Praktický předporodní kurz online¨

67
23.7.21 23:14

Praktický předporodní kurz online

Ahoj holky. Chtěla bych poradit nějaký praktický a užitečný předporodní kurz včetně základní péče o miminko. Informací je všude tolik a já nevím jak začít a asi je mi video prostě sympatičtější než dlouhé články.

Vím, že některé tvrdí, že jsou třeba k ničemu, ale prostě chci aspoň něco málo vědět ať jsem klidnější ;) Vzhledem k době jaká je ho moje porodnice nedělá a tak hledám nějaký ideálně online.

Prosím nic alternativního, ezoterického apod. Budu vděčná za jakoukoliv radu a tip ktery vám vyhovoval a něco vám dal. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
23.7.21 23:30

Já jsem teda žádný kurz neměla, ale přispěji alespoň svou zkušeností.
Byla jsem před porodem hrozně vystresovaná, jak to bude probíhat, co se mi bude dít,… Zhlédla jsem snad všechny díly Malých lásek (já vím, že je to sestříhané a upravené klišé a vždycky to končí dobře a až přehnaně dojemně). Ale byly tam epizody i s komplikacemi, indukce, sekce… a to mi hrozně pomohlo udělat si na to nějaký náhled, nebát se neznámého.
Péči o miminko mě naučily sestry na oddělení šestinedělí, a to jsem ze začátku ani nevěděla, jak mám dítě správně držet, musela jsem působit dost zoufale. Ale byli tam na mě milí a trpěliví, opravdu klobouk dolů před takovým personálem. Takže kurz jsem vůbec nepotřebovala. Podle mě to s živým miminkem je úplně něco jiného než teorie na kurzu.
Ale já se hlavně nejvíc bála toho porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
23.7.21 23:42

Apolinář má nebo měl kurzy online, myslím že za 1500 a proplácí ho pojišťovna. Byla by to moje volba, kdyby má vybraná porodnice nespustila zase ty naživo 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
24.7.21 14:12

Zkus online kurz Ivany Konigsmarkové.

• Citovat
  • Upravit
67
25.7.21 00:14

@pet p na tu jsem se taky dívala a asi zkusím nějakou lekci zdarma ať vím, jak mi to bude vyhovovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.7.21 00:20

@Quidity ono je to těžké, na jednu stranu by mě lákalo trochu mít přehled o tom co se může stát, na druhou bych se asi o to víc bála jaké všechny komplikace můžou nastat. Tohle je hrozně individuální a je moc fajn, že ti to pomohlo.

S tou péčí o miminko to jsi měla super, já mám pocit někdy z těch diskuzí tady, že snad každá ženská ví co dělat jen já ne, že asi příroda udělala někde chybu :D ale asi každá si tímto projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
25.7.21 13:57
@Jane036 píše:
@Quidity ono je to těžké, na jednu stranu by mě lákalo trochu mít přehled o tom co se může stát, na druhou bych se asi o to víc bála jaké všechny komplikace můžou nastat. Tohle je hrozně individuální a je moc fajn, že ti to pomohlo.S tou péčí o miminko to jsi měla super, já mám pocit někdy z těch diskuzí tady, že snad každá ženská ví co dělat jen já ne, že asi příroda udělala někde chybu :D ale asi každá si tímto projde.

Určitě to tak nemá každá ženská, já jsem šla rodit s tím, že jsem o péči o miminko neměla absolutně ani potuchy. Každý to v sobě nemá. Ale opravdu se nestresuj, i já jsem se to časem naučila perfektně a teď mi to přijde úplně jednoduché. Na tom není co zkazit, maximálně děcko bude chvíli řvát, když ti bude trvat přebalování moc dlouho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí