Praní prádla - na kolik perete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
442
14.1.18 15:34
@vertunka píše:
@GabinkaCh ja davam tak 3/4 bubnu. Aby melo pradlo moznost pohybu a poradne se propralo. Mam pracku na 8kg a i tak mi prijde mala. Nevim co bych delala se 6ti kilovou :mrgreen:. Ovsem ja peru jen jeden den v tydnu.

Já bych chtěla prát jen jeden den v týdnu 8o. Mám pračku na 8 kg prádla, ale pouze na bavlnu, nacpu tak 3/4 bubnu. A stejně peru tak 6 praček týdně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
14.1.18 15:39
@joli31 píše:
Já bych chtěla prát jen jeden den v týdnu 8o. Mám pračku na 8 kg prádla, ale pouze na bavlnu, nacpu tak 3/4 bubnu. A stejně peru tak 6 praček týdně :roll:

Ja ale behem toho jednoho dne vyperu tak cca 4 pracky :-). Bile, cerne a barevne. Plus nekde jeste lozni apod. Prubezne to hazim do susicky, vecer vyzehlim a mam zase na tyden pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65061
14.1.18 15:40
@vertunka píše:
@GabinkaCh ja davam tak 3/4 bubnu. Aby melo pradlo moznost pohybu a poradne se propralo. Mam pracku na 8kg a i tak mi prijde mala. Nevim co bych delala se 6ti kilovou :mrgreen:. Ovsem ja peru jen jeden den v tydnu.

a jak řešíte světlé/tmavé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
14.1.18 15:41
@vokishka píše:
a jak řešíte světlé/tmavé?

Viz muj prispevek vyse ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65061
14.1.18 15:47

@vertunka tak to ale jsou 4 pračky, to nevidím rozdíl, když třeba já peru 3× v týdnu po jedné pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
14.1.18 15:48
@GabinkaCh píše:
Chci se zeptat, kolik dáte pradla do pračky, když perete? já mám teď novou na 6 kg prádla a chlap mi říkal, že tam dávám hodnê prádla. Řešíte to nějak? dáváte plnou nebo radši míň?

Prvně bych řekla chlapovi ať si tedy pere sám :lol: k dotazu: plnim ji od oka, rozhodne prádlo nevážím. Stejně nevím, zda je ta váha myšlena v suchém nebo mokrém stavu. Ale 6 kg si myslím že to ani to prádlo mít nemůže, pokud tedy neperu džíny a bundy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
14.1.18 15:50
@vertunka píše:
Ja ale behem toho jednoho dne vyperu tak cca 4 pracky :-). Bile, cerne a barevne. Plus nekde jeste lozni apod. Prubezne to hazim do susicky, vecer vyzehlim a mam zase na tyden pokoj.

Tak to jo. I když já někdy tři, myslím si jak mám na dva dny pokoj, a další den peru zas :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
14.1.18 15:50
@vokishka píše:
@vertunka tak to ale jsou 4 pračky, to nevidím rozdíl, když třeba já peru 3× v týdnu po jedné pračce.

No ja v tom rozdil vidim. Hlavne ve velikosti pracky. Kdybych prala obden tak mi staci mensi pracka ;). Ale tim, ze to nechavam na jeden den, tak by mi zakladatelcina 6ti kilovka nestacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
14.1.18 16:03

Já dávám tolik prádla, kolik potřebuju vyprat :-) Pod půl pračky teda nejdu. Na balvlnu si naše pračka sama upraví spotřebu vody a prací čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
14.1.18 16:03
@vertunka píše:
No ja v tom rozdil vidim. Hlavne ve velikosti pracky. Kdybych prala obden tak mi staci mensi pracka ;). Ale tim, ze to nechavam na jeden den, tak by mi zakladatelcina 6ti kilovka nestacila.

Nestačí, měla bys to stejně jako teď, týden bys sbírala každou várku, jen místo 4 praček v sobotu (např.), bys prala po jedné v pondělí, úterý, čtvrtek a sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
14.1.18 16:04

Jinak na dotaz neodpovím, mě pračka prádlo sama váží a řekne si, když už má dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
14.1.18 16:04
@Zireael píše:
Nestačí, měla bys to stejně jako teď, týden bys sbírala každou várku, jen místo 4 praček v sobotu (např.), bys prala po jedné v pondělí, úterý, čtvrtek a sobotu.

No to by me mohli milovat :mrgreen: :mrgreen:. Celej tejden prat a zehlit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.1.18 16:05

Nikdy jsem váhu nějak neřešila.. odhadnu množství, tak nějak aby mělo hlavně možnost se v bubnu při praní pohybovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
14.1.18 16:08

@GabinkaCh dávám 1/2-3/4, protože to pak hodím do sušičky a vypadá to líp, když se to v sušičce moc nemačká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
14.1.18 16:10
@vertunka píše:
No to by me mohli milovat :mrgreen: :mrgreen:. Celej tejden prat a zehlit :mrgreen:.

Když ti to vyhovuje, tak není důvod svůj systém měnit. Já si teda radši (skoro) každý den vyperu jednu pračku, v sušičce usuším a hned poskládám (žehlím minimálně), zabere mi to každý den chviličku, než abych tím strávila celý den, ale každý jsme jiný. Jen jsem chtěla poukázat na to, že konečný objem prádla, a tedy i velikost pračky, zůstává konstantní, jen je jinak rozložený v čase. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný