Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gorlami píše:
Poslala bych ho tam, kde slunce nesviti. A kecy o tom, jak je lepsi si davat dary pres rok, by si mohl vykladat pri odchodu.
Taky se přidám. Též mi bylo u stromečku smutno. Ježíšek mi nechal pod stromečkem vzkaz, že mi nechal udělat na mém kole (které mám 22 let) servis, abych mohla na jaře jezdit (špatně mi přehazovala přehazka). J pravda že bych servis asi na jaře nechala udělat, ale mě to prostě nepříjde jako dárek… Kdyby byla pod stromečkem ještě nějaká drobnost, svíčka, sypaný čajík, cokoliv… Ale to bych asi chtěla příliš, no. Jinak ještě musím říct, že manžel neřešil žádný dárek pro děti (máme 3), vše jsem vybírala, kupovala, balila sama, taktéž pro své rodiče, pro tchýni a tchána a i pro manželovu sestru a její rodinu. O nic se nestaral, jediné co, tak mi na začátku prosince řekl, co by chtěl on. Tak jsem objednala to co si přál a ještě nějaké dárky vymyslela sama. Jo a též jsem mu tedy při té příležitosti řekla, co bych si přála. Ale… ![]()
@Anonymní píše:
Taky se přidám. Též mi bylo u stromečku smutno. Ježíšek mi nechal pod stromečkem vzkaz, že mi nechal udělat na mém kole (které mám 22 let) servis, abych mohla na jaře jezdit (špatně mi přehazovala přehazka). J pravda že bych servis asi na jaře nechala udělat, ale mě to prostě nepříjde jako dárek… Kdyby byla pod stromečkem ještě nějaká drobnost, svíčka, sypaný čajík, cokoliv… Ale to bych asi chtěla příliš, no. Jinak ještě musím říct, že manžel neřešil žádný dárek pro děti (máme 3), vše jsem vybírala, kupovala, balila sama, taktéž pro své rodiče, pro tchýni a tchána a i pro manželovu sestru a její rodinu. O nic se nestaral, jediné co, tak mi na začátku prosince řekl, co by chtěl on. Tak jsem objednala to co si přál a ještě nějaké dárky vymyslela sama. Jo a též jsem mu tedy při té příležitosti řekla, co bych si přála. Ale…
proč máš tak blbého muže? ![]()
@Anonymní píše:
Taky se přidám. Též mi bylo u stromečku smutno. Ježíšek mi nechal pod stromečkem vzkaz, že mi nechal udělat na mém kole (které mám 22 let) servis, abych mohla na jaře jezdit (špatně mi přehazovala přehazka). J pravda že bych servis asi na jaře nechala udělat, ale mě to prostě nepříjde jako dárek… Kdyby byla pod stromečkem ještě nějaká drobnost, svíčka, sypaný čajík, cokoliv… Ale to bych asi chtěla příliš, no. Jinak ještě musím říct, že manžel neřešil žádný dárek pro děti (máme 3), vše jsem vybírala, kupovala, balila sama, taktéž pro své rodiče, pro tchýni a tchána a i pro manželovu sestru a její rodinu. O nic se nestaral, jediné co, tak mi na začátku prosince řekl, co by chtěl on. Tak jsem objednala to co si přál a ještě nějaké dárky vymyslela sama. Jo a též jsem mu tedy při té příležitosti řekla, co bych si přála. Ale…
Dáváš moc a nedostáváš nic… z toho co říkáš to vypadá, že i jeho přístup k dalším aspektům v životě bude stejný, stará se doma vůbec o něco? Pokud ano, přidej mu k seznamu i kupi dárku pro tebe. Pokud ne, nevidím důvod takhle přežívat.
@Anonymní píše:
Taky se přidám. Též mi bylo u stromečku smutno. Ježíšek mi nechal pod stromečkem vzkaz, že mi nechal udělat na mém kole (které mám 22 let) servis
Teda ty mas doma sobce ty jo. mysli jenom na sebe.
Detem tedy vybiram darky nejvic ja, ale vzdy to probereme a pak pro to jedem nebo to obedname spolecne.
Nedokazu si predstavit, jak bych koukala, kdybych pod stromkem nasla vzkaz ze mi udelal neco na kole.
To je teda síla.
@Anonymní píše:
Idiot a ignorant, co na to rict jineho. Ale ty jsi, promin, taky hloupa, kdyz vse zarizujes sama, asi to tak mate doma nastaveno, ze panacek nemusi ani hnout prstem a vse „se nejak“ zaridi a on te ma jistou a na haku
.
@zdenekfjr1300 píše: Úcta k partnerovi se nechá vyjadřovat i jinak než vynucováním vánočních dárků. Když se podíváte zpětně tak všichni chlapi jsou sobci, troubové hned bych se sním rozešla atd. Připusťte si otázku kolik z vás je tady rozvedených a kolik chlapů by chtělo být s vámi.
My si s chlapem také nedáváme dárky (ani mi nedává kytky) a milujeme se. Chlap na to není a já ho do toho ani nenutím a lito mi to není. Prostě takový je, ale má dalších milion kvalit, který nějaký darek nebo kytka nenahradí.
Stejně mi na Vánoce dá pár tisícovek do obálky i když je nepotřebuji. Pořídím pak za ně nějaký pěkný výlet pro nás oba. Dárky dáváme synovi, rodičům, neteri a synovci.
@Anonymní píše:
On ro na mě poznal, tak jsem to nevydržela a zas brečela. Odpoledne jdeme k babičce a já se bojím, že se tam znovu rozbrečim. Taky nemají moc peněz, ale syn dostane drobnosti vždy, i my. Můj manžel je taky stejně skvělý jako tvůj. Jsem za něj a syna opravdu šťastná. Anna
Já bych jen chtěla říct, že dnes odpoledne mě dárek čekal. Ze to měl naplánované, jako prý “ještě větší překvapeni”… které mě osobně vykolejilo a proto v afektu vznikla tahle diskuze. ![]()
A ke komentářům, ze dárky nejsou třeba. Nejsou, ale přijde mi proste smutné, když se jeden snaží a druhy by si pak rozbaloval dárky a ničím neprispel, ani čokoládou/nějakým gestem, dopisem, činem, čímkoliv. ![]()
@Danieljan Dárek dneska bych mu hodila na hlavu, protože Štědrý večer byl včera.
@Monchichik Něco podobného se konalo, protože nějak mě to naštvaní nedopustilo, i když podle typu dárku vím, ze ho nekupoval na poslední chvíli…
Ale ten večer byl hrozny a vyjasnili jsme si, ze na tohle “překvapeni” nejsem.
Jen jsem chtěla napsat, jak to skončilo. ![]()
@Danieljan Tak když jste si to vyjasnili, třeba to pochopil a příští rok už se to doufám nebude opakovat
.
@Danieljan Proč seš tak tajemná? Copak jsi tedy dostala? Přijde mi, že chceš zachránit reputaci přítele, nebo co je ještě horší, stydís se za něj a tak ho před námi chceš očistit, abys nebyla za blbku.Je jen na tobě, jak se vztahem naložíš, ale uvědom si, že se k tobě bude chovat čím dál hůř. Jde o tvůj život, ne náš.
@Danieljan A proč ti ten dárek nedal normálně včera večer, když už ho teda měl? Tomu asi nějak nerozumím ![]()
@arada Tohle není můj profil, nikdo mě tu nezná a stejně by se nepřišlo o koho vlastně jde, takže nemam potřebu ho obhajovat. Samotnou mě to nastvalo a neberu to jako odpuštění nebo úžasný počin, i když to dal druhy den, protože mi zavinil bezesnou noc. A stále úplně nechápu jeho myšlenkové pochody.:D
Dostala jsem kartu do fit upu a fitbit (fitness náramek o kterém jsem mu říkala, ale ten přesný model mi nešel sehnat). Jen aby to nevyznelo špatně, jsem v redukci a snažím se teď nabírat sval, tak aby to neznelo, ze mi ještě k tomu všemu naznačuje, ze mám zhubnout. ![]()