Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přesně tak Pharmatex a kondom je jistota. V této situaci poradím jedině 14 dní po tom sexu si dělat těhu test, nic jiného nevymyslíš.
Pekne hloupa situace..Byvala bych sla pro ten Postinor, jestli se bojis, ze ti rozhazi cyklus, co s tebou (a depresemi) udela druhe tehotenstvi takto brzy po prvnim a pak deti s rozestupem necely rok, to radsi ani nedomyslet
Ja bych to nedala a to jsem plne zdravy jedinec ![]()
A ta antikoncepce-trosku se vymlouvas-ja bych jela kondom plus plodne dny (treba dle bt) nebo kondom plus prerusovana souloz.Ten Pharmatex je taky super pokud muzes.
Taky nechápu, proč by se nedal s kondomem používat Pharmatex. ![]()
Pharmatex mám v tobolkách jenže bohužel v tu dobu jsem ho zrovna neměla a kondom praskl, nemohu ani tělísko, jelikož i tělíska jsou horonální a já k tomu mám vážné zdravotní důvody :/ modlím se jak mohu aby ta mrška ms přišla.. já mám i pojišťovnou hrazené přerušení, kdyby náhodou ale to je to, co mi také nevoní.. :// jenže by mi nic jiného v tuto chvíli nezbývalo.. tak snad.. se dostavííííí. víte někdo jak jí jít naproti?
A nejsem magor, který by nezvládl děti, já už se s depresemi neléčím a jsem naprosto v pořádku už několik let a mohu říci, že i dcerku jsem vychovala s tím, že jsem užívala antidepresiva a není to nic, co by mi bránilo starat se o děcko, jde mi teď spíš o to, že mám dvouměsíční mimi a další bych v tuto chvíli nedala..
Tělíska jsou i nehormonální.
když bys nezvládla další dítě, tak si jdi pro escapelle nebo postinor, ne? jak víš, že by se ti to vše vrátilo tak jistě?
Já užila Escapelle dvakrát v rozmezí pěti let, taky selhala ochrana a nikdy mi nic nebylo, žádné vedlejší účinky.
@Radus88 píše:
Pharmatex mám v tobolkách jenže bohužel v tu dobu jsem ho zrovna neměla a kondom praskl, nemohu ani tělísko, jelikož i tělíska jsou horonální a já k tomu mám vážné zdravotní důvody :/ modlím se jak mohu aby ta mrška ms přišla.. já mám i pojišťovnou hrazené přerušení, kdyby náhodou ale to je to, co mi také nevoní.. :// jenže by mi nic jiného v tuto chvíli nezbývalo.. tak snad.. se dostavííííí. víte někdo jak jí jít naproti?
Existují i nehormonální tělíska, buď s mědí nebo i úplně bez mědi.
@Padme93 píše:
Tělíska jsou i nehormonální.když bys nezvládla další dítě, tak si jdi pro escapelle nebo postinor, ne? jak víš, že by se ti to vše vrátilo tak jistě?
Já užila Escapelle dvakrát v rozmezí pěti let, taky selhala ochrana a nikdy mi nic nebylo, žádné vedlejší účinky.
Jenomže postkoitální antikoncepce je hormonální ne? A tu tazatelka nemůže
@WaIl píše:
Taky nechápu, proč by se nedal s kondomem používat Pharmatex.
Třeba protože někdo po něm má velké intimní problémy, třeba já. To by u nás byl sex jednou za měsíc ![]()
@radkka píše:
Třeba protože někdo po něm má velké intimní problémy, třeba já. To by u nás byl sex jednou za měsíc
Né, tak nejlepší řešení 2 měsíce po porodu, je (samozřejmě s nutností spolu sexovat třeba obden), to dělat jen s kondomem. ![]()
@WaIl píše:
Né, tak nejlepší řešení 2 měsíce po porodu, je (samozřejmě s nutností spolu sexovat třeba obden), to dělat jen s kondomem.
Nejlepší řešení je kondom + přerušovaná soulož. Nevidím nutnost cpát do sebe chemický sajrajt.
No tak když nic jinýho, holt bude muset zakladatelka počkat a potom jít na miniinterupci.
Poradila bych se na jejím místě s doktorem, jaké následky může mít pilulka po v jejím případě a podle toho se rozhodla.
Asi je to hloupa otazka, ale je mozne, ze se dostanou spermie dolu a opusti kondom?
Sice pouzivame kondom a zaroven prerusovanou souloz, kdyz citi, ze to na nej prichazi, sunda kondom a chvilinku ho ma v ruce, a pak se mi udela na telo…tentokrat jsme se takto milovali 2krat, hnedka po sobe a kondom prasknul pri druhem kole a nekde jsem slysela, ze spermie z prvni ejakulace se mohou uvolnit ve druhem kole driv nez nastane dalsi ejakulace (ale nevim, co je na tom pravdy).
Nemate nebo neznate nekoho s podobnymi zkusenostmi?
Diky, M.