Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Danieljan Chapu, ze to byly prvni spolecne Vanoce. Je potreba muzi poradne rict, jak se citis. Obdarovat vsechny okolo a na tebe se vykaslat je hulvactvi a totalni neucta, ja bych se citila mimoradne ponizene. Je jen na tobe, jake budou ostatni Vanoce, najde se tu par zoufalek, ktere kazdy rok setri na darky pro muze i kdyz vi, ze ony pod tim stromkem zase budou sedet s prazdnou.
@Anonymní píše:
@katuska1984 moje rodiče dali mně, právě peníze, které jsou určeny na koupi kočárku, tak já to beru, tak že to darovali miminku.
Prosim? Tak to nechapu. Tvoji rodiče ti tim chteli udelat radost a ti pomoct a ty to vidiš takhle? To je darek pro tebe. Bud rada, ze ti ty penize na kocarek dali.
Nekdy se sama sebe ptam, kam ten svet spěje.
@Danieljan Tak to je drsné. A jak jsi reagovala? Řekla jsi, že takhle si Vánoce nepředstavuješ?
@Anonymní píše:
Jsem také zklamaná, pod stromečkem jsem měla jeden dárek od rodičů, který byl tzv. „Pro mě“, ale primárně byl určen pro budoucí miminko. S partnerem jsme spolu 9let a už mi to udělal po druhé. Tento rok měl výmluvu, že nemohl nikam zajet, protože se bál, abych nezačala v průběhu jeho nákupu rodit a on by tedy nestihl dojet.„Cítím se trošku trapně“, mi řekl když jsem začala nosit dárky pod stromeček pro něj. Ano jsem těsně před porodem, ale i já jsem běhala po obchodech a alespoň maličkostí jsem se ho snažila obdarovat. A přeci nemusel to nechat na poslední chvíli, mohl to objednat přes internet a nemusel nikde běhat. A to ještě pod stromečkem měl od svých rodičů dárky, takže on si z vesela rozbaloval a já na něj koukala. Je mi těžko a jsem zklamaná a trošku se cítím jak kdybych mu nestála ani za chvilku času. A věřte, že musel vidět, že mě to mrzí
![]()
A přes internet neumí nic objednat jo? Ta jeho výmluva je na dnešní dobu hodně blbá. Kopla bych ho do zadku. Ve všech možných vyznamech tohoto slovního spojení. ![]()
To je hnus
![]()
Obrecela bych to. A priste bych si nakoupila darky pro sebe a JEMU nic. Ani zvykacku. A hned bych mu to vratila na jeho narozeniny - bez darku. Pokud teda s nim chces zustat a ne se rozejit.
Nicmene musis pocitat s tim, ze se to bude opakovat ![]()
@cecetka píše:
To je hnus![]()
![]()
Obrecela bych to. A priste bych si nakoupila darky pro sebe a JEMU nic. Ani zvykacku. A hned bych mu to vratila na jeho narozeniny - bez darku. Pokud teda s nim chces zustat a ne se rozejit.
Nicmene musis pocitat s tim, ze se to bude opakovat
To ale take neni dobry zpusob reseni situace, pokud ti tedy neni 12 let. Normalni je snad rict, co se cloveku nelibi a pokud by chovani druheho pretrvavalo v podobnem duchu, tak se rozmyslet, co se vztahem.
Já si myslím, že je to tím, že většina mužů- najdou se i vyjímky, ale.. neumí dávat a přijímat dárky.
Nebo aspoň mám takový pocit.. můj táta mámě taky nic nekupoval, ani narozeniny, svátek, co mám okolo kamarádky, tak taky mají problém s obdarováváním, ale i opačně.. což i mě letos bylo dost líto.. Člověk se snaží něco vymyslet koupit, má omezený počet financi, tak si třeba odkládá a pak, se cítí jak blbec, když aspoń ten obdarovvaný aspoň trochu nedělá, že má radost..
Asi je to z jinéh soudku, ale je to v podstatě to samé, že je člověk u stromečku zklamaný..
Proto každému, kdy zakládá diskuse, že dostal nevhodný dárek a nebo nadávají na druhého, bych mu přála, a by opravdu pod stromkem nic nenašel příští rok..
Ono totiž bolí i situace, kdy se člověk snaží a druhý ohne nos..
Jinak zakladatelku chápu, protože takto jsem se cítila první Vánoce, kdy jsem rodičům nakoupila pár dárků a já nedostala nic..
@Anonymní píše:
@katuska1984 moje rodiče dali mně, právě peníze, které jsou určeny na koupi kočárku, tak já to beru, tak že to darovali miminku.
To rozhodne neni jen pro mimi. Tobe to usetri prachy, ty budes mit novej krasnej kocar, dle vlastniho vyberu. Taky si ho muzes koupit ze sveho.
@Cuddy Toto zabralo u zname. Jeji chlap taky nikdy nic ji ani detem nekupoval. Ale darky samozrejme ocekaval. Az se ona jeden rok nastvala a nic mu pod stromek nedala. Rozciloval se a pritom si ani neuvedomoval, ze ani ona pod stromkem nic nema (deti byly jeste male). Proste to bral jako standard, ze svoji zenu neobdarovava (rodice ano). Tenhle sok pomohl. Sice se nepreda, ale uz ma snahu nejake darky poridit ![]()
@Envie no nebyla jsem dítě, ale měla jsem okolo 17.. ale i tak to bylo docela…
Taky jsem žádný dárek nedostal a jsem naživu. Místní feministky moc to hrotíte.
@Envie píše:
Ten nazor, co tu nekolikrat zaznel, ze chlapi mysli jinak je pekna hloupost. To jako vazne si myslite, ze chlapi jsou takovi tupci, ze nevi, ze na vanoce se davaj darky?
Taky nesnáším tohle neustálé omlouvání chlapů. Se pak ženské diví, že mají doma taková vemena, když jim ony samy vymýšlí takové hloupé výmluvy, co všechno chudáček chlap nemůže a neumí. může a umí, jen by ho nesměl pořád někdo omlouvat, protože jinak se na to ti nevychovaní samozřejmě vyfláknou. Proč by se snažili, že, když je ta jejich omluví, stejně je bezmezně miluje a slzičku si uroní někde v koutku, aby pána tvorstva nerušila u televize. Ženské, přemýšlejte, s kým chcete žít a k čemu chcete vychovat své syny!
@Anonymní píše:
Jsem také zklamaná, pod stromečkem jsem měla jeden dárek od rodičů, který byl tzv. „Pro mě“, ale primárně byl určen pro budoucí miminko. S partnerem jsme spolu 9let a už mi to udělal po druhé. Tento rok měl výmluvu, že nemohl nikam zajet, protože se bál, abych nezačala v průběhu jeho nákupu rodit a on by tedy nestihl dojet.„Cítím se trošku trapně“, mi řekl když jsem začala nosit dárky pod stromeček pro něj. Ano jsem těsně před porodem, ale i já jsem běhala po obchodech a alespoň maličkostí jsem se ho snažila obdarovat. A přeci nemusel to nechat na poslední chvíli, mohl to objednat přes internet a nemusel nikde běhat. A to ještě pod stromečkem měl od svých rodičů dárky, takže on si z vesela rozbaloval a já na něj koukala. Je mi těžko a jsem zklamaná a trošku se cítím jak kdybych mu nestála ani za chvilku času. A věřte, že musel vidět, že mě to mrzí
![]()
@zdenekfjr1300 píše:
Taky jsem žádný dárek nedostal a jsem naživu. Místní feministky moc to hrotíte.
Stejny pripad, pokud ty jsi podaroval je to sprosty.