Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maybeanotherbaby píše:
@violett320 a viděl si ten test, fotku z ultrazvuku, něco? Já být ve tvé situaci, tak než bych tohle začala po rozchodu řešit, chtěla bych logicky vidět a vědět, a až pak řešit. Vy se teď tak nějak vydíráte navzájem po zprávách.
Hele já nevím, ale v 9tt to je tak první kontrola. Maximálně druhá. Fotku z ultrazvuku možná ani nemá. Mě ji doktorka ani dát nechtěla, že je moc brzy. Jediný důkaz, který by možná mohl získat je čerstvě počuraný test? ![]()
Zakladateli ty se hlavně uklidni. I z téhle diskuse jsi mi nepříjemný a ježí se mi chlupy i tam kde je nemám!
Co když si chce sama promyslet co udělá? A ty místo prostoru ji ještě natlačíš na zeď a hned teď chceš papír o ničem?
@violett320 píše:
ouk:-) tak počkáme…tož je na prd.. že vlastně nebudu vědět teď nic
ty si vykáš?
@violett320 píše:
Zdravím ženy, mám takový dotaz.. s partnerkou asi bývalou (ona neví co chce), těžko říct čekáme dítě. je v 9TT těhotenství a usmyslela si že mě chce od dítěte úplně odstřihnout, jak teď tak po porodu. Je nějaká možnost nebo způsob aby tomu tak nebylo. Nepopírám to že sem otec ani to že se o něho nechci starat, spíše naopak bych o to měl zájem. nevím zda jsem se vyjádřil úplně srozumitelně
zajímavý nick - takový mužný
![]()
violett byla značka dámských vložek ![]()
@stinga píše:
zajímavý nick - takový mužný![]()
violett byla značka dámských vložek
Taky si říkám, kdyby Vilda, Vilík, ale Violett? Ale třeba ty některý ženský nicky jako aluškaberuška nebo jahůdečkajaninka mi pro dospělou ženu a matku přijdou taky uhozený.
@Anna766 píše:
Taky si říkám, kdyby Vilda, Vilík, ale Violett? Ale třeba ty některý ženský nicky jako aluškaberuška nebo jahůdečkajaninka mi pro dospělou ženu a matku přijdou taky uhozený.
jo to také, to kvetu, aluškyberušky a jahůdečkyjaninky také nemusím - ono to něco vypovídá o majitelce nicku, je to infantilní a sebestředné
@stinga píše:
jo to také, to kvetu, aluškyberušky a jahůdečkyjaninky také nemusím - ono to něco vypovídá o majitelce nicku, je to infantilní a sebestředné
Samozřejmě že mě je to jedno a nějaký nick někoho jiněho mě nijak neubližuje, ale mě to přijde jako by ta žena nějak nechtěla dozrát, nebo vyrůst nebo tak něco, prostě si přiznat, že už je dospělá.
@Anna766 píše:
Samozřejmě že mě je to jedno a nějaký nick někoho jiněho mě nijak neubližuje, ale mě to přijde jako by ta žena nějak nechtěla dozrát, nebo vyrůst nebo tak něco, prostě si přiznat, že už je dospělá.
no přesně, neumím to tak hezky popsat, jako ty - ale tak to také cítím
@violett320 píše:
Tak čtinespočetněkrát sem jí psal že pryč nepujde
No vzhledem k tomu, že je to čerstvé, tak bych se v první řadě zajímala, zda je těhotenství potvrzené. Přeji hodně štěstí ![]()
Dobrý den,
Prosím o radu, jsem mladá dívka ve věku 19 let nedávno jsem ukončila střední školu.
Během ní jsem si začala s jedním klukem, ale rodiče mě donutili abych si vazala jiného.(Jsme v sektě snažím se odejít)
On mě mlátil a… víte…
Utekla jsem od něj, protože jsem zjistila že jsem těhotná ale nevím kdo je otcem dítěte.
Přítel ze střední mě vzal opět k sobě, za to jsem moc ráda hodně mi pomáhá, myslíme a doufáme že dítě bude jeho, ale nejsem si jistá.
Co by jste mi poradili? Může se můj manžel domáhat nějak dítěte? Ještě jsme se bohužel nerozvedli a nechci to zbytečně tahat k soudu.
moc děkuji všem co odpoví je to pro mě důležité v zákonu se ještě moc nevyznám. ![]()
@Alita77 pokud si vdaná tak je dítě papírově tvého manžela bez ohledu na to koho je doopravdy. Bude v rodném listu a tedy bude mít nárok na dítě, stejný jako ty.
@Alita77 píše: Více
ze zákona bude v rodném listě uveden manžel
@Alita77 píše: Více
Presne tak, i pres test DNA. Tady nerozhoduje biologie, ale pravo. A podle platne legislativy je vzdy otcem ditete manzel matky - pokud je zena vdana, tak je do RL ditete automaticky zapsan manzel. Vic polopaticky uz ti to tady asi nevysvetlime, ale pokud nam neveris, tak se zeptej na obecnim/mestskem urade, na matrice nebo kde chces ![]()
Pouze u neprovdanych matek se muze otec ditete urcit. Vetsinou souhlasnym prohlasenim rodicu o otcovstvi opet na matrice. Toto prohlaseni muze udelat bud svobodna zena nebo rozvedena, ale od rozvodu musi uplynout urcita doba (300 dni). Takze ti ted nepomuze ani rozvod a „dite bude manzela“. Tvuj partner nebo pritel na nej nebude mit zadne pravo. Preji ti ale, at to nejak zdarne vyresis ![]()