Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženy, mám takový dotaz.. s partnerkou asi bývalou (ona neví co chce), těžko říct čekáme dítě. je v 9TT těhotenství a usmyslela si že mě chce od dítěte úplně odstřihnout, jak teď tak po porodu. Je nějaká možnost nebo způsob aby tomu tak nebylo. Nepopírám to že sem otec ani to že se o něho nechci starat, spíše naopak bych o to měl zájem. nevím zda jsem se vyjádřil úplně srozumitelně ![]()
@violett320 píše:
Zdravím ženy, mám takový dotaz.. s partnerkou asi bývalou (ona neví co chce), těžko říct čekáme dítě. je v 9TT těhotenství a usmyslela si že mě chce od dítěte úplně odstřihnout, jak teď tak po porodu. Je nějaká možnost nebo způsob aby tomu tak nebylo. Nepopírám to že sem otec ani to že se o něho nechci starat, spíše naopak bych o to měl zájem. nevím zda jsem se vyjádřil úplně srozumitelně
Lze, dáš na soud žalobu o určení otcovství. Ty ti pak vyměří alimenty a návštěvy.
@JancaS84 píše:
Lze, dáš na soud žalobu o určení otcovství. Ty ti pak vyměří alimenty a návštěvy.
A existuje něco jako předběžné opatření už teď..?
@violett320 píše:
Ne. Dítě ještě právně neexistuje. Musíš počkat do porodu. Když nechce tak si s ní styk nijak nevynutis.
@JancaS84 píše:
Ne. Dítě ještě právně neexistuje. Musíš počkat do porodu. Když nechce tak si s ní styk nijak nevynutis.
ouk:-) tak počkáme…tož je na prd.. že vlastně nebudu vědět teď nic
@violett320 píše:
na co bys to předběžné opatření použil, když dítě ještě není
@violett320 píše:
A co bys jako chtěl? Chodit jí hladit břicho? Po porodu podáš na soud žalobu na určení otcovství. Pokud se teda do té doby neprovdá. V případě, že se dítě narodí do manželství, nelze otcovství třetí stranou napadnout. Hele, copak jsi jí provedl, že tě nechce ani vidět…. ![]()
@Janli píše:Čéče já ani nevím, prý nic extra psala
A co bys jako chtěl? Chodit jí hladit břicho? Po porodu podáš na soud žalobu na určení otcovství. Pokud se teda do té doby neprovdá. V případě, že se dítě narodí do manželství, nelze otcovství třetí stranou napadnout. Hele, copak jsi jí provedl, že tě nechce ani vidět….
@Janli píše:
A co bys jako chtěl? Chodit jí hladit břicho? Po porodu podáš na soud žalobu na určení otcovství. Pokud se teda do té doby neprovdá. V případě, že se dítě narodí do manželství, nelze otcovství třetí stranou napadnout. Hele, copak jsi jí provedl, že tě nechce ani vidět….
Dokázala otočit během 2 dnů
![]()
@Janli píše:
Vlastně joo vím:) zaplatil sem za ní čtvrt mega exekuci ![]()
@violett320 píše:
Vlastně joo vím:) zaplatil sem za ní čtvrt mega exekuci
A co tě vedlo k tomu si s finančně negramotnou ženou v exekuci pořídit dítě?
Není možnost, že otočí i teď a půjde třeba na potrat?
@JancaS84 píše:
A co tě vedlo k tomu si s finančně negramotnou ženou v exekuci pořídit dítě?
Není možnost, že otočí i teď a půjde třeba na potrat?
Ne. to vím jistě že nepůjde. „nechci aby melo něco společnýho s tebou, chci ho mít pro sebe“
Ale zkoušela to…
@violett320 píše:
Ne. to vím jistě že nepůjde. „nechci aby melo něco společnýho s tebou, chci ho mít pro sebe“
Ale zkoušela to…
Tak proč ti jde tak najednou o práva otce na dítě, když to dítě nechceš? ![]()
Můžeš stát před barákem a řvát že chceš vidět dítě třeba. Až se narodí můžeš to řešit právní cestou.