Praní prádla - na kolik perete?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
22.3.13 16:40

@Kelly3 Tak nějaké bílé prádlo se určitě najde, neboj :lol: Ještě, že si čteš etikety aspoň před pužitím :lol: :lol: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
22.3.13 16:43

@Amys No aspoň :lol: ne tak bylo to koupeno ve spěchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
29.6.13 14:55

@Martinka Dětské prádlo, kapesníky, ručníky, pleny, ložní prádlo a župany peru na 60 s přidáním tea tree oleje na dezinfekci. Ostatní peru na 40. Všechno peru v Arielu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shaana
27.8.13 10:54

praní prádla

Nedávno jsem řešila stejný problém - vyvářet nebo ne, na trhu jsou přípravky, které prádlo vydezinfikují i za nízkých teplot, jsou bez chlóru a zabíjí 99% bakterií- znám jen jeden, Sanytol na desinfekci prádla, běžně se tu prodává,
pokud třeba ponožky, ručníky nebo spodní prádlo vůbec nedezinfikujeme, můžeme chytit ledacos
nevím, proč předpírat, nebo používat sypké prací prášky, které ucpávají násypky v pračkách a spolehlivě ničí jejich vnitřek zásluhou jemných částic, které obsahují. Když vedle nich existují lepší prací gely, na prádlo bílé i barevné(color ochrana barev) a jsou tak účinné, že vyperou stejně dobře za podstatně nižší cenu - 70 nebo 90ml je méně, než 240ml prášku, dobře bělí i při nízkých teplotách(gely aktiv), lépe se rozpouštějí a vymáchávají z prádla, nevysušují vlákna tkanin a tak nemusíme vždycky přidávat avivážní prostředek na konec, snad jen když si přejeme aby prádlo po vyprání lépe vonělo nebo bylo extra jemné, nemusíme upravovat tvrdou vodu, nedráždí pokožku dětem (senzitiv)nebo jsou přímo určené pro praní dětského prádla. Sem tam flek stačí na bílém potřít tekutým Vanishem¨(rada mojí tchýně) a hodit rovnou do pračky. Vkládejte různě velké kusy prádla do bubnu, nepřetěžujte pračku - to poznáte, když pračka víc hlučí při otáčkách ždímání. Zničila jsem si tak už jednu, bye

• Citovat
  • Upravit
8679
11.11.14 13:51

Používáte jeden práci prášek?
Střídate značku?
Jste spokojene s gely na prani?:-)

Používáte avivaz???

Mám problém, s poměrně novou 4 roky starou prackou… Ze zásobníku stříká voda. Kolem pračky mam louži a nevím čím to je. Nedělá to vždy a když už tak kolem 20 minuty prani. Nevíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.11.14 14:02

@Teeeri já zas u pračky nemám čistitelný filtr 8o :poblion: a čas od času čůrá od někud vodu - souvislost s ničím jsem nevyprátrala. Takže občas mám kolem milé pračky louži a prdím na to, jinak pere dobře.
Gely na praní už nepoužívám, kupuju prášek z DM na jemné prádlo, vychází nejlevněji, nestřídám. Prášek sypu rovnou do bubnu, aviváž do zásobníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
11.11.14 14:04

Používám prášek s Dm, a místo aviváže ocet. Prášek sypu do bubnu, ocet do nádržky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.11.14 14:11

Pouzivame gely. Primo do bubnu. Mam nakoupeno asi 7 gelu ruznych vuni a tez na ruzne barvy pradla. Avivaz pouzivam jen kdyz v pradle je jen moje a manzela, pro dite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.14 14:14

@marrlinka to existuje takova pracka 8o co je to za znacku?
Teda pravda ja cistila filtr za nejakych deset let asi trikrat vzdy po chybove hlasce, ktere se pracka nechtela vzdat :oops:

@Teeeri k veci.
Pouzivam asi 4 veci na prani. Na bile prasek z dm (nebo i jiny ale nejcasteji tento, je to pomerne male baleni a vydrzi mi na dlouho, nechce se mi skladovat velka baleni tak asi proto), na barevne gely (ted mam treba fromil z lidlu, ale beru vcelku cokoliv v nejake sleve s cim uz mam zkusenost- persil, lanza apod), na jemne a miminkovske persil sensitiv (ale to je takova prechodna zalezitost) a jinak na jemne dreft nebo neco na ten zpusob, takze asi jo dost to stridam :lol:
S gely jsem spokojena hlavne na to barevne kde mam pocit ze ten prasek se pri nizke teplote a kratkem cyklu takdobre nerozpousti.

Avivaz nepouzivam, protoze zanasi pracku a kdyz susim v sisicce tak tam ani prijit nema. Obcas spis ocet nebo dezinfekci na pradlo ;) to je taky jedine co davamdo zasobniku jinakvse primodo bubnu

Strikani vody ze zasobniku by mi vadilo, co poradne vycistit neb o pak opravar. A kdyz az pozdeji neni totim ze by ti tenprostredek vypenil ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.14 14:20

Já používám jen prací prášek na světlé a barevné. Gely nepoužívám a aviváž jen pro nás dospěláky, dětem jen občas dětskou a nebo ocet. A na plíny, kapesníky, utěrky desinfekci na prádlo. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.11.14 14:22
@Lussye píše:
Používám prášek s Dm, a místo aviváže ocet. Prášek sypu do bubnu, ocet do nádržky.

máme děsnou vodu, ocet používám místo leštidla do myčky. Přemýšlela jsem právě i místo aviváže. Kolik tam toho octa dáváš? Zhruba jako aviváže nebo míň? Máme trochu lufta, aby prádlo nesmrdělo octem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.11.14 14:24
@quinny píše:
@marrlinka to existuje takova pracka 8o co je to za znacku?
Teda pravda ja cistila filtr za nejakych deset let asi trikrat vzdy po chybove hlasce, ktere se pracka nechtela vzdat :oops:

No budeš se divit, není to žádný tchaiwanský no name, je to Fagor :mrgreen: Sice teda starší ročník, nicméně už jsme ji celou rozebrali a čistitelný filtr to prostě nemá. Hloupí snad nejsme, našla jsem i spoustu diskuzí, kde lidi neexistence filtru u tohohle modelu rešili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
11.11.14 14:24

@marrlinka mohu se zeptat na prášek z DM - koukala jsem tam a mají malé balení - 1kg +-? je to on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.14 14:25
@marrlinka píše:
máme děsnou vodu, ocet používám místo leštidla do myčky. Přemýšlela jsem právě i místo aviváže. Kolik tam toho octa dáváš? Zhruba jako aviváže nebo míň? Máme trochu lufta, aby prádlo nesmrdělo octem :-)

Já ho leju normálně do zásobníku na aviváž, prádlo po něm nesmrdí neboj se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
11.11.14 14:28

@quinny a voní prádlo? Zkouším i bez aviváže. Ale prádlo mi i smrdí - jen s pracím práškem. :roll:

k té pračce ---- někdy mám v otvoru pro aviváž vodu - úplně plné - to asi znamená, že je to ucpané a může díky tomu vytékat ta voda? (Ale je to jen někdy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný