Praní oblečků pro mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ha
514
25.11.05 22:57

Ahoj, zrovna jsem dožehlila várku…už u toho dlouho nevydržím, malá tlačí a žehlit v sedě neumím (popravdě jsem to ještě nějak zvlášť nezkoušela). Začla jsem asi předminulý týden - na 40 na 30 jsem vyprala jak co a např. látkové pleny jsem si vyžehlila z obou stran, oblečky žehlím jen z jedné. Ale košilky mě dostávají 8O …

Ha, 37 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.11.05 00:18
:)

to ja zehlila,a ted ma linda 4,5mesice a uz nezehlim,nemam vubec cas..
Peru ji casto v ruce,protoze nekdy si jen ublynke,tak to preperu a je to.
Pro novorozence staci to nove jen premachnout+vyzehlit.
Zehleni jako desinfekce se pouzivalo kdysi,dneska prodavaji vsechny oblecky barevne a vyvaret je se ti znici,jsou vsechny n aparni kolem 40C,a do prasku na prani pridas nejaky enzymovy dezinfikator,japouzivan ten do chicco,nevim jestli h prodavaji i v CR.
das 1lzici do na 1prani,znici vsechny bakterie a je to pro deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
26.11.05 09:45

Já jsez začala s praním asi v 35tt,a žehlila jsem jen asi to šesti nedělí.

Peru v Persilu sensitive a aviváž jsem dávala hned-dětský Lenor.Někdy místo něj ocet,nebo levandulový či tea tree olejík-pár kapek.
Jo a do konce šěstinedělí,myslím že i dýl jsem přidávala navíc jedno máchání.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.11.05 10:06

Ja jsem vsechno vyprala kdyz jsem byla doma - asi mesic pred porodem. V podstate mi vyprani trvalo jeden den - bylo teplo a krasne to na balkone uschlo. Zehlit mi ani nevadilo, ac normalne zehleni nesnasim tak u malych pidivecicek mi to prislo roztomile. Jinak jsem zehlila asi do sestinedeli, pak uz ne. Dcery veci jsem tak do roka prala oddelene - kdyz jsme mlikovaly tak v Lovele Sensitive a kdyz prikrmovali tak v Persilu Sensitive (Lovela skvrny od prikrmu nevypere). Do prani jsem davala trosku avivaze Silan Sensitive, ale asi polovinu doporucene davky. Prala jsem oddelene jednak protoze mela dcera spoustu veci a taky mame pracku, ktera si reguluje spotrebu podle velikosti naplne…

• Citovat
  • Upravit
860
26.11.05 14:23

Ahoj, já prala a žehlila něco kolem 34.tt. Dětské oblečení se nemá vyvařovat, stačí vyprat na 40, dvakrát máchat novorozencům, ale jenom ve vodě, bez nějakých aviváží. Já žehlím z jedné strany, ale vždy, když vyperu, bakterie to ničí a ne že ne, jak se tu někdo vysmíval. A navíc určitě je vám příjemné se obléci do vyžehleného prádla, tak proč to neudělat pro svoje miminko.
Látkové pleny se mají vyvařovat na 90 a žehlit z obou stran, nejsou potom tolik hrubé.
Ale každý samozřejmě dělá dle svého uvážení.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.11.05 19:09

Já mám spostu věcí podarovaných a peru a žehlím si to průběžně, když to dostanu, protože po těch letech je to docela zatouchlé. Žehlit si budu vždycky a všechno, za prvé je to strašně příjemné, pomuchlovat se s těmi malinkými věcmi a navíc nevím jak vy, ale já bych v nevyžehleném prádle nevylezla ven, natož abych to dala na mimí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
26.11.05 20:30

Ahoj.

Po narození jsem Radimkovi prala v Persili Sensitive a v Lovele na 40 - 60 stupňů , odděleně od našeho prádla. Dávala jsem minimum aviváže, aby se neosypal. Plíny na blinkání a oblečky jsem žehlila jen po jedné straně. Ty klasické starobylé zavazovací košilky mi fakt daly zabrat, nevyžehlené nebo odbyté vypadají strašně. Postupně i se změnou materiálu jsem rezignovala. Žehlím, jen když je nutno a pouze věci „do společnosti“.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
26.11.05 21:17

Ahoj maminky,
prát jsem začala asi ve 32 týdnu těhu. To byly hrozné hice, takže prádélko schnulo o 106, ale to žehlení :evil: . Želhlím normálně strašně nerada, ale u toho dětského prádélka jsem se vyblbla. Jenže ten hic :evil: a oteklé nohy a těžké břicho :cry: . Prala jsem v Lovele, aviváž také Lovelu - tak krásně miminkovsky to voní :wink: . Když se malá narodila, začala se za nějaký čas osypávat, tak jsem si z eko diskuze vytáhla prostředek z mýdla a sody, jenže to osypání nebylo od prášku, ale hormonální změny v MM. Takže teď pleny peru v tom eko slizu, jsou po něm krásně měkké, ale naprosto neekologicky přidávám Lovelu aviváž. Ostatní prádélko peru normálně v Lovele. Žehlím pleny a některé oblečky, protože ze sušičky nejsou skoro vůbec zmačkané.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.11.05 21:51

Nevim jak se tu nekdo pozastavoval ohledne nezehleni tak co je na tom divneho? Ja v podstate zehlim jen panske kosile do obleku pro manzela do prace. Ostatni veci nezehlim. Jednak pyzama, tricka a trenky na fotbal nezehlim, protoze to nema cenu a ostatni veci na bezne noseni proste pekne vyvesim, po uschnuti slozim a dam dospodu skrine. Je fakt, ze mame vetsinu veci znackovych z dobrych materialu a to asi dela svoje. Jak jsem uz psala, veci na mimi jsem zehlila jen behem sestinedeli. Jo a pri prani jsem nastavovala vetsi machani a avivaz jsem davala bud Lovelu nebo Silan Sensitive s miminkem na obalu - jen polovicni davku. Bez avivaze mi prijde, ze to pradlo tak divne vrze…

• Citovat
  • Upravit
273
28.11.05 12:52

Mne sa tiez nezda, ze by sa tu niekto vyslovene posmieval, len podotkol, ze vyzehlene veci su sterilne len chvilku, co si myslim ze je pravda.
Po vyzehleni su oblecky krasne makucke, ale po hodine ked to ma mimi na sebe rozdiel nevidim. Myslim si, ze zehlit preto aby pradlo bolo sterilne staci fakt len v tom sestonedeli, to je moj nazor, ale kazdy nech robi ako chce. Diskusia je snad na to, aby si vymienali skusenosti, alebo nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
28.11.05 14:08

Jo, jo. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.2.06 16:22

Ja jsem teda asi taky nepokrokova, zehlim i ty pyzama. Mne se proste nevyzehlene pradlo nelibi vzhledove, podle me, i kdyz se to krasne slozi, tak to je proste poznat, jestli to vyzehlene je nebo neni. Co treba otisky od kolicku?
Navic ja zehleni miluju, takze zapnout si vecer televizi a vyzehlit mi nedela problem. Taky je malej ekzematik a podle dr. je pro nej vyzehlene pradlo lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
27.2.06 16:53

zajímavá diskuze… taky plánuju praní a tak až po 30. tt, do té doby se ještě dost dokupuje a tak to asi raději operu vše najednou…
Prát plánuju ve výše zmíněném eko slizu z mýdla a škrobu z www.latkovepleny.cz a asi i tam jsem četla, že je lepší na plínky nepoužívat aviváž, že pak lépe sají lepší je prý ocet… ale samozřejmě to nemám ještě ozkošené.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
27.2.06 17:11

Já teda žehlím všechno. Pro nás ani ne, jak už tady někdo psal, akorát manželovi košile. Ale pro mimi mě to baví a navíc ty pidivěcičky pěkně ubíhají od ruky......

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.2.06 12:10

Ahoj maminy, když už jste u toho praní a žehlení, chtěla bych se zeptat jak mám vyprat oblečky, které dědíme, některé jsou takové zašedlé nebo zažloutlé, ale je mi líto je vyřadit, protože jinak vypadají moc pěkně. jaké používáte přípravkyna takovéhle oblečeníčko? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat