Praní prádla - na kolik perete?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
24.2.06 19:40

Tak já peru bílé na 60, pak taky ručníky a utěrky na 60 a barevné na 40, takové ty hodně choulostivé kousky na 30.
I ložní peru na 40. Zdá se mi, že při vyšší teplotě se vypírají barvy.
A do každého bílého dávám Vanish.
 Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
24.2.06 19:50

Přidávám se k většině, bílé prádlo ložní a kapesníky peru na 60 ostatní povětšinou na 40 a na těch 40 mi to většinou vypere i krev. Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
24.2.06 21:12

Nemám co dodat. Peru úplně stejně jako Jittyy a pokud se něco náhodou nevypere, tak to příště hodim do várky na 60° a je po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
24.2.06 22:00

Já peru světlé na 60, a tmavé na 40 nebo 50. Myslím že je zbytečné vyvařovat … žehlením se případné bakterie taky zničí …
Andělka

• Citovat
  • Upravit
394
24.2.06 22:18
:?

ja peru na 40 nebo spis na 30vsechno pradlo,nemyslim ze mame nejakou nemoc abych prala na vic,uz 30C voda je dost horka,zkuste ji zmerit,skoro pali…
Do obleceni pro mimi i plinek jsem davala specilani prasek,ktery zbavoval bakteriia plysni.NA Skvrny davam odskvrnovac,pri 60C se barvy vyperou a obleceni dost vytaha a nestoji za nic,vetsina materialu obleceni je na prani na max. 40C.
Rucniky a lozni peru na 40taky.. vydrzi tak porad hezky barvne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
25.2.06 00:14

cauky,
taky peru jako vetsina na 40C barevne,bile jak kdy-na 40 nebo 60-to hlavne v lete,kdyz prijde manzelovo „antukove obdobi“ :? :D .Rucniky a povleceni na 60.
Jen k te teplote vody-
Ajo,myslim,ze takovy rozdil uz mezi 30-40C na prani neni,neco hodim i na 30..ale chtela jsem jen k tomu,ze 30ti stupnova voda pali.Nepali.Me teda ne :) Kdyz maleho koupu tak do 35C voda je tepla,ale pro me na koupani je studena :D Ja musim mit snad kolem 45C :lol: a pak si teprve lebedim.
Pradlu zdar! :P

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
25.2.06 05:55

Holky muzu vam vsem rict, ze vam zavidim ten vyber teplot a smutne vzpominam na svou „ceskou“ pracku. Japonske pracky perou POUZE ve studene vode!!! Krome toho, ze byste nanosily horkou vodu do pracky rucne, proste pracku neprinutite prat jinak. V zime je voda primo ledova. Co se tyka bakterii - myslim, ze vetsina pracich prasku je zabiji celkem ucine - co me stve je, ze bile pradlo se fakt poradne nevypere, ale neda se nic delat. :( Po teple vode v pracce se mi vazne styska, ale kvuli prani v teple vode urcite nejsou lidi zdravejsi - Japoncici ziji urcite dyl nez Cesi…Ale uz ted mam trauma z toho, jak budu prat, kdyz prijde mimco :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.2.06 09:49

Saraai, koukám jako z jara!!! 8O 8O 8O 8O
To by mě teda fakt nenapadlo, že může být pračka jen na studenou vodu!! A nikde se v Japonsku nedá koupit evropská na teplou?
Aji, jaký spec.prášek jsi dávala proti bakteriím a plísním? Dík. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
25.2.06 10:04

Tak praní ve studené vodě fakt nezávidím :roll: zvyk je železná košile,to chápu :!

Já peru vílé a světlé oblečení i ručníky na 60tku a barevné na 40tku.Ložní na 90tku.

Malému jsem prala s námi a přidávala jedno máchání navíc.

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
25.2.06 10:59

Ahojda, já peru plínky, ručníky a bílé na 60, barevné na 40. Jednou za čas dám plínky na 90.

Když jsem byla na Zélandu, tak tam se v některých domácnostech taky pralo jen ve studené vodě.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
25.2.06 12:41

No evropska pracka se tu sehnat da, ale asi bych ji do nasi minikoupelny nenarvala a pak, taky za ni nehodlam platit majland…Co vim, maji ji jen ti, co si za ni neplatili, napr. zamestnanci amba:,–(y, ti co tu pracuji pro velke zahranicni firmy apod. No clovek by nerek, ze do hi-tech Japonska jeste nedorazily pracky na teplou vodu a ustredni topeni. Japonci na me koukali 8O , jako bych byla z Marsu, kdyz jsem jim vypravovala o nasich zlatych prackach, ktere nejen ze v teple vode perou, ale dokonce si tu vodu na spravnou teplotu samy zahreji :lol: . No zas tu maji spoustu jinych vymozenosti-nasmyslu, o kterych se nam v Evrope jen zda ( stastne zijeme bez nich :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.2.06 12:56

Taky koukam jak zjara, pracka na studenou vodu, hihi…nebudou to japonske necky? :D
Ja peru skoro vsechno na 40, rucniky a lozni na 60. Kapesnik naposledy prala moje mama, kdyz jsem chodila do skolky, od te doby mame papirove :)
 Pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.2.06 19:44
Lucina píše:
Ručníky se svetrama, no to jsem ještě neslyšela. 8O 8O 8O 8O 8O 8O Stačí přidat trochu aviváže a nic neškrábe, ale ručník potřebuje určitě víc stupňů než svetr. Lucka

Tak teď zas zírám já, proč myslíš, že ručníky potřebují víc stupňů :?: Já teda nevím co do nich utíráte, ale my se do ručníků a osušek utíráme po tom co se umyjeme, takže jsou rozhodně čistější než třeba povlečení a nikdo nepsal, že by ho vyvařoval 8O Neber to jako útok na tebe, jen nechápu to vyvařování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
26.2.06 21:32

Kačátko, nestresuj se. Já myslím, že když ty ručníky pokaždém použití necháš pořádně proschnout, nejlépe venku, tak se v nich nedrží bakterie a tudíž nezapáchají a nevyžadují vysokou teplotu praní.
Já je teda peru na 60. Asi je to na zvyku.
Jinak co je s váma, jak pokračujete? M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.2.06 22:48

Tak já peru bílé i barevné prádlo na 40,pokud malá něco fest zašpiní,tak peru při 60.Jinak,když byla Eli mimčo taky jsem moc neprala při 60.(Mám pračku s programem pro alergiky tak ani větší teploty snad netřeba.) Na 95 jsem prala snad 2× a to když si manžel hodně zašpinil montérky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný