Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bumbinka píše:
Ahoj holky, přeju krásný den![]()
Abych nebyla za ignornta, odpovím na otázky, které tu padly, i když si je možná nepamatuju všechny
Jinak když jsem pracovala, učila jsem španělštinu na univerzitě v Plzni a různě ve firmách, překládala a tlumočila. Teď občas překládám, abych z toho úplně nevypadla (ale stejně mám pocit, že hodně zapomínám, přece jenom, jak člověk nemluví denně, je to znát).. Jsem vdaná, ale brali jsme se, až když byl Ondrovi rok a něco, loni v létě, a bylo to super. Otěhotněla jsem totiž už po dvou měsících známosti
, takže jsme měli spoustu jiných starostí, co zařídit, museli jsme sehnat bydlení, já jsem se musela po nástupu na MD přestěhovat, … Ale svatba v létě byla moc hezká, a havně, Ondra si to krááásně užil, byl za hvězdu, nás si nikdo moc nevšímal, takže jsem nebyla nervózní, co na sebe a tak
.
Taky to chci nechat na léto, abych se teď narychlo vdávala kvůli příjmení, to se mi fakt nechce…chci si svatbu užít podle svých představ ![]()
Jinak malej se bude jmenovat po tatínkovi, Jakub Veselý zní hezky, ne? ![]()
Jo a pracuju jako knihovnice a strašně mě to baví! ![]()
bumbinka píše:TeaTereza píše:
Holky, na vás asi brzy, ale přemýšlely jste o porodu… resp. o jeho části a to o nastřižení? Tak nějak čtu různé diskuse a tak, a prej je to docela bolestivé - hlavně rekonvalescence - při porodu to člověk ani necítí. A našla jsem nějakou cvičební pomůcku EPI-NO. Slyšeli jste o tom? Nemáte z okolí nějaké zkušenosti, zda to pomohlo?Možná by to stálo za to, ale stojí to kolem 2tis, což není zrovna nejlevnější, ale kdyby to mělo zabrat. Tak do toho jdu
Ahoj, já o podobném přístroji nikdy neslyšela, jen o masáži hráze, na to se prodávají různé speociální olejíčky. Mně to ale bylo nepříjemné, takže jsem to nakonec moc poctivě nedělala, švagrová ano, a stejně ji nastřihávali. Hodně záleží na každém porodu…
Ale některá jste tu psaly, že vás možná čeká císař, tak nechci strašit, zase nějak to dítě ven musí, Ondrovi to asi zachránilo život, možná i mně. A zas tak strašné to není, přežila jsem a druhého se taky nebojím
Já jsem nakonec po 12 hodinách strašných kontrakcí stejně rodila císařem, takže ani nevím, jak bych jinak dopadla
Rozhodně pokud to tentokrát vyjde, tak chci rodit normálně, klidně s nastřižením, prý to bolí, ale ty holky normálně pár hodin po porodu chodí, a že se nepohodlně sedí, to je dost malá daň. Lepší než x hodin na jipce na kapačkách a pak anio neuzvednout dítě, nemoct se zvednout z postele, fujtajksl, snad už nikdy.
.
Císař možná hrozí mě, ale zatím se tím nestresuju… ![]()
Lidas píše:
Taky to chci nechat na léto, abych se teď narychlo vdávala kvůli příjmení, to se mi fakt nechce…chci si svatbu užít podle svých představ
Jinak malej se bude jmenovat po tatínkovi, Jakub Veselý zní hezky, ne?
Jo a pracuju jako knihovnice a strašně mě to baví!
Jj, to je moc hezký jméno, mně se Jakub taky líbí, ale jmenuje se tak můj brácha a já mám srašně nerada opakování jmen v rodině
.
A pracovat jako knihovnice by se mi moooooc líbilo, miluju knížky
. Během studia jsem každé léto trávila minimálně měsíc jako brigádnice v knihkupectví, paráda… klidně bych to dělala pořád
.
Lidas píše:TeaTereza píše:Prý spíš bolí to hojení, aspoň ségra si nemohla docela dlouho sednout…
Holky, na vás asi brzy, ale přemýšlely jste o porodu… resp. o jeho části a to o nastřižení? Tak nějak čtu různé diskuse a tak, a prej je to docela bolestivé - hlavně rekonvalescence - při porodu to člověk ani necítí. A našla jsem nějakou cvičební pomůcku EPI-NO. Slyšeli jste o tom? Nemáte z okolí nějaké zkušenosti, zda to pomohlo?Možná by to stálo za to, ale stojí to kolem 2tis, což není zrovna nejlevnější, ale kdyby to mělo zabrat. Tak do toho jdu
Já mám dle doktora úzkou pánev, prý hraniční hodnoty…jestli se mi během těhu neroztáhne, tak mě možná čeká císař
Já myslím, že se tělo přizpůsobí a nakonec budeš rodit normálně
Mě taky říkali, že mám úzkou pánev, že jsem prej holčička
, ale říkala doktorka, že to je v pohodě, že se to nemám vůbec řešit ![]()
bumbinka píše:TeaTereza píše:
Ahoj, já o podobném přístroji nikdy neslyšela, jen o masáži hráze, na to se prodávají různé speociální olejíčky. Mně to ale bylo nepříjemné, takže jsem to nakonec moc poctivě nedělala, švagrová ano, a stejně ji nastřihávali. Hodně záleží na každém porodu…
Ale některá jste tu psaly, že vás možná čeká císař, tak nechci strašit, zase nějak to dítě ven musí, Ondrovi to asi zachránilo život, možná i mně. A zas tak strašné to není, přežila jsem a druhého se taky nebojím
Já jsem nakonec po 12 hodinách strašných kontrakcí stejně rodila císařem, takže ani nevím, jak bych jinak dopadla
Rozhodně pokud to tentokrát vyjde, tak chci rodit normálně, klidně s nastřižením, prý to bolí, ale ty holky normálně pár hodin po porodu chodí, a že se nepohodlně sedí, to je dost malá daň. Lepší než x hodin na jipce na kapačkách a pak anio neuzvednout dítě, nemoct se zvednout z postele, fujtajksl, snad už nikdy.
.
To jsem taky slyšela, že je to nepříjemné…takže mám trochu obavy, jestli se pak na to nevyprdnu. Ale zas si říkám, kdyby to mělo pomoc, tak bych do toho fakt šla..no budu ještě přemýšlet. Cvičí se s tím myslím 6 týdnu před porodem, tak ještě mám čas ![]()
Jooo a jak píšeš, každý porod jiný, každá ho vnímá jinak, takže těžko říct, co je a není neunosně bolestivé. Někdo má ten práh bolesti hodně posunutý jiná cítí každé píchnutí. Holky já musím říct, že já osobně jsem teda na to zvědavá
Asi jsem divná, mám trochu strach, ale zajímá mě to…jak to prostě budu prožívat ![]()
bumbinka píše:Lidas píše:
Taky to chci nechat na léto, abych se teď narychlo vdávala kvůli příjmení, to se mi fakt nechce…chci si svatbu užít podle svých představ
Jo a pracuju jako knihovnice a strašně mě to baví!Jj, to je moc hezký jméno, mně se Jakub taky líbí, ale jmenuje se tak můj brácha a já mám srašně nerada opakování jmen v rodině
A pracovat jako knihovnice by se mi moooooc líbilo, miluju knížky.
. Během studia jsem každé léto trávila minimálně měsíc jako brigádnice v knihkupectví, paráda… klidně bych to dělala pořád
.
Knihovnice…jééé to je romantické…jak z nějakého filmu ![]()
TeaTereza píše:bumbinka píše:Knihovnice…jééé to je romantické…jak z nějakého filmuLidas píše:
Jo a pracuju jako knihovnice a strašně mě to baví!Jj, to je moc hezký jméno, mně se Jakub taky líbí, ale jmenuje se tak můj brácha a já mám srašně nerada opakování jmen v rodině
A pracovat jako knihovnice by se mi moooooc líbilo, miluju knížky.
.
Já mám střední knihovnickou školu, už od základky jsem chtěla v knihovně pracovat a nelituju! ![]()
Ale nepracuju v Praze, ale v menším městě za Prahou…
Lído, to musí být super práce, dokonce jsem uvažovala o tom, že bych po mateřské hledala něco podobného … ale asi je to blbost, vzdělání na to nemám, těžko říct
. Ale strašně by mě to bavilo
.
Takže do práce dojíždíš?
bumbinka píše:
Lído, to musí být super práce, dokonce jsem uvažovala o tom, že bych po mateřské hledala něco podobného … ale asi je to blbost, vzdělání na to nemám, těžko říct. Ale strašně by mě to bavilo
.Takže do práce dojíždíš?
Dojíždíš, někdy je to celkem náročný, ale dá se to…hlavně já v Praze nejsem každý den…některé dny přespávám u mamky, mám to k ní blíž…bydlí tam i sestra s rodinou, aspoň si užiju malou neteřinku ![]()
Mám takový pestrý život… ![]()
O jméně se pořád dohadujeme
.Ja bych chtěla Emu (nejdřív jsem chtěla Natálku a Karolínku), přítel chce ale pořád Verunku a nějak se toho nechce vzdát
ještě je čas, tak ho snad přemluvim
…A co vy holky, už máte vymyšlený jména???
veronika.st píše:
O jméně se pořád dohadujeme.Ja bych chtěla Emu (nejdřív jsem chtěla Natálku a Karolínku), přítel chce ale pořád Verunku a nějak se toho nechce vzdát
Ema je moc pěkná
… Natálku mám bohužel spojenou s to popálenou holčičkou a Karolínka je moje ségra. To jméno je moc pěkné, ale v dnešní době je hodně dávané
Veronika - nevím, můj favorit by to asi nebyl
Já myslím, že najdete nějaký kompromis, a nakonec to bude úplně něco jiného ![]()
My jméno pro chlapečka ještě nemáme…já nenašla žádné co by mě vyloženě oslovilo, takže musíme ještě přemýšlet. ![]()
veronika.st píše:
O jméně se pořád dohadujeme.Ja bych chtěla Emu (nejdřív jsem chtěla Natálku a Karolínku), přítel chce ale pořád Verunku a nějak se toho nechce vzdát
My jsme taky chtěli Verunku
Jinak Ema je taky hezké jméno…snad se na nějakém shodnete ![]()
My asi Jakuba nezměníme, jen bude mít chudáček svátek i narozeniny jeden měsíc…ale to má přítel taky, tak nebude sám ![]()
My jména ještě nemáme, čekáme, jestli nám řeknou, co to bude
.
Na první jsme jako variantu pro holčičku měli Klárku, taky by měla svátek měsíc po narozeninách, ale chudák Ondra má svátek, Vánoce a narozeniny během tří měsíců a taky jsme ho tak pojmenovali
. Svátky stejně moc neslavíme (teda u prťat jo, ale těm je to jedno, a až bude větší, dostane knížku a něco na zub, tak mu to bude celkem fuk).
Takže pokud holčička, bude to Klárka, nebo možná Barborka, uvidíme. Mně se vždcky líbilo Kriystýnka, ale manžel nechce, tak to mi asi neprojde
. A bůhví, co nás do té doby ještě napadne ![]()
S klukem jsme úplně nahraní, už vybrat Ondru nám dalo dost práce, takže zatím to necháváme uležet ![]()
Ja kdyz premyslela nad klukem tak se mi hrozne libil Krystufek a nebo Richard…ale to bylo zamitnuto hned
, takze jsem rada, ze vymyslim tu holku
…Ja nechci aby byla Veronika po me, protoze pritel uz syna ma, jmenuje se Petr a syn taky…a ted jeste ja Veronika a mala taky-nechci
…Natalku jsem si prave taky rychle spojila s tou popalenou a je pravda, ze Karolinku ma ted hodne lidi…
Lido: jakto, ze ti hrozi cisar? me taky a jsem z toho celkem nervozni :/ radeji bych chtela normalne.
bumbinka píše:
My jména ještě nemáme, čekáme, jestli nám řeknou, co to bude.
Na první jsme jako variantu pro holčičku měli Klárku, taky by měla svátek měsíc po narozeninách, ale chudák Ondra má svátek, Vánoce a narozeniny během tří měsíců a taky jsme ho tak pojmenovali
S klukem jsme úplně nahraní, už vybrat Ondru nám dalo dost práce, takže zatím to necháváme uležet. Svátky stejně moc neslavíme (teda u prťat jo, ale těm je to jedno, a až bude větší, dostane knížku a něco na zub, tak mu to bude celkem fuk).
Takže pokud holčička, bude to Klárka, nebo možná Barborka, uvidíme. Mně se vždcky líbilo Kriystýnka, ale manžel nechce, tak to mi asi neprojde. A bůhví, co nás do té doby ještě napadne
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama…my jsme s klukem taky namydlení
Spíš jsem měla hodně jmen pro holčičku, ale takhle když je to ten chlapeček, tak budem muset fakt zapojit mozkovny
Chtěla bych nějaké české jméno, ale které není obvyklé. ![]()