Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@katuska1984 moje rodiče dali mně, právě peníze, které jsou určeny na koupi kočárku, tak já to beru, tak že to darovali miminku.
Nezlob se na mne.. Co bych ja za takovy darek dala! My jsme si kocarek s autosed. Kupovali sami, stal nas 18tis. Kdyby nam nekdo na neho dal penize, pomuze nam a je to tim padem darek i pro nas prece..
Ad zakladatelka-a co Ti dava behem roku? Nedal Ti neco pred Vanocema? Jinak si ale stejne myslim, ze mohl zabalit aspon cokoladu… Zustanes s nim? Ja nevim, ale pokud bych nenasla pod stromeckem nic ani nasledujici dny, tak bych vazne uvazovala, jestli tohle chci…a to mam rada svobodu, nepotrebuju, at dostavam buhvico.
Ad kocarek - Bud rada! Vyberes si jaky chces! Nebo neco jineho, co Ti udela radost..Treba rodice nevedeli;co bys chtela - a ver mi, ze penize jsou jak se Ti mimco narodi fajn. A taky-muzes si trebas vybrat kocarek hezci nebo jinci a drazsi, nez by sis koupila
Uzij si vyber a pak s nim nachod kilometry!!! (Hele-ja si trebas kocarek koupila z penez z jednoho solichu-brigosky, ktery jsem delala v 7mesici - bylo to narocne, byla jsem unavena, ale je fakt-ze jsem to umela asi udelat nejlip a cely „solich“ kdyz jsem byla unavena jsem myslela na tu svobodu, co si vyberu za kocarek. Taky byl nejskvelejsi a hodne si s nim uzivam
Drzim pesti! Uz zacni lustrovat net a vyber si neco skveleho - a kdyz tak, at Ti manzel/pritel prida a jede ho vyzvednout ![]()
@Anonymní píše:
Já si myslím, že je to tím, že většina mužů- najdou se i vyjímky, ale.. neumí dávat a přijímat dárky.
Nebo aspoň mám takový pocit.. můj táta mámě taky nic nekupoval, ani narozeniny, svátek, co mám okolo kamarádky, tak taky mají problém s obdarováváním, ale i opačně.. což i mě letos bylo dost líto.. Člověk se snaží něco vymyslet koupit, má omezený počet financi, tak si třeba odkládá a pak, se cítí jak blbec, když aspoń ten obdarovvaný aspoň trochu nedělá, že má radost..
Asi je to z jinéh soudku, ale je to v podstatě to samé, že je člověk u stromečku zklamaný..
Proto každému, kdy zakládá diskuse, že dostal nevhodný dárek a nebo nadávají na druhého, bych mu přála, a by opravdu pod stromkem nic nenašel příští rok..
Ono totiž bolí i situace, kdy se člověk snaží a druhý ohne nos..
Jinak zakladatelku chápu, protože takto jsem se cítila první Vánoce, kdy jsem rodičům nakoupila pár dárků a já nedostala nic..
ale umí dárky ale když se najde ženská co to přechází co by se vůbec namáhal
a teda zrovna Vánoce, to se nedá zapomenout jenže když nechce, ale sám si dárky rozbalí. Nezažila jsem a kdyby ano poznal by to další rok jak tam nemá vůbec nic. Tohle je totální neúcta, jen se trošku zamyslet co by partnerku potěšilo. A u zakladatelky to bude ještě jiné, celé rodině dá a jen jí ne? Skoro po roce snad ví co jí udělá radost
a ne pak koukat že nemá ani jeden balíček a asi mu to ani blbý nepřijde což je snad to nejhorší ![]()
@Anonymní píše:
Jsem také zklamaná, pod stromečkem jsem měla jeden dárek od rodičů, který byl tzv. „Pro mě“, ale primárně byl určen pro budoucí miminko. S partnerem jsme spolu 9let a už mi to udělal po druhé. Tento rok měl výmluvu, že nemohl nikam zajet, protože se bál, abych nezačala v průběhu jeho nákupu rodit a on by tedy nestihl dojet.„Cítím se trošku trapně“, mi řekl když jsem začala nosit dárky pod stromeček pro něj. Ano jsem těsně před porodem, ale i já jsem běhala po obchodech a alespoň maličkostí jsem se ho snažila obdarovat. A přeci nemusel to nechat na poslední chvíli, mohl to objednat přes internet a nemusel nikde běhat. A to ještě pod stromečkem měl od svých rodičů dárky, takže on si z vesela rozbaloval a já na něj koukala. Je mi těžko a jsem zklamaná a trošku se cítím jak kdybych mu nestála ani za chvilku času. A věřte, že musel vidět, že mě to mrzí
![]()
Teda tak to je humus. Loni jsem byla taky těsně před porodem a dá se říct, že jsem nic moc nechtěla. Manžel mě ale překvapil, dal mi nějaké ty drobnosti, ale hlavní dárek byla obálka s penězi, kterou vtipně nadepsal "na potěhotenskou módu! Prostě pokaždé se dá něco vymyslet, hlavně když ten druhý má zájem!!!
Nedat mi dárek k vánocům, tak v době chození by to byl pro mě důvod k rozchodu. K manželství by s takovým chlapem nikdy nedošlo. Pro mě je to o tom, že tě ten druhý má rád, myslí na tebe. Výmluvy o tom, že neví co, nechodí do obchodů atd fakt neberu.Jako malí kluci snad dárky pod stromek normálně dostávali, tak co to zkouší teď, když mají novou rodinu. A rozbalovat si sám dárky a nic nedat, no tak to musí být teda povaha.
@Danieljan píše:
@veria jsme spolu první Vánoce. Poznali jsme se na začátku roku (takže až po minulých Vánocích).
Byly by to naše poslední společně vánoce. Í moje děti sháněly dárky, aby měly pro každého něco. Cítím tvé zklamaní, taky jsem to několikrat zažila, i když na vánoce tak úplně ne.
@Anonymní píše:
@katuska1984 moje rodiče dali mně, právě peníze, které jsou určeny na koupi kočárku, tak já to beru, tak že to darovali miminku.
Promiň ale to me přijde jako sobectví ![]()
To je dárek pro TEBE pač Mončo může ject v nějaké ojetině z bazaru za litr a je mu to fuk.
Ty se asi budeš chtít paradit s kočárkem ne?
@zdenekfjr1300 píše:
Taky jsem žádný dárek nedostal a jsem naživu. Místní feministky moc to hrotíte.
Je z tebe cítit velké zklamání. Místo napadání ostatních se zaměř na to, co máš doma. ![]()
@zdenekfjr1300 píše:
Taky jsem žádný dárek nedostal a jsem naživu. Místní feministky moc to hrotíte.
A co ma ucta k partnerovi co delat s feminismem?
@Envie píše:
To me moc mrzi ???? ja bych se na ni v tom pripade vyprdla. Nevolala bych atd. Dokud neprojevi zajem a darky pro ni bych taky neresila. Segra je mila a chtela vam udelat radostze tys ji dala neco mensiho, s tim si hlavu nelam. Dulezite je, ze jste si vzpomneli
No máma nedává ani dárky k narozeninám, ani mě, ani synovi. Přitom syn je ve věku, kdy ještě člověk ví, co mu koupit. A nestojí to tolik peněz. Jemu stačí fakt auta z pepca a vyhraje si celý den. Kdyby mu bylo 10,tak neřeknu. Já za mámu z celé rodiny letos utratila nejvíc. Rozpočet byl 800 na každého, za ní jsme dali 1500kc a věděla jsem, že z nich bude mít radost. Každý rok teda říká, že na Vánoce se. e,ale minulý rok koupila malýmu auto, mě sprchac se svíčkou. Svíčky mám ráda. Letos jsem čekala drobnost, i jí dala ten tip na malé autíčko a jsem fakt zklamaná. Ani žádnou lítost neprojevila, když jsme jí tam dárky donesli, že pro nás nic nemá:( Ale pro chlapa, kterého zná měsíc dárky měla…Volat jí nebudu a kdybych jí příště nic nekoupila ani k narozeninám, tak bych to měla na talíři. Spíš nevím, jak to v budoucnu vysvětlím dítěti, že k nim ježíšek dárky nenosí. Až bude víc vnímat. Doteď opravdu nenapsala ani sms:( Dneska to na mě padlo a je mi to moc líto. Závidím hrozně moc všem mamky, které jsou skvělými babickami a matkami svým dětem:((((
@Cuddy píše:
A co ma ucta k partnerovi co delat s feminismem?
Vůbec nic. Nedostal dárek a takto dává najevo, jak mu to vůůůbec nevadí.
@Anonymní píše:
Jsem také zklamaná, pod stromečkem jsem měla jeden dárek od rodičů, který byl tzv. „Pro mě“, ale primárně byl určen pro budoucí miminko. S partnerem jsme spolu 9let a už mi to udělal po druhé. Tento rok měl výmluvu, že nemohl nikam zajet, protože se bál, abych nezačala v průběhu jeho nákupu rodit a on by tedy nestihl dojet.„Cítím se trošku trapně“, mi řekl když jsem začala nosit dárky pod stromeček pro něj. Ano jsem těsně před porodem, ale i já jsem běhala po obchodech a alespoň maličkostí jsem se ho snažila obdarovat. A přeci nemusel to nechat na poslední chvíli, mohl to objednat přes internet a nemusel nikde běhat. A to ještě pod stromečkem měl od svých rodičů dárky, takže on si z vesela rozbaloval a já na něj koukala. Je mi těžko a jsem zklamaná a trošku se cítím jak kdybych mu nestála ani za chvilku času. A věřte, že musel vidět, že mě to mrzí
![]()
Tak já myslím že autorce nejde o to, že by se jí nezdálo co dostala od rodičů, ale že prostě popisuje situaci, kdy jediné co pod stromem našla byla obálka s penězi.
Sama jsem jednou od rodičů dostala obálku s penězi, byl to větší obnos, byli jsme tak domluveni, byla jsem ráda, že jsem peníze dostala, hodně se nám hodily při zařizování domácnosti, ale kdyby to bylo jediné co bych na Vánoce dostala, byla bych zklamaná. Samozřejmě ne směrem k rodičům, ale směrem k manzelovi, ale autorka, pokud jsem se nepřehlédla, nepíše nic o tom, že by byla zklamaná z dárku od rodičů.
@Anonymní píše:
No máma nedává ani dárky k narozeninám, ani mě, ani synovi. Přitom syn je ve věku, kdy ještě člověk ví, co mu koupit. A nestojí to tolik peněz. Jemu stačí fakt auta z pepca a vyhraje si celý den. Kdyby mu bylo 10,tak neřeknu. Já za mámu z celé rodiny letos utratila nejvíc. Rozpočet byl 800 na každého, za ní jsme dali 1500kc a věděla jsem, že z nich bude mít radost. Každý rok teda říká, že na Vánoce se. e,ale minulý rok koupila malýmu auto, mě sprchac se svíčkou. Svíčky mám ráda. Letos jsem čekala drobnost, i jí dala ten tip na malé autíčko a jsem fakt zklamaná. Ani žádnou lítost neprojevila, když jsme jí tam dárky donesli, že pro nás nic nemá:( Ale pro chlapa, kterého zná měsíc dárky měla…Volat jí nebudu a kdybych jí příště nic nekoupila ani k narozeninám, tak bych to měla na talíři. Spíš nevím, jak to v budoucnu vysvětlím dítěti, že k nim ježíšek dárky nenosí. Až bude víc vnímat. Doteď opravdu nenapsala ani sms:( Dneska to na mě padlo a je mi to moc líto. Závidím hrozně moc všem mamky, které jsou skvělými babickami a matkami svým dětem:((((
A proč se sní bavíš? To že máš s někým stejnou krev ještě rodinu nedělá.
@SlečnaDahlia píše:
Vůbec nic. Nedostal dárek a takto dává najevo, jak mu to vůůůbec nevadí.
@Envie Já od manžela dárky dostala, ale od mámy letos vůbec nic. Spíš mi jde o mého syna, ten nedostal od ní taky nic…Přitom je ještě malej, je mu přes dva roky, říkala jsem jí, ať mu koupí malé autíčko za 30kč v pepcu, že ty miluje.Nic,vys. ala se úplně na nás. Říkala, že finančně je na tom nic moc, ale to je pořád. Pro svého nového chlapa ale dárky měla a hned po rozbalování prej běžela za ním. O vnoučata se nezajímá, když tam přijdu, tak si jich vůbec nevšímá a je stále na tel. přitom tam nechodím tak často
Je mi vše líto protože je to moje máma a teď pláču
My na tom taky nebyli fin. dobře, ale dárky jsme jí koupili.Ona doteď ani nezavolala, že např. děkuje, nebo tak…My tam byli dát dárky 23.12.,ani neřekla nic k tomu. Teď mě hrozně mrzí, že jsem své ségře, která u mámy bydlí, nekoupila nějaký větší dárek. Ona začala od září pracovat a synovi koupila krásné dárky a nám s manželem taky…A já jí jen kazetu s kosmetikou, domluvili jsme se, že si dáme jen drobnost a ona tohle =(( Opravdu je mi to hrozně líto a to jsme nikdy od ní žádné mega dary od ní nedostali. Většinou nějaký sprchac a svíčku, ale alespoň něco, hlavně tomu malému, že nekoupila ani to malé autíčko…Prostě nás má u p.dele
Doteď opravdu nezavolala, že například děkuje. Ale kdybych jí nic nekoupila, tak je naštvaná. Omlouvám se za román, muselo to ze mě ven, opravdu brecim že je mi to líto
Anicka