Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zdenekfjr1300 píše:
Taky jsem žádný dárek nedostal a jsem naživu. Místní feministky moc to hrotíte.
Asi Tě nikdo nemá rád. To není o feminismu, troubo.
@Malike píše:
Nadělila bych mu rozchod. Muž který by tě miloval tak tohle by fakt neudělal.Příspěvek upraven 25.12.17 v 01:47
@Lianys píše:
Tak já myslím že autorce nejde o to, že by se jí nezdálo co dostala od rodičů, ale že prostě popisuje situaci, kdy jediné co pod stromem našla byla obálka s penězi.
Sama jsem jednou od rodičů dostala obálku s penězi, byl to větší obnos, byli jsme tak domluveni, byla jsem ráda, že jsem peníze dostala, hodně se nám hodily při zařizování domácnosti, ale kdyby to bylo jediné co bych na Vánoce dostala, byla bych zklamaná. Samozřejmě ne směrem k rodičům, ale směrem k manzelovi, ale autorka, pokud jsem se nepřehlédla, nepíše nic o tom, že by byla zklamaná z dárku od rodičů.
Přehlédla..napsala to později. Vyčítavě že to není dárek pro ní ale pro mimi.
@Hoa Mai píše:
Taky nesnáším tohle neustálé omlouvání chlapů. Se pak ženské diví, že mají doma taková vemena, když jim ony samy vymýšlí takové hloupé výmluvy, co všechno chudáček chlap nemůže a neumí. může a umí, jen by ho nesměl pořád někdo omlouvat, protože jinak se na to ti nevychovaní samozřejmě vyfláknou. Proč by se snažili, že, když je ta jejich omluví, stejně je bezmezně miluje a slzičku si uroní někde v koutku, aby pána tvorstva nerušila u televize. Ženské, přemýšlejte, s kým chcete žít a k čemu chcete vychovat své syny!
@Anonymní píše:
No máma nedává ani dárky k narozeninám, ani mě, ani synovi. Přitom syn je ve věku, kdy ještě člověk ví, co mu koupit. A nestojí to tolik peněz. Jemu stačí fakt auta z pepca a vyhraje si celý den. Kdyby mu bylo 10,tak neřeknu. Já za mámu z celé rodiny letos utratila nejvíc. Rozpočet byl 800 na každého, za ní jsme dali 1500kc a věděla jsem, že z nich bude mít radost. Každý rok teda říká, že na Vánoce se. e,ale minulý rok koupila malýmu auto, mě sprchac se svíčkou. Svíčky mám ráda. Letos jsem čekala drobnost, i jí dala ten tip na malé autíčko a jsem fakt zklamaná. Ani žádnou lítost neprojevila, když jsme jí tam dárky donesli, že pro nás nic nemá:( Ale pro chlapa, kterého zná měsíc dárky měla…Volat jí nebudu a kdybych jí příště nic nekoupila ani k narozeninám, tak bych to měla na talíři. Spíš nevím, jak to v budoucnu vysvětlím dítěti, že k nim ježíšek dárky nenosí. Až bude víc vnímat. Doteď opravdu nenapsala ani sms:( Dneska to na mě padlo a je mi to moc líto. Závidím hrozně moc všem mamky, které jsou skvělými babickami a matkami svým dětem:((((
co bys měla na talíři
, nedostala by prostě nic a jakmile by se vztekala usmála bych se a řekla bych jí že jsem si myslela že dárky nechce když sama nedává
, alespon vidíš kdo je pro ní na prvním místě a Vy to rozhodně nejste ![]()
@Burj Chalifa píše:
Asi Tě nikdo nemá rád. To není o feminismu, troubo.
Yes
![]()
@Malike píše:
A proč se sní bavíš? To že máš s někým stejnou krev ještě rodinu nedělá.
Když nemá chlapa, tak je fajn. A asi pořád doufám, že bude jiná, lepší:(( Možná sem citlivá ale fakt od rána potaji brečím, je mi to vše hrozně líto a momentálně to nemám ani s kým probrat. Anicka
@Anonymní píše:
No máma nedává ani dárky k narozeninám, ani mě, ani synovi. Přitom syn je ve věku, kdy ještě člověk ví, co mu koupit. A nestojí to tolik peněz. Jemu stačí fakt auta z pepca a vyhraje si celý den. Kdyby mu bylo 10,tak neřeknu. Já za mámu z celé rodiny letos utratila nejvíc. Rozpočet byl 800 na každého, za ní jsme dali 1500kc a věděla jsem, že z nich bude mít radost. Každý rok teda říká, že na Vánoce se. e,ale minulý rok koupila malýmu auto, mě sprchac se svíčkou. Svíčky mám ráda. Letos jsem čekala drobnost, i jí dala ten tip na malé autíčko a jsem fakt zklamaná. Ani žádnou lítost neprojevila, když jsme jí tam dárky donesli, že pro nás nic nemá:( Ale pro chlapa, kterého zná měsíc dárky měla…Volat jí nebudu a kdybych jí příště nic nekoupila ani k narozeninám, tak bych to měla na talíři. Spíš nevím, jak to v budoucnu vysvětlím dítěti, že k nim ježíšek dárky nenosí. Až bude víc vnímat. Doteď opravdu nenapsala ani sms:( Dneska to na mě padlo a je mi to moc líto. Závidím hrozně moc všem mamky, které jsou skvělými babickami a matkami svým dětem:((((
Já zas závidím děti, které nejen že berou, ale umí i dávat. Mé dítě snad ani neví, že má matku, která pro ni dělala první poslední. Takže nejen matky, ale i děti dokáží hodně ublížit. Je potřeba se se skutečností naučit žít. L
@Anonymní píše:
Když nemá chlapa, tak je fajn. A asi pořád doufám, že bude jiná, lepší:(( Možná sem citlivá ale fakt od rána potaji brečím, je mi to vše hrozně líto a momentálně to nemám ani s kým probrat. Anicka
Aničko, ale to je o její povaze.To je jako bys řekla že když nebere drogy, je fajn.
Jsi její dcera.Mela by tě mít raději než kdejakeho chlapa.Ma bohužel přehozený priority.
Ona za to nestojí. Dárky žádný jí nekupuj a řekni jí na rovinu že tě to mrzí.
Příspěvek upraven 25.12.17 v 09:54
@Markéta80 píše:
co bys měla na talíři, nedostala by prostě nic a jakmile by se vztekala usmála bych se a řekla bych jí že jsem si myslela že dárky nechce když sama nedává
, alespon vidíš kdo je pro ní na prvním místě a Vy to rozhodně nejste
Máma měla celý život na prvním místě chlapa, už když jsme byli malý. Celý život to tak je. Vím to, ale přesto mě bolí u srdce
Hlavně ten princip.Na prachy se vymlouvat nemůže. Pro syna jsem chtěla fakt auto za 30kc, je to jen lenost a vys. aní se na nás…Kdyby alespoň zavolala a třeba řekla:Moc mě mrzí, že jsem vám nic nekoupila, neměla jsem třeba čas, cokoli, ale ani nezavola.:( Já jí nedokážu nic nekoupit
Anicka Před manželem brečet nechci, ví, že mě to moc trápí
@Anonymní píše:
Aničko neplač, rodinu si člověk nevybírá, s tím nic neuděláš. Dítěti to vysvětlíš jednoduše, dárky se nosí domů, na jedno místo. Proč by nutně musel mít něco i u babičky? A já bych jí teda dárky taky už nekupovala. A mohla by se klidně ozvat. Řekla bych jí, že když ona není schopná koupit nám ani maličkost, tak nevím, proč něco očekává od jiných. Ona prostě jiná nebude a ty se budeš akorát trápit. Nemá to cenu.
@Anonymní píše:
Já zas závidím děti, které nejen že berou, ale umí i dávat. Mé dítě snad ani neví, že má matku, která pro ni dělala první poslední. Takže nejen matky, ale i děti dokáží hodně ublížit. Je potřeba se se skutečností naučit žít. L
Naučila jsi to dceru? Moje děti vedu k tomu, že dárky se dávají. K narozeninám i k svátkům. A k vánocům od té doby, co vědí, že dárky dávají rodiče.
@Monchichik
Děkuji moc, já se s tím vždy smířim, pak se rozejde s přítelem a je zas fajn. Teď byla 3měsíce po rozchodu, tak mi 2×do týdne volala, bylo to fajn, teď má zas někoho, tak je to zas stejný. Jsme tam byli 23.12.A povídala jsem si jen se segrou
máma koukala do telefonu, ani díky neřekla na dárky, syna si nevnímala, nic. Takže ani nevím, proč mě to tak bolí, když je to vždycky stejné, když má chlapa. Vymazat ze srdce nejde, mám jí ráda, je to moje máma. Spíš mi je vše líto a slzy tečou sami.Jsem ráda, že to můžu napsat alespoň sem, i když sem asi za citlivku.Anna
@Černá vdova píše:
Naučila jsi to dceru? Moje děti vedu k tomu, že dárky se dávají. K narozeninám i k svátkům. A k vánocům od té doby, co vědí, že dárky dávají rodiče.
Ono to tak jednoduchý s výchovou není.
Jsem že 3 dětí..já a starší brácha se chováme normalně ale 3 bratr?
je to grázl ![]()