dopadne :lol:

Já už bych to chtěla mít vyřešené, připadá mi, že skoro neřeším nic jiného než kočárky. Hlavně na ty německé se čeká až 15 týdnů, tak se musí objednat co nejdřív :think:
Je plno dalších věcí, které musíme zařídit…nemám pro mimčo skoro nic…musíme připravit dětský pokoj, koupit postýlku a milion dalších věcí…naštěstí mi hodně věciček dají kamarádky, ale stejně toho zbývá dost a hlavně je to dost finančně nákladné… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.2.11 11:48

Jo to máš pravdu s tím objednáním…jsem si myslela, že přijdu a kočár rovnou odvezku, ale jsem byla vyvedena z omylu, že na některé se i čeká, což mě zarazilo, kor v dnešní době :think: Takže to budeme muset taky nějak rozseknout :-)
Já prosím tebe taky ještě nic nemám…zdá se mi, že je ještě brzo, takže ještě jem v klidu…začnu tak na konci března (termín mám 8.6.)…ono zas tolik věcí k nákupu nebude - Kočár, postýlka, košík, nějaké věci na přebalování (nechceme přímo pult), kosmetiku, oblečky, lahvičky a co víc… něco taky dostaneme, takže času haba kuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:09
TeaTereza píše:
Jo to máš pravdu s tím objednáním…jsem si myslela, že přijdu a kočár rovnou odvezku, ale jsem byla vyvedena z omylu, že na některé se i čeká, což mě zarazilo, kor v dnešní době :think: Takže to budeme muset taky nějak rozseknout :-)
Já prosím tebe taky ještě nic nemám…zdá se mi, že je ještě brzo, takže ještě jem v klidu…začnu tak na konci března (termín mám 8.6.)…ono zas tolik věcí k nákupu nebude - Kočár, postýlka, košík, nějaké věci na přebalování (nechceme přímo pult), kosmetiku, oblečky, lahvičky a co víc… něco taky dostaneme, takže času haba kuk :lol:

Jaký budeš kupovat košík? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:12
TeaTereza píše:
Já prosím tebe taky ještě nic nemám…zdá se mi, že je ještě brzo, takže ještě jem v klidu…začnu tak na konci března (termín mám 8.6.)…ono zas tolik věcí k nákupu nebude - Kočár, postýlka, košík, nějaké věci na přebalování (nechceme přímo pult), kosmetiku, oblečky, lahvičky a co víc… něco taky dostaneme, takže času haba kuk :lol:

Jinak postýlka se mi líbí tahle…
http://www.babydracek.com/…vynd--pricky
a ještě tohle lehátko…
 http://www.hrackanek.cz/…e-m7930.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 13:12

Holky, na nákupy času dost :). Kočárek je lepší dřív, když se na něj čeká, ale všechno ostatní prostě jdete a koupíte, tak na co se stresovat? stejně skoro nic nebudete potřebovat, postýlku, zavinovačku nebo spacák, pár kousků oblečení, … :). Takže když vás to baví a máte náladu, tak super, ale když ne, tak je fakt spousta času a ona ta hnízdící nálada ještě přijde ;).

Červený kočárek pro kluka je podle mě super, jestli si lidi myslí, že tam mám holčičku, je celkem jejich starost, kdo mě zná, ví, že ne, a kdo mě nezná, tak mi může být fuk :). A je to veselé, jsi s kočárkem dobře vidět, barva kočárku se krásně kombinuje s modrým klučičím oblečením, … já vidím jen samá pozitiva :). Teď tedy budu mít nějaký zlatavý, ale to jen proto, že korbičku zdědím po kamarádce, tak holt beru barvu, jaká je :).

Co se týče čtyř/trojkolek, my jsme první kočár měli po švagrové trojkolku a byla jsem z něj na mrtvici, ale byl to asi blbý typ, byl hodně vysoký, tudíž nestabilní. To ty Janéčka jsou v pohodě… Jinak ježdění v terénu prostě myslím, že je nejlepší čytřkolkou se všemi koly stejně velkými, prorážím jen jednu stopu… Jak máte trojkolku, jedete oprvní stopu pro přední kolečko a pak další pro ty zadní, ale čtyřkola s koly různě velkými má stejný problém :nevim: . My jezdíme v terénu hodně, tak jsme volili toho Mutsy. A nemusí to být kor terén, ono stačí, když v zimě napadne dost sněhu. Na jednom místě se otočíte se vším, co má přední kolečka otočná, ať jich je kolik chce, tam vám fakt stačí malinký prosotor.

Jinak Lido, já rodila Ondru u Apolináře, do Podolí jsem se tehdy nestihla regostrovat, i když jsem chtěla. Teď chci do Podolí, prostě proto, že to mám blíž ;). Jinak si myslím, že je to fuk, nebo aspoň mezi těmito dvěma porodnicemi bych neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 13:15
Lidas píše:
a ještě tohle lehátko…

Téééda, to chápu, že je to zařizování finančně nákladné ;). Postýlka bez matrace za 2 a půl tisíce, to je docela pecka… za tolik penez my měli snad všechnu výbavu dohromady :lol:
Nic ve zlém, je krásná, ale pokud přemýšlíš o penězích, tak je fakt zbytečná. Pokud je ti to fuk a chceš prostě pořizovat to, co se ti líbí, tak do ní jdi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 13:16
Lidas píše:
Jaký budeš kupovat košík? :nevim:

Tipy na košík beru, na Ondru jsme ho neměli a když neseženu něco extra levného, nebudeme mít ani teď, ale líbil by se mi, to jo :). Jinak Ondra byl prostě na dece na zemi, to už teď pro druhátko bude asi trochu nebezpečné, až tu bude Ondra běhat a jezdit na motorce, něčím házet, a tak… ale nebojím se, že by to mimčo nepřežilo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:18
bumbinka píše:
Holky, na nákupy času dost :). Kočárek je lepší dřív, když se na něj čeká, ale všechno ostatní prostě jdete a koupíte, tak na co se stresovat? stejně skoro nic nebudete potřebovat, postýlku, zavinovačku nebo spacák, pár kousků oblečení, … :). Takže když vás to baví a máte náladu, tak super, ale když ne, tak je fakt spousta času a ona ta hnízdící nálada ještě přijde ;).

Červený kočárek pro kluka je podle mě super, jestli si lidi myslí, že tam mám holčičku, je celkem jejich starost, kdo mě zná, ví, že ne, a kdo mě nezná, tak mi může být fuk :). A je to veselé, jsi s kočárkem dobře vidět, barva kočárku se krásně kombinuje s modrým klučičím oblečením, … já vidím jen samá pozitiva :). Teď tedy budu mít nějaký zlatavý, ale to jen proto, že korbičku zdědím po kamarádce, tak holt beru barvu, jaká je :).

Co se týče čtyř/trojkolek, my jsme první kočár měli po švagrové trojkolku a byla jsem z něj na mrtvici, ale byl to asi blbý typ, byl hodně vysoký, tudíž nestabilní. To ty Janéčka jsou v pohodě… Jinak ježdění v terénu prostě myslím, že je nejlepší čytřkolkou se všemi koly stejně velkými, prorážím jen jednu stopu… Jak máte trojkolku, jedete oprvní stopu pro přední kolečko a pak další pro ty zadní, ale čtyřkola s koly různě velkými má stejný problém :nevim: . My jezdíme v terénu hodně, tak jsme volili toho Mutsy. A nemusí to být kor terén, ono stačí, když v zimě napadne dost sněhu. Na jednom místě se otočíte se vším, co má přední kolečka otočná, ať jich je kolik chce, tam vám fakt stačí malinký prosotor.

Jinak Lido, já rodila Ondru u Apolináře, do Podolí jsem se tehdy nestihla regostrovat, i když jsem chtěla. Teď chci do Podolí, prostě proto, že to mám blíž ;). Jinak si myslím, že je to fuk, nebo aspoň mezi těmito dvěma porodnicemi bych neměla problém.

Tak tohle jsme potřebovaly, rady od zkušené maminy!!! :-D
S těmi kolečky máš pravdu, ale pro mě je ten kočárek pak moc těžký, holt budu asi občas bojovat, ale snad to nějak zvládneme… :nevim:
Já měla na výběr Krč a Podolí, tak jsem zvolila tu, kterou maminky víc chválí…ale je tam dost narváno, tak kdoví, kde nakonec porodíme…kamarádka skončila v Neratovicích, v Podolí byl stopstav… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:20
bumbinka píše:
Lidas píše:
a ještě tohle lehátko…
Téééda, to chápu, že je to zařizování finančně nákladné ;). Postýlka bez matrace za 2 a půl tisíce, to je docela pecka… za tolik penez my měli snad všechnu výbavu dohromady :lol:
Nic ve zlém, je krásná, ale pokud přemýšlíš o penězích, tak je fakt zbytečná. Pokud je ti to fuk a chceš prostě pořizovat to, co se ti líbí, tak do ní jdi :kytka:

Dá se sehnat do dvou tisíc, poslala jsem první odkaz, který jsem našla…jinak já myslela, že je právě celkem levná? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 13:23

Jinak s těmi kočárky to spíš taková moje zkušenost s troj a čytřkolkami, každému vyhovuje něco jiného :kytka: . Nechci tady být za chytrolínku, to vůbec ne… :oops:

My máme postýlku určitě levnější než tisícovku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:29
bumbinka píše:
Jinak s těmi kočárky to spíš taková moje zkušenost s troj a čytřkolkami, každému vyhovuje něco jiného :kytka: . Nechci tady být za chytrolínku, to vůbec ne… :oops:My máme postýlku určitě levnější než tisícovku :oops:

Já to myslela v dobrém…fakt jsem ráda za každou radu!!! :palec:
Je fakt, že k postýlce musíme dokoupit matraci, kolečka, povlečení, mě se líbí nebesa a kapsář…tak konečná cena bude nejmíň 5 tisíc… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.2.11 13:31
TeaTereza píše:
Ahojte ženský..
zdravím po víkendu! Doufám, že jste si ho užili. My byli navštívit švagra co má před necelým měsícem narozené miminko-chlapečka :-) No byl rozkošný! Takový andílek…doufám, že mě čeká taky nějaký takový :hug:
Jinak koukám, že kočárky máte vybrané. No my zatím jen tak v sobotu obhlídli pár kousků, docela se mi líbil Jané Slalom PRO Limited, ale musím si pročíst ještě nějaké recenze :-D

Mohlo by ti pomoct…
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
http://www.modrykonik.cz/…alom-pro-20/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.2.11 13:34
Lidas píše:
Já to myslela v dobrém…fakt jsem ráda za každou radu!!! :palec:
Je fakt, že k postýlce musíme dokoupit matraci, kolečka, povlečení, mě se líbí nebesa a kapsář…tak konečná cena bude nejmíň 5 tisíc… :cry:

Jasně, tak já občas přispěju nějakou zkušeností a kdyžtak mě pošlete do háje ;).

No jo, právě, matraci potřebuješ, kolečka podle toho, jak počítáš, že budeš s postýlkou hýbat… My ji měli, a zase mít budeme, v ložnici vedle mojí postele, nijak jsme ji nepřeváželi, kolečka nemáme, k ničemu by nám nebyla. Mantinel to chce, ze začátku ani není potřeba, ale potom zabraňoval vypadnutí dudlíku z postýlky a když se prcek začal otáčet, nemlátil se tolik o šprušličky, přece jenom s tou látkou je to měkčí. Kapsář jsme neměli, nebyl by k němu přístup, dítě ho nepotřebuje a já jsem měla věci jinde po bytě. A nebesa jsme taky neměli, mně se ani moc nelíbí, a hlavně mi přijde, že je tam pak to miminko talové moc schované a ani na něj nevidíš :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová