Prázdno pod “stromečkem”

Napsat příspěvek
Velikost písma:
189
25.12.17 12:07

Tak to by pro mě byla noční můra :( nedostat nic od svého přítele zvlášť pokud kupuje dárky ostatním je prostě padlé na hlavu, nechápu to. :nevim: Sice jste spolu velmi krátce a vybírat dárek je o to těžší, když se teprve poznáváte, ale stačí přece maličkost! :cert:
Já byla na první Vánoce s přítelem necelé dva měsíce a hned jsme si řekli, že si dáme k Vánocům jen nějakou drobnost. Nakonec slovo nedodržel a já dostala hodně dárků a bylo mi trapně, že mám pro něj jeden, ale to už je jiný příběh! :) Podle mě si spolu musíte o tom promluvit, někdy jsou chlapi prostě natvrdlí a některé věci jim nedochází, takže si to vyjasněte, řekni mu o svém zklamání ať už se tahle situace neopakuje! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
25.12.17 12:11
@zdenekfjr1300 píše: Úcta k partnerovi se nechá vyjadřovat i jinak než vynucováním vánočních dárků. Když se podíváte zpětně tak všichni chlapi jsou sobci, troubové hned bych se sním rozešla atd. Připusťte si otázku kolik z vás je tady rozvedených a kolik chlapů by chtělo být s vámi.

Vynucovanim? Ale prosimte, to je o elementarni slusnosti k parterovi. Pokud se dva dohodnou, ze si darky davat nebudou, je to v poradku. Ale sednout si jako pasa pod stromek, nechat si nalozit darky a sam nedat, je vrchol ignoranstvi. Vetsinou je takovy tukan chlap, vidno, ze tukan muze byt i zena.

• Citovat
  • Upravit
24002
25.12.17 12:14
@karma3 píše:
Tak to by pro mě byla noční můra :( nedostat nic od svého přítele zvlášť pokud kupuje dárky ostatním je prostě padlé na hlavu, nechápu to. :nevim: Sice jste spolu velmi krátce a vybírat dárek je o to těžší, když se teprve poznáváte, ale stačí přece maličkost! :cert:
Já byla na první Vánoce s přítelem necelé dva měsíce a hned jsme si řekli, že si dáme k Vánocům jen nějakou drobnost. Nakonec slovo nedodržel a já dostala hodně dárků a bylo mi trapně, že mám pro něj jeden, ale to už je jiný příběh! :) Podle mě si spolu musíte o tom promluvit, někdy jsou chlapi prostě natvrdlí a některé věci jim nedochází, takže si to vyjasněte, řekni mu o svém zklamání ať už se tahle situace neopakuje! ;)
Tak snad nežije s neandrtálcem. Každý průměrně inteligentní člověk ví, že dárky nenosí ježíšek, ale musí je koupit sám. Pokud usoudí, že on dárky kupovat nebude, je to křupan, debilek a sobec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
25.12.17 12:17

Proc tady resite svoje problemy? Tohle je prispevek zakladatelky a rada bych si cetla prispevky jako reakci na jeji uvodni prispevek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.17 12:30
@Markéta80 píše: :palec: ale řekni mu to at to ví že Tě to zamrzelo ;). Manžel dopoledne ke mě přišel a že jsem vše doknale připravila, že neměl s dárkama pro děti žádnou starost, balila jsem skoro taky vše sama a že si zasloužím ještě nějaký dárek :mrgreen: Je fakt že letos je první rok za celou dobu co jsme spolu kdy i včera byl v práci takže všechny přípravy jsme musela udělat sama. Stromeček zdobil v sobotu :mrgreen:

On ro na mě poznal, tak jsem to nevydržela a zas brečela. Odpoledne jdeme k babičce a já se bojím, že se tam znovu rozbrečim. Taky nemají moc peněz, ale syn dostane drobnosti vždy, i my. Můj manžel je taky stejně skvělý jako tvůj. Jsem za něj a syna opravdu šťastná. Anna

• Citovat
  • Upravit
189
25.12.17 12:31
@arada píše:
Tak snad nežije s neandrtálcem. Každý průměrně inteligentní člověk ví, že dárky nenosí ježíšek, ale musí je koupit sám. Pokud usoudí, že on dárky kupovat nebude, je to křupan, debilek a sobec.

No evidentně má dlouhé vedení, pokud ho netrkne, aby koupil na Vánoce dárek své přítelkyni. :cert: Takže bych mu řekla na rovinu, že dárky k Vánocům chci, klidně, že si je vyberu, ale Vánoce bez dárků pro mě neexistují! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.12.17 12:43
@Detsa píše:
U nás v rodině slavíme všecko. Ne ze to je nějakým stereotypem nebo nutným zvykem, ale ukazujes tim, že ten člověk pro tebe něco znamená. Pro me je nedat nic i pres uplnou vedomost zalezitosti vrchol neucty k osobe. Neobdarovane proto maximane lituju :hug: a mozna by meli zvazit naklonost k druhym osobam :nevim:. A že jsem někdy i zapomněl na den matek třeba a dozvěděl se to až ten den. Tak jsem hned letel někam aspoň koupit květinu na benzínu :roll: :nevim:.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.17 12:50
@katuska1984 píše:
Proc tady resite svoje problemy? Tohle je prispevek zakladatelky a rada bych si cetla prispevky jako reakci na jeji uvodni prispevek…

Omlouvám se, muselo to ven a nenapadlo mě zakládat novou diskusi.Anna

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.17 12:51

Já se s prominutím taky vetřu do diskuze.Taky jsem moc zklamaná z letošních Vánoc :(
Dala jsem sestře a jejím dětem dárky v celkové hodnotě asi 3000,ale ona na nás nemyslela vůbec. Dala nám na oplátku sirup a sáček bonbónů, co vyhrabala ze špajzu. Bylo jí blbé, že pro nás nic nemá. Ani to nezabalila.
Bratrovi jsem dárek také dala, ale on mě také nic :(
Z celé rodiny nám dal dárek jen můj táta.
Máma mi nedává dárky vůbec jako každý rok, ale na to jsem si už aspoň zvykla.Ani své vnuky nikdy neviděla(děti mají 6 let).
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme :,(

• Citovat
  • Upravit
8142
25.12.17 12:56
@Anonymní píše:
Já se s prominutím taky vetřu do diskuze.Taky jsem moc zklamaná z letošních Vánoc :(
Dala jsem sestře a jejím dětem dárky v celkové hodnotě asi 3000,ale ona na nás nemyslela vůbec. Dala nám na oplátku sirup a sáček bonbónů, co vyhrabala ze špajzu. Bylo jí blbé, že pro nás nic nemá. Ani to nezabalila.
Máma mi nedává dárky vůbec jako každý rok, ale na to jsem si už aspoň zvykla.Ani své vnuky nikdy neviděla(děti mají 6 let).
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme :,(

Asi by to chtělo se domluvit, jestli si dárky budete/nebudete dávat. My to máme s rodinou bratra tak, že dáme dárky jen dětem, na kterých se předem dohodneme + nějakou drobnost. S rodinou sestry zas tak, že dospěláci si dají jen nějakou kosmetiku, nebo knihu, nebo prostě jednu věc a další dárky jen dětem. Udělali jsme to tak, aby to bylo spravedlivé a taky, aby se nekupovali zbytečnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
25.12.17 13:05
@Anonymní píše:
Omlouvám se, muselo to ven a nenapadlo mě zakládat novou diskusi.Anna

Neomlouvej se, tady se diskutuje nezavisle na samozvanymi strazkynemi diskuzi s potrebou napominat ostatni.

• Citovat
  • Upravit
1166
25.12.17 13:09
@Anonymní píše:
On ro na mě poznal, tak jsem to nevydržela a zas brečela. Odpoledne jdeme k babičce a já se bojím, že se tam znovu rozbrečim. Taky nemají moc peněz, ale syn dostane drobnosti vždy, i my. Můj manžel je taky stejně skvělý jako tvůj. Jsem za něj a syna opravdu šťastná. Anna

Udělala bych to, že bych babičce napříště začala kupovat větší a lepší dárky a matce jen něco formálního a laciného, pokud ji nechceš odstřinout úplně. A vedla bych syna, aby babičce udělal přáníčko a vzala bych ji někam na výlet nebo do kavárny a matku nikam. Třeba jí časem dojde ten rozdíl a chytne seza nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
25.12.17 13:20
@Anonymní píše:
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme :,(

Myslím že dávání dárků v rodině je hodně o tom jak se domluvíte. :) Někdo má třeba hodně dětí tak se dají dárky jen jejich dětem, někde si každý něco vybere a vzájemně si to pak zaplatí… Já mám se všemi členy své rodiny nějakou dohodu. U táty je hodně dětí celkem čtyři takže jim koupím dárek dražší a tátovi s jeho ženou jen maličkost. U mamky jí přidávám na dárek, který si sama vybere a u bráchy a jeho přítelkyně společný dárek pro oba. Všem už pár měsíců dopředu dávám tipy na dárky, takže už z toho je zřejmé, že dárek očekávám! :) Funguje to tak už roky a všichni jsme spokojení! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.17 13:24
@SlečnaDahlia píše:
Samozřejmě, že úcta k partnerovi nezačíná a nekončí u vánočních dárků. A samozřejmě, že dary se nemají a nedají vynucovat. Začíná to ovšem u toho, kdo by chtěl být s partnerem, kterému nestojím ani za vánoční dárek. S partnerem, který nakoupí dárky příbuzným, ale mně nedá ani maličkost a blbě se vymlouvá. S partnerem, který sobě nechá nadělit a já mu nestojím ani za drobnost. To ukazuje poměrně nehezký charakterový rys, nemyslíš? V životě bych partnerce neudělala to, že bych ji pod vánočním stromečkem nechala sedět bez dárku, zatímco já svoje rozbaluji a naděluji i rodině. Vůbec si neumím představit, jak moc by mi musela být u zadku nebo jak velký sobec bych musela být, abych tohle udělala (pomíjím teoretické situace, kdy se předem domluvíme, že si letos k Vánocům nic dávat nebudeme, což není případ zakladatelky). Partner, který si partnerky váží a má ji rád, by jí tohle prostě neudělal.

S tímto souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
25.12.17 13:46

Poslala bych ho tam, kde slunce nesviti. A kecy o tom, jak je lepsi si davat dary pres rok, by si mohl vykladat pri odchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí