Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám strach, tak jsem se obrátila na vás. Antikoncepci užívám pravidelně 1 rok a něco a dnes nám s přítelem praskl kondom, menstruace mi skončila 29 ráno a je 30 večer.
Bohužel jsem ale neměla po ruce v pátek antikoncepci, kdy je můj první den, a tak jsen si tabletku vzala hned druhý den ráno, ještě před pohlavním stykem jsem jednu tabletku polkla. Užívám lunafem.
Myslíte si, že mám jít koupit tabletu PO nebo se nemusím bát?
Hned po pohlavním styku jsen šla na wc a pak proplachovala pochvu.
Děkuji za odpověď. ![]()
@Evca66 proplachování je k ničemu. (Ozkoušeno po nehodě s kondomem)
spíš bych řekla, že to má účinky opačné.
Za mě perorální hormonální anikoncepce je asi ta nejspolehlivější. Mě dokázala zneplodnit ještě na několik měsíců po vysazení.
Ale nespoléhala bych na to. Je to rozhodnutí tvé. ![]()
Zvláštní, že ještě teď, kdy je osvěta antikoncepce veliká, někdo věří tomu, že spermie se vypudí vyčůráním… ![]()
Hele, já si myslím, že pravděpodobnost otěhotnění je malá. Já bych řekla, že nulová. Protože jsi těžce v neplodných dnech. A pokud si hned začala brát antikoncepci, tím spíš. Tohle otěhotnění by musel být zázrak. Fakt si myslím, že nemusíš mít obavu.
Řekla bych, že bát se nemusíš. Ono ani nijak zvlášť nevadí, žes první pilulku vzala o den později
@Ranala nam praskl wingman
nasazuje se takovým plastovým udělatkem a podle mne jsme to někde špatně zmackli bo co. Takže jako stát se to muze, byt třeba špatnou manipulaci a pak to zjistíš az po milování
@Tichošlápek píše:
@Ranala nam praskl wingmannasazuje se takovým plastovým udělatkem a podle mne jsme to někde špatně zmackli bo co. Takže jako stát se to muze, byt třeba špatnou manipulaci a pak to zjistíš az po milování
A to plastové se sundá? Jinak jsi mi rozšířila obzory, wingman není jen kondom, ale i jakýsi zprostřeskovatel při seznamovaní.
@Ranala píše: Škoda, že nikdo nepíše značku těch kondomů, které praskají.
u nás durex a pepino ![]()
@Russet jj je to docela sikovna věc - jen s tím sjedes az dolů a pak ten plast das pryč. Je to pohodlne a navíc v pohodě jednou rukou
@Ranala píše: Škoda, že nikdo nepíše značku těch kondomů, které praskají.
U nás Durex a Primeros.
@Evca66 Proplachování pochvy je opravdu k ničemu…
Ale pravděpodobnost otěhotnění je minimální.
Ahoj, prosím o radu.
Předevčírem jsem měla s přítelem pohlavní styk a praskl nám kondom, všechno vyteklo do mě, asi po 30 minutách co se to stalo jsem si vzala postinor (prášek proti otěhotnění), jenže jsem se dnes ráno probudila a „vypadla“ ze mě špička kondomu zřejmě i se zbytkem spermií. Mám tedy obavy, že kvůli tomuhle můžu otěhotnět? Nebo prášek zabírá i na tohle? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu.
Předevčírem jsem měla s přítelem pohlavní styk a praskl nám kondom, všechno vyteklo do mě, asi po 30 minutách co se to stalo jsem si vzala postinor (prášek proti otěhotnění), jenže jsem se dnes ráno probudila a „vypadla“ ze mě špička kondomu zřejmě i se zbytkem spermií. Mám tedy obavy, že kvůli tomuhle můžu otěhotnět? Nebo prášek zabírá i na tohle?
I kdyby v tobě ta špička nezůstala,tak spermie samotné tam přežijí až 72 hodin,takže se to vztahuje i na ty ukryté pod latexem. Žádný stres!!! ![]()
Postinor tě tak hormonálně rozhodí, že budeš ráda, až se zase srovnáš.
Kdybys otěhotněla i přes postinor, tak si to dítě určitě nech, neb by to značilo, že je nezničitelné. ![]()