Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Qwerty987 píše: Více
Bože. Pročti si pravidla tohoto fóra. Nikde tam není napsáno, že je povinné používat jméno, které má člověk v občance. A je to nick, ne nik. Slovo srab perfektně popisuje někoho kdo zneužívá anonym. A zopakuj si pojmy. Egoista je sobec, pokud si někdo anonymně hraje na hrdinu a já mu řeknu, že je neempatický, tak v tom není nic sobeckého.
není potřeba v tomto pokračovat, čus ![]()
@Anonymní píše: Více
Jen taková poznámka:
Za mně byla na děti přísnost a mohla si klidně mít AS do aleluja. Neexistovalo, že nechceš, prostě to tak bude.
Takže bych to zase v tomhle až
tak neomlouvala. A chlap, ať zpomalí.
Moje dítě má momentálně středně těžkou dyspraxii a ADD. Není tedy úplně režimovej, ale třeba jsem zažila, že ho kvůli tomu ve školce odmítali brát na akce. A nebo že mi na jednom táboře řekli, že to radši ne.
Takže jsem taky řešila, co a jak. Letos si nemohu dovolit vzít kvůli práci dovolenou celé léto.
Syn je tedy nadšenec do táborů, takže má letos 2 pobytové a jeden příměšťák, zbytek bude s chůvou. Pak tu mám mladšího syna 4,5 a ten bude s chůvou 100% času mé nepřítomnosti.
@Anonymní píše: Více
nikdo, kdo nemá dítě s poruchami, si neumí představit, jak je to vyčerpávající, nejen fyzicky, ale i psychicky. dcera byla samostatná plně fungující jednotka už od 3-4 let, školu zvládala sama, sama si na všechno myslela, všechno si připravovala, já jen podepisovala. s vnukem je to úplně jiné, doteď mu hodně pomáhám. protože má kromě VD a dalších poruch i hypotonické svaly, problémy s rovnováhou, jsem pořád s ním - aby nespadl na schodech, do bazénu… uspávám… takže prakticky 22 - 24 hodin denně. V noci se xkrát budím a přikrývám ho, od miminka má neklidné spaní. no a to neustálé sdílení, hlučnost, občas scény, nezvládnuté emoce, to máme taky. když odjede, tak den -dva nedělám nic, ani s nikým nemluvím.
@Serpentini píše: Více
Ty jsi hloupá až to bolí
nemáš co k tématu, tak jedině co umíš je kerovat do anonymity, přitom jsme tu anonymní všichni. Nepotřebuji výklad slova srab, je to nadávka a ta je zakazana, tak se prober a běž si své komplexy, kterých máš očividně více než dost a taky se asi dost nudis, léčit na někom jiném než na mě
a egoista rozhodně nerovna se sobec, až si dostudujes pojmy, možná se s tebou budu dále zahazovat, ale spíše asi ani ne ![]()
@Serpentini píše: Více
A hlavně si mi ty nádhero pořád nevysvětlila, v čem je pro tebe jiné, že ti to píše Qwerty a ne anonymní konvalinka, v ničem, že?
jen se tak strašně nudis, že nemáš nic lepšího na práci, než nutit lidem pravidla fóra a své názory, i když se na to nikdo neptal a hlavně jsem na tebe vůbec nereagovala ![]()
Nějak nechápu smysl těchto diskusí…
Potkali se dva, udělali si dítě.
A najednou zjistili, že je třeba se start.
Otec jakoby neexistuje a matka pracovat musí a ještě k tomu na HO.
Nevím, co je to za práci, ale já si v sedm sednu na zadek a najednou se divím, že je doba oběda a najednou, že mám jít domu a kolik je toho třeba ještě udělat.
Starat se takto na HO o dítě ve smyslu vareni a zábavy nemyslitelné.
Takže máš asi veget, chlap to vidí, takže se ani nesnaží.
Vaše děcko spíš pochází z nepodnětného prostředí, než ze čekáte na diagnozy.
Většina těchto diskusí je o nefunkční rodině a schopnosti být spolu, žít a fungovat jako rodina, plus závislost na mobilu a PC.
Je mi tech děcek fakt líto.
ty jsi opravdu hloupa, treba to, ze kdyz si nekdo podiva na tve prispevky tak zjisti, jak na tom doopravdy jsi a ze kazes vodu a pijes vino. taky jsem zastance toho, ze pod anonymy pisi jen srabi, kteri se stydi za svuj nazor, protoze je bud totalne hloupy nebo v nem utoci a nemaji koule nest negativni reakce. a jeste horsi jsou bonzaci, ty povazuji za zivotni loosery, kteri v zivote, vyjma bonzovani a zalovani na ostatni nic nedokazali a verim, ze ti bonzaci jsou prave tihle anonymove…
My máme nestandardní děti hned dvě ze tří.. a prázdniny povazuju za nejlepší část roku. Žádné povinnosti, nic na čas, žádné svačiny, úkoly, učení…nemusím v podstatě na nic myslet, to miluju. Ja pracuju ve skolstvi, takze budu mit taky volno. Ti dva mimoni jedou na 14 dní na tabor s tatou, nejmladší bude týden na primestaku a týden se mnou u babičky. Pak bude rodinná dovolená. Nějaký návštěvy, výlety a nejvíc děcka baví jen tak blbnout v bazénu na zahradě. Já mám potřebu pořád něco dělat, ale oni jsou spokojeni kolem baráku, tak to nějak kombinujeme, ať jsou spokojeni všichni. Vždycky to rychle uteče a už je zase září. Je mi jasný, že prázdniny miluju i proto, že mám sama dovolenou a nemusím řešit, kam s dětmi, můžu si užívat.
@Trojlístek píše: Více
Díky za analýzu. Opravdu nemáme nepodnetne prostředí. Diagnózu řešíme od 1,5 roku.
HO bude v kombinaci s babičkou, co vaří, takže budu mít jen na starost dítě. Kus udělám ráno, pak budeme spolu a pak bude s chlapem.
Už zase? Proč to děláš? Piš normálně pod nickem hned ne?
A že rodiče hledají co o prázdninách s dětmi, si predstav že většina chodí i o prázdninách do práce. Ne všichni pracují ve školství.
Osobně nevidím nic špatného na tom být doma, pokud to dítěti a rodičům vyhovuje.
Pokud to děcko vlastně nic jiného nezná, tak chápu, že vše ostatní je frustrující.
Ovšem co z těchto děcek bude za dospělé lidi fakt netuším, když ani minimálně nejsou ochotné vyjít z komfortní zóny a rodiče je v tom podporují - to se už nedivím, proč je tolik dospělých neschopno se osamostatnit, páč oni byli jako dečka asi taky nestandardní ![]()
Vidím to všude kolem, jak jsou děcka čím dál víc omlouvány diagnózou, ale k čemu, co je to naučí?
A teď tyhle diskuse, že vlastně prázdniny jsou něco otravného.
Krásně na tom jde vidět, že někteří rodiče by své potomky nastrkali do institucí a ať se starají jiní.
Přitom děcko, které je popisováno má spíš smůlu na rodiče, než diagnózy.
Hloupá jsi ty, když neumíš správně napsat slovo nick, nevíš, že egoista je sobec, člověk sledující vlastní zájmy (egoista pochází z latinského slova ego-já) a ani nevíš jaký je rozdíl mezi tím, když člověk píše svoje názory anonymně nebo pod nickem. Poměrně velký. Anonymně psát provokativní příspěvky je zbabělé, ubohé a navíc tím porušuješ pravidla webu. A nemusíš mi psát dvacet příspěvků. Ano, nereagovala jsi na mě, ale hrdině jsi tu ošklivě anonymně napadala a urážela jiné rodiče, že jsou špatní z toho, že musí nějak pokrýt dva měsíce prázdnin. A že si snad radši neměli pořizovat deti. Navíc jsi to napsala do diskuze mámě nestandardního dítěte, která to má určitě dost složité i bez tvých chytrých řečí, takže jsem cítila potřebu se nejen jí po tvém kopanci zastat. Jestli chceš, aby na tebe lidé nereagovali, tak nelez do diskuzí. A už se se mnou tedy nezahazuj, když jsi psala že už nebudeš jinak to bude vypadat jen jako výkřik do tmy ![]()
@Trojlístek doteď jsme každý rok někde byli, nutila jsem dovolené, výlety, akce, tábory. Vždy vše bylo s řevem. Rozhodla jsem se, že letos chci klid.
Klidně budu doma, ale spíš jsem chtěla tipy, jak to zvládnout.
Líbí se mi rada s chůvou a s tím, posílat ráno k babičce. Čtyři hodiny to tam zvládne a bude režim.
V čem ti přijde, že nám řídí domácnost?