Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to by pro mě byla noční můra
nedostat nic od svého přítele zvlášť pokud kupuje dárky ostatním je prostě padlé na hlavu, nechápu to.
Sice jste spolu velmi krátce a vybírat dárek je o to těžší, když se teprve poznáváte, ale stačí přece maličkost! ![]()
Já byla na první Vánoce s přítelem necelé dva měsíce a hned jsme si řekli, že si dáme k Vánocům jen nějakou drobnost. Nakonec slovo nedodržel a já dostala hodně dárků a bylo mi trapně, že mám pro něj jeden, ale to už je jiný příběh!
Podle mě si spolu musíte o tom promluvit, někdy jsou chlapi prostě natvrdlí a některé věci jim nedochází, takže si to vyjasněte, řekni mu o svém zklamání ať už se tahle situace neopakuje! ![]()
@zdenekfjr1300 píše: Úcta k partnerovi se nechá vyjadřovat i jinak než vynucováním vánočních dárků. Když se podíváte zpětně tak všichni chlapi jsou sobci, troubové hned bych se sním rozešla atd. Připusťte si otázku kolik z vás je tady rozvedených a kolik chlapů by chtělo být s vámi.
Vynucovanim? Ale prosimte, to je o elementarni slusnosti k parterovi. Pokud se dva dohodnou, ze si darky davat nebudou, je to v poradku. Ale sednout si jako pasa pod stromek, nechat si nalozit darky a sam nedat, je vrchol ignoranstvi. Vetsinou je takovy tukan chlap, vidno, ze tukan muze byt i zena.
@karma3 píše:Tak snad nežije s neandrtálcem. Každý průměrně inteligentní člověk ví, že dárky nenosí ježíšek, ale musí je koupit sám. Pokud usoudí, že on dárky kupovat nebude, je to křupan, debilek a sobec.
Tak to by pro mě byla noční můranedostat nic od svého přítele zvlášť pokud kupuje dárky ostatním je prostě padlé na hlavu, nechápu to.
Sice jste spolu velmi krátce a vybírat dárek je o to těžší, když se teprve poznáváte, ale stačí přece maličkost!
Já byla na první Vánoce s přítelem necelé dva měsíce a hned jsme si řekli, že si dáme k Vánocům jen nějakou drobnost. Nakonec slovo nedodržel a já dostala hodně dárků a bylo mi trapně, že mám pro něj jeden, ale to už je jiný příběh!Podle mě si spolu musíte o tom promluvit, někdy jsou chlapi prostě natvrdlí a některé věci jim nedochází, takže si to vyjasněte, řekni mu o svém zklamání ať už se tahle situace neopakuje!
Proc tady resite svoje problemy? Tohle je prispevek zakladatelky a rada bych si cetla prispevky jako reakci na jeji uvodni prispevek…
@Markéta80 píše:ale řekni mu to at to ví že Tě to zamrzelo
. Manžel dopoledne ke mě přišel a že jsem vše doknale připravila, že neměl s dárkama pro děti žádnou starost, balila jsem skoro taky vše sama a že si zasloužím ještě nějaký dárek
Je fakt že letos je první rok za celou dobu co jsme spolu kdy i včera byl v práci takže všechny přípravy jsme musela udělat sama. Stromeček zdobil v sobotu
On ro na mě poznal, tak jsem to nevydržela a zas brečela. Odpoledne jdeme k babičce a já se bojím, že se tam znovu rozbrečim. Taky nemají moc peněz, ale syn dostane drobnosti vždy, i my. Můj manžel je taky stejně skvělý jako tvůj. Jsem za něj a syna opravdu šťastná. Anna
@arada píše:
Tak snad nežije s neandrtálcem. Každý průměrně inteligentní člověk ví, že dárky nenosí ježíšek, ale musí je koupit sám. Pokud usoudí, že on dárky kupovat nebude, je to křupan, debilek a sobec.
No evidentně má dlouhé vedení, pokud ho netrkne, aby koupil na Vánoce dárek své přítelkyni.
Takže bych mu řekla na rovinu, že dárky k Vánocům chci, klidně, že si je vyberu, ale Vánoce bez dárků pro mě neexistují! ![]()
@Detsa píše:
U nás v rodině slavíme všecko. Ne ze to je nějakým stereotypem nebo nutným zvykem, ale ukazujes tim, že ten člověk pro tebe něco znamená. Pro me je nedat nic i pres uplnou vedomost zalezitosti vrchol neucty k osobe. Neobdarovane proto maximane litujua mozna by meli zvazit naklonost k druhym osobam
. A že jsem někdy i zapomněl na den matek třeba a dozvěděl se to až ten den. Tak jsem hned letel někam aspoň koupit květinu na benzínu
![]()
.
@katuska1984 píše:
Proc tady resite svoje problemy? Tohle je prispevek zakladatelky a rada bych si cetla prispevky jako reakci na jeji uvodni prispevek…
Omlouvám se, muselo to ven a nenapadlo mě zakládat novou diskusi.Anna
Já se s prominutím taky vetřu do diskuze.Taky jsem moc zklamaná z letošních Vánoc ![]()
Dala jsem sestře a jejím dětem dárky v celkové hodnotě asi 3000,ale ona na nás nemyslela vůbec. Dala nám na oplátku sirup a sáček bonbónů, co vyhrabala ze špajzu. Bylo jí blbé, že pro nás nic nemá. Ani to nezabalila.
Bratrovi jsem dárek také dala, ale on mě také nic ![]()
Z celé rodiny nám dal dárek jen můj táta.
Máma mi nedává dárky vůbec jako každý rok, ale na to jsem si už aspoň zvykla.Ani své vnuky nikdy neviděla(děti mají 6 let).
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme ![]()
@Anonymní píše:
Já se s prominutím taky vetřu do diskuze.Taky jsem moc zklamaná z letošních Vánoc
Dala jsem sestře a jejím dětem dárky v celkové hodnotě asi 3000,ale ona na nás nemyslela vůbec. Dala nám na oplátku sirup a sáček bonbónů, co vyhrabala ze špajzu. Bylo jí blbé, že pro nás nic nemá. Ani to nezabalila.
Bratrovi jsem dárek také dala, ale on mě také nic
Máma mi nedává dárky vůbec jako každý rok, ale na to jsem si už aspoň zvykla.Ani své vnuky nikdy neviděla(děti mají 6 let).
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme
Asi by to chtělo se domluvit, jestli si dárky budete/nebudete dávat. My to máme s rodinou bratra tak, že dáme dárky jen dětem, na kterých se předem dohodneme + nějakou drobnost. S rodinou sestry zas tak, že dospěláci si dají jen nějakou kosmetiku, nebo knihu, nebo prostě jednu věc a další dárky jen dětem. Udělali jsme to tak, aby to bylo spravedlivé a taky, aby se nekupovali zbytečnosti..
@Anonymní píše:
Omlouvám se, muselo to ven a nenapadlo mě zakládat novou diskusi.Anna
Neomlouvej se, tady se diskutuje nezavisle na samozvanymi strazkynemi diskuzi s potrebou napominat ostatni.
@Anonymní píše:
On ro na mě poznal, tak jsem to nevydržela a zas brečela. Odpoledne jdeme k babičce a já se bojím, že se tam znovu rozbrečim. Taky nemají moc peněz, ale syn dostane drobnosti vždy, i my. Můj manžel je taky stejně skvělý jako tvůj. Jsem za něj a syna opravdu šťastná. Anna
Udělala bych to, že bych babičce napříště začala kupovat větší a lepší dárky a matce jen něco formálního a laciného, pokud ji nechceš odstřinout úplně. A vedla bych syna, aby babičce udělal přáníčko a vzala bych ji někam na výlet nebo do kavárny a matku nikam. Třeba jí časem dojde ten rozdíl a chytne seza nos.
@Anonymní píše:
Já se s prominutím taky vetřu do diskuze.Taky jsem moc zklamaná z letošních Vánoc
Bratrovi jsem dárek také dala, ale on mě také nic
Je mi opravdu moc smutno, jak to v rodině máme
Myslím že dávání dárků v rodině je hodně o tom jak se domluvíte.
Někdo má třeba hodně dětí tak se dají dárky jen jejich dětem, někde si každý něco vybere a vzájemně si to pak zaplatí… Já mám se všemi členy své rodiny nějakou dohodu. U táty je hodně dětí celkem čtyři takže jim koupím dárek dražší a tátovi s jeho ženou jen maličkost. U mamky jí přidávám na dárek, který si sama vybere a u bráchy a jeho přítelkyně společný dárek pro oba. Všem už pár měsíců dopředu dávám tipy na dárky, takže už z toho je zřejmé, že dárek očekávám!
Funguje to tak už roky a všichni jsme spokojení! ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Samozřejmě, že úcta k partnerovi nezačíná a nekončí u vánočních dárků. A samozřejmě, že dary se nemají a nedají vynucovat. Začíná to ovšem u toho, kdo by chtěl být s partnerem, kterému nestojím ani za vánoční dárek. S partnerem, který nakoupí dárky příbuzným, ale mně nedá ani maličkost a blbě se vymlouvá. S partnerem, který sobě nechá nadělit a já mu nestojím ani za drobnost. To ukazuje poměrně nehezký charakterový rys, nemyslíš? V životě bych partnerce neudělala to, že bych ji pod vánočním stromečkem nechala sedět bez dárku, zatímco já svoje rozbaluji a naděluji i rodině. Vůbec si neumím představit, jak moc by mi musela být u zadku nebo jak velký sobec bych musela být, abych tohle udělala (pomíjím teoretické situace, kdy se předem domluvíme, že si letos k Vánocům nic dávat nebudeme, což není případ zakladatelky). Partner, který si partnerky váží a má ji rád, by jí tohle prostě neudělal.
S tímto souhlasím
Poslala bych ho tam, kde slunce nesviti. A kecy o tom, jak je lepsi si davat dary pres rok, by si mohl vykladat pri odchodu.