Nechápající tajení

1
23.12.17 22:38

Nechápající tajení

Ahojte přátelé,
Zprva, než se dostanu k podstatě věci, bych vás chtěl zasvětit do oné situace. Před tím, co jsem nastoupil na vysokou školu, tak jsem se seznámil s jednou holkou. Byla to právě ona, kdo začal konverzaci po skončení zápisu. V té chvíli jsem doufal, že má o mě jistý zájem. Jelikož mě čas tlačil na paty kvůli autobusu, musel jsem konverzaci předčasně přerušil. Poté jsem toho celou dobu litoval a ťukal si na čelo. Stále více stoupalo nadšení na další setkání, ke kterému došlo o několik dní později, na orientačním dnu po fakultě. Co jsem ten den stál před fakultou, viděl jsem ji sedět na lavičce venku, ale z nejistoty, jestli to je vůbec ona, jsem kolem ní jen prošel. Zřejmě mě zaregistrovala, protože co jsem si uvnitř prohlížel plakáty, periferně jsem zjistil, že vedle mě někdo stojí. Došlo k pár nepatrným pohledům a pokaždé, jako by naznačovala, abych šel za ní. Nabral jsem špetku odvahy a oslovil ji. Jelikož jsem se z minulého, tedy první seznámení nedozvěděl její jméno, byla to první otázka, kterou jsem ze sebe vypudil. Došlo k dlouhému rozhovoru. Pak následovaly přednášky o fakultě v jedné z poslucháren, kde celou tu dobu seděla vedle mě. Poté se rozdělovalo do skupin dle oboru. Bohužel shodný obor jsme neměli, tak jsem ji aspoň pomohl najít její skupinu. Po dvou hodinách provázení naší skupiny po areálu jsme se opět seskupili v posluchárně a zase se potkali. Jakmile to skončilo, čekal jsem na ní venku, avšak noví spolužáci mě donutili k tomu, abych šel s ními. Jelikož jsem poměrně velký stalker, tak jsem si stáhl její rozvrh a po prvním studijním dni jsem na ni čekal před fakultou. Opět jsme se potkali a nabídla, že mě doprovodí k tramvajové zastávce. Nastala však změna v plánu a pozval jsem ji do bližší vyhlášené vinotéky. Poté jsem ji požádal o kontakt na Facebooku. V této situaci došlo k obrovské ráně do srdce. Jak jsem si ji přidal, rozklikl jsem její profil a najednou obrovský a ostrý nápis, že je už zadaná, mně projel skrz očima. Abych to urychlil a dostal se k podstatě věci, kvůli čemu jsem vlastně píšu. O tom, že má kluka, jsem nechtěl nijak mluvit, aby to naše přátelství neupadlo a nezačala mě z něčeho podezřívat. Na druhou stranu i ona se tomuto tématu vyhýbala a vždycky mluvila jen o nějakým svým kamarádovi, nikoli přítelovi, s tím si jsem absolutně jist. Proto se vás ptám, proč to prezentuje v této formě a neřekne pravdu, že se jedná o jejího přítele?

Předem děkuji za odpovědi a přeji krásné a poklidné prožití Vánoc a svátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35786
23.12.17 22:49

Takže celé tvé snažení ukončí na tom, co má vyplněné na fb? Co se jí normálně zeptat? Třeba to tam má a ní o tom neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
23.12.17 22:53

Nelze všemu věřit, co je na FB..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
23.12.17 22:57

Podle mě má přítele a třeba s ním není spokojená. Nebo jsi jí nějakým způsobem sympatický, dělá jí dobře tvůj zájem o ni, ale to je tak všechno. I zadané holky mají zájem o jiné muže, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
23.12.17 23:07

Muj maanžel tam měl ještě několik měsícu/týdnu po rozchodu s manželkou, že je ženaty a už byl semnou…třeba jen neaktualizovala profil…Není nic jednoduššího, než se jí zeptat, ne? Nevidím na tom vubec nic špatného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
23.12.17 23:38

Pokud je atraktivní, tak ji přes facebook každou chvíli někdo kontaktuje a snaží se ji sbalit. Pokud si to nepřeje, tak je to naprosto přirozená obrana. Nejspíš ji nenapadlo, že to může odradit i Tebe :).
Navíc, máš přirozenou záminku zjistit, jak to s ní přesně je, zeptej se na to, co jsi viděl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
24.12.17 00:07

@Shakken Promiň, ale je to takové docela roztomilé :D Jinak pokud není hloupá, tak o tvém zájmu tuší a jestli ti neřekla o chlapovi, tak se od tebe asi chce nechat balit. Tím neříkám (bacha!) že se ale chce nechat sbalit. Některé holky mají rády „věčné ctitele“. Na tvém místě bych se určitě zmínila, že jsi na profilu viděl něco o přítelovi a zeptala se, jak to je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.12.17 00:50

Je to jenom Facebook! Já už čekala dítě s jiným a na fcb jsem pořád měla, že jsem v manželství s ex. Prostě se mi ten konec vztahu nechtělo vysvětlovat lidem, co jsem je třeba 10 let v neviděla a jen si občas písnem k narozeninám nebo tak… Třeba tam má zadaná, aby ji kluci nepsali nebo prostě nechce vypadat jako zoufalá singl.
Těch důvodu může být mraky… třeba i ten, že ji jen dělá tvůj zájem dobře a opravdu vážný vztah má. Budeš se muset prostě zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.12.17 06:26

Zeptej se ji, jak to je. Neni nic jednodussiho. Zajimavy, jak FB dokazi mladi lide brat neuveritelne vazne. Proc sis misto fb kontaktu nevzal cislo na mobil? Nechapu tuhle generaci.

• Citovat
  • Upravit
2021
24.12.17 07:59

Neřeš FB, řeš tu holku. A kdo ví, třeba už je se statusem místo pozadu popředu a tím „zadaná“ už myslí tebe :)
Souhlasím s @Verun83 nade mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33591
24.12.17 08:17

@Shakken Spousta lidí má fb ale to neznamená že tam každý den aktualizuje informace, kdyby tam měla napsáno že pochází z Marzu tak tomu taky budeš věřit? Tak se jí normálně zeptej jestli někoho má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
24.12.17 09:55

„Slečno, na fb máte status zadaná. Co ne je na tom pravdy?“

To je to tak těžký? :mrgreen:
Podle mě to je blbost zahazovat, kvůli nějaký kravině typu fb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.12.17 13:11

Jsi ve friendzone.

A tahle slečna tě tam chce udržovat. Ono to dost zdvihá sebevědomí, nejspíš asi ani nebudeš sám - takových platonických ctiletů, které bude udržovat těsně na hranici mezi zklamáním a nadějí bude víc.

Nechceš se s ní přátelit, věř mi - bude tě to stát daleko více energie, než od ní získáš.

Jinak tedy vřele doporučuju přestat se tak moc bát odmítnutí a začít trénovat jasnější a přímější komunikaci (s někým jiným, než s touhle slečnou, ta si tě příliš vodí na špagátku). Zlepší ti to život po mnoha stránkách. Slibuju.

Pro začátek si najdi nějakou náplň volného času, kde se bude vyskytovat víc holek, než kluků a budete mít nějaký společný zájem, takže nebudeš muset rovnou vyvíjet nějakou činost, která by měla vést k okouzlování - prostě budete mít běžná témata o čem se baví. Nějaké jazykové kurzy, ochrana přírody, pomoc znevýhodněným dětem, dobrovolničení v útulku, studentské noviny, nějaké cvičení typu jóga či tchaj-ťi.

Když se ti některá z budoucích kamarádek z oné aktivity bude hodně líbit a nějakou běžnou konverzaci při společné činnosti už budete mít za sebou, tak seber všechnu odvahu a prostě ji pozvi večer na kafe či víno. Během hovoru se ji čas od času zkus jen tak mimochodem dotknout a pokud ti bude připadat, že to všechno funguje a plyne, tak ji při loučení zkus dát letmou pusu.

Neriskuješ žádné strašlivé následky, když se to nepovede - prostě ne moc zázračné rande, to je běžná součást života. Alespoń zjistíš, co dělat příště líp.

Komunikace není něco, s čím se lidi zázračně rodí, ale je to něco, co se učí a musí trénovat. Rozpaky, obavy a strach z odmítnutí máme všichny a nefunguje se pokoušet ho zamaskovat, je potřeba mu čelit a překonat ho.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.12.17 13:12

Jo a hlavně pokus se držet alespoň v rovnováze poměr mezi tím, co skutečně děláš a tím o čem fantazíruješ. Čím víc si realitu vysníš v hlavě, tím frustrovanější jsi pak když tě realita dožene. Což ale není chyba reality, natož té holky, ale toho, že se prostě příliš upínáš do bezpečných fantazií.

Čím častěji budeš praktikovat reálnou komunikaci a zjistíš že odmítnutí není konec světa, zejména když si člověk před tím nevysnil svatbu, dvojčata, retrívra a společné stáří ve vilce na Korsice, tím snáze to půjde.

A věř mi - základní devizou v balení holek je přirozené sebevědomí. A to se získá jedině opakovanou praxí a opakovaným překonáváním obav, překážek a selhání. V realitě, ne v hlavě.

Příspěvek upraven 24.12.17 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
24.12.17 13:13

To vyzerá, že sa jej páčiš. Tak si to nekaz nejakym podozrením z fcb, ale správajú sa k nej milo a kamarátsky a uvidíš časom. Hlavne jej nič nevyčítaj a nežiarli, to by si ju znechutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí