Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@barca93 aha, no to je skvělý nápad! A mají i levandulový, tu vůni naprosto zbožňuji! Dikes za tip ![]()
@zrza8 Není zač
. Já teda právě jedu v těch jejich svíčkách, protože ty vosky jsou na mě moc silný, ale právě takhle mezi oblečení je to suprový.
Ahoj, chci se zeptat, v jakém pracím prostředku perete prádlo, co má šedou barvu? V prostředku na barevné, na světlé (na bílé) nebo na tmavé prádlo? ![]()
S tmavým. Třídím jen na bílé a barevné, zvlášť povlečení, zvlášť ručníky. Používám gel Ariel.
@sharunka03 V univerzálním. Já prádlo dělím jen na světlé a tmavé, když nasbírám pračku bílého, tak peru zvlášť bílé (v prášku na bílé prádlo), ale jinak si fakt vystačím s univerzálním práškem na bílé a světlé prádlo (sem se tedy započítává i třeba černé prádlo se světlými prvky) a pak tmavě barevné, ať už je to ryze černé, tmavě modré a nebo tmavě zelené, červené… Na to pak používám prášek na barevné prádlo.
I když vlastně dělila bych to - pokud je to světle šedé, šlo by to do světlého a pokud je to tmavě šedé, tak do barevného-tmavého koše ![]()
Příspěvek upraven 19.10.17 v 11:21
@sharunka03 na barevné nebo na bílé, záleží na odstínu a co to je. Třeba šedé trika, které vím, že nepouští barvu peru s bílým a šedé džíny s barevným.
Šedé peru spolu s barevným, tmavým, pokud to není taková ta hodně světloučká, Formil z Lidlu to jistí.
@Petronellina je to spíš světle šedá a je to spodní díl od pyžama, dala jsem to i s tím vrškem, ten je bílý, tak snad se to neobarví, asi neobarví, že? ![]()
@sharunka03 myslím, že se neobarví a pokud jo, tak je to stejně komplet, takže to budeš mít v odstínu
jinak u věcí, u kterých nemám jistotu, jestli budou pouštět barvu přidávám do praní ocet. Měl by tomu zabránit. Zatím se mi nic neobarvilo.
@sharunka03 píše:
@Petronellina je to spíš světle šedá a je to spodní díl od pyžama, dala jsem to i s tím vrškem, ten je bílý, tak snad se to neobarví, asi neobarví, že?
Tos udělala správně, peru to stejně
Takže neboj, fakt se tomu nic nestane.
@sharunka03 píše:
Ahoj, chci se zeptat, v jakém pracím prostředku perete prádlo, co má šedou barvu? V prostředku na barevné, na světlé (na bílé) nebo na tmavé prádlo?
Dávám šedé, zelené, modré, hnědé (ty světlejší odstíny) dohromady a peru v prášku nebo gelu na barevné prádlo. Používám DM nebo Lidl prášky a gely.
@Petronellina @Amys @Aries6 díky moc, tak se to nakonec neobarvilo
a dala jsem to nakonec do univerzálního prášku od Dmka ![]()