Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vertunka píše:
@GabinkaCh ja davam tak 3/4 bubnu. Aby melo pradlo moznost pohybu a poradne se propralo. Mam pracku na 8kg a i tak mi prijde mala. Nevim co bych delala se 6ti kilovou. Ovsem ja peru jen jeden den v tydnu.
Já bych chtěla prát jen jeden den v týdnu
. Mám pračku na 8 kg prádla, ale pouze na bavlnu, nacpu tak 3/4 bubnu. A stejně peru tak 6 praček týdně ![]()
@joli31 píše:
Já bych chtěla prát jen jeden den v týdnu. Mám pračku na 8 kg prádla, ale pouze na bavlnu, nacpu tak 3/4 bubnu. A stejně peru tak 6 praček týdně
Ja ale behem toho jednoho dne vyperu tak cca 4 pracky
. Bile, cerne a barevne. Plus nekde jeste lozni apod. Prubezne to hazim do susicky, vecer vyzehlim a mam zase na tyden pokoj.
@vertunka píše:
@GabinkaCh ja davam tak 3/4 bubnu. Aby melo pradlo moznost pohybu a poradne se propralo. Mam pracku na 8kg a i tak mi prijde mala. Nevim co bych delala se 6ti kilovou. Ovsem ja peru jen jeden den v tydnu.
a jak řešíte světlé/tmavé?
@vokishka píše:
a jak řešíte světlé/tmavé?
Viz muj prispevek vyse
.
@vertunka tak to ale jsou 4 pračky, to nevidím rozdíl, když třeba já peru 3× v týdnu po jedné pračce.
@GabinkaCh píše:
Chci se zeptat, kolik dáte pradla do pračky, když perete? já mám teď novou na 6 kg prádla a chlap mi říkal, že tam dávám hodnê prádla. Řešíte to nějak? dáváte plnou nebo radši míň?
Prvně bych řekla chlapovi ať si tedy pere sám
k dotazu: plnim ji od oka, rozhodne prádlo nevážím. Stejně nevím, zda je ta váha myšlena v suchém nebo mokrém stavu. Ale 6 kg si myslím že to ani to prádlo mít nemůže, pokud tedy neperu džíny a bundy.
@vertunka píše:
Ja ale behem toho jednoho dne vyperu tak cca 4 pracky. Bile, cerne a barevne. Plus nekde jeste lozni apod. Prubezne to hazim do susicky, vecer vyzehlim a mam zase na tyden pokoj.
Tak to jo. I když já někdy tři, myslím si jak mám na dva dny pokoj, a další den peru zas ![]()
@vokishka píše:
@vertunka tak to ale jsou 4 pračky, to nevidím rozdíl, když třeba já peru 3× v týdnu po jedné pračce.
No ja v tom rozdil vidim. Hlavne ve velikosti pracky. Kdybych prala obden tak mi staci mensi pracka
. Ale tim, ze to nechavam na jeden den, tak by mi zakladatelcina 6ti kilovka nestacila.
Já dávám tolik prádla, kolik potřebuju vyprat
Pod půl pračky teda nejdu. Na balvlnu si naše pračka sama upraví spotřebu vody a prací čas.
@vertunka píše:
No ja v tom rozdil vidim. Hlavne ve velikosti pracky. Kdybych prala obden tak mi staci mensi pracka. Ale tim, ze to nechavam na jeden den, tak by mi zakladatelcina 6ti kilovka nestacila.
Nestačí, měla bys to stejně jako teď, týden bys sbírala každou várku, jen místo 4 praček v sobotu (např.), bys prala po jedné v pondělí, úterý, čtvrtek a sobotu.
Jinak na dotaz neodpovím, mě pračka prádlo sama váží a řekne si, když už má dost. ![]()
@Zireael píše:
Nestačí, měla bys to stejně jako teď, týden bys sbírala každou várku, jen místo 4 praček v sobotu (např.), bys prala po jedné v pondělí, úterý, čtvrtek a sobotu.
No to by me mohli milovat
. Celej tejden prat a zehlit
.
Nikdy jsem váhu nějak neřešila.. odhadnu množství, tak nějak aby mělo hlavně možnost se v bubnu při praní pohybovat
@GabinkaCh dávám 1/2-3/4, protože to pak hodím do sušičky a vypadá to líp, když se to v sušičce moc nemačká
@vertunka píše:
No to by me mohli milovat![]()
. Celej tejden prat a zehlit
.
Když ti to vyhovuje, tak není důvod svůj systém měnit. Já si teda radši (skoro) každý den vyperu jednu pračku, v sušičce usuším a hned poskládám (žehlím minimálně), zabere mi to každý den chviličku, než abych tím strávila celý den, ale každý jsme jiný. Jen jsem chtěla poukázat na to, že konečný objem prádla, a tedy i velikost pračky, zůstává konstantní, jen je jinak rozložený v čase. ![]()