Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kozisek píše:
Flamenga prosím Tě a to jsi četla kde, že fenykl nadýmá? to slyším prvně, právě naopakEspumisan jsou kapičky pro kojence? Já jedla tobolky, část pak přejde do mléka, ale jinak nevím.
Kromě Sab simplexu existuje Lefax, někdo chválí, že je lepší, rozhodně má lepší dávkovač. Jinak přírodní je Babycalm, ten dávám dodnes na noc
Fenykl nadýmá při vyšším množství. Taky jsem to četla. Musí se dodržet dávkování - např. 2 hrnky denně apod.
ja keď som už nevedela čo s malým, tak som začala piť fenyklový čaj (vtedy som ešte kojila) a bolo to ešte horšie… myslela som, že sa mi malý rozpučí… po vysadí čaju to bolo lepšie… ale netvrdím, že bude mať na každé bábätko takýto vplyv… mnohým pomáha… ale treba rátať aj s takou možnosťou, že práve tvojmu bábätku môže spôsobovať aj fenykel nafukovanie… takže treba vyskúšať, odsledovať…
Zkus rektální rourku
, prodává se v lékárně, bude stát tak do 40Kč. Nech ji zavedenou holčičce aspoň 5-10min. Pěkně se přes ni vykadí a vy budete mít klid. Masáže bříška a cviky nožičkama můžeš přpojit. Uvidíš, že to pomůže
.
O espumisanu pro děti slyším poprvé, Lefax také není špatný, ale naší malé fenyklový čajík jakžtakž pomáhal a pila jsem ho i já. Že by to mělo opačný efekt se nám nestalo.
Tak u nás fenykl také piji já a jak mi dělá dobře na trávení
Malý čajík nedostává, zatím je na MM. ale v babycalmu je obsažen také, takže fakt slyším poprvé, ale je to možné, každé mimčo může reagovat na něco jiného
nám dělaly zle i hrozny, jablka,.. ![]()
Na ten Espumisan se zeptám, já jsem s ním spokojená, tak se optám tady v lékárně ![]()
Heřmánek je alergen, takže pozor na reakci, neznamená, že být musí, ale může ![]()
kozisek píše:Heřmánek je alergen, takže pozor na reakci, neznamená, že být musí, ale může
Souhlasím. S heřmánkem opatrně, oba naši kluci se po něm osypali, prý je to u malých dětí časté.
Holky, na vaši radu jsem dneska pila fenyklový čaj, tak teď jsem zmatená, že nadýmá, jak to tedy je? A kuřecí maso taky dělá problémy? někdo to tady psal a banány taky? To je totiž jediné, co kromě rýže jím…kefíry, banány a kuřecí maso, tak teď už jsem z toho fakt jelen
![]()
Ahojky, tak já fakt nevím, ale o tom fenyklu jsem to tu slyšela prvně, takže jsem hledala, ale nenašla, tady máš odkaz, u nás pomáhá a piji já http://cs.wikipedia.org/…_obecn%C3%BD , četla jsem to pouze u kojících čajů, že se smí jen omezený počet šálků
Banány a kuřecí maso můžeš, to mi taky nic nedělalo
Jinak z ovoce jsem nejedla nic a ze zeleniny tedy rozhodně ne květák a brokolku, mě třeba nadýmá i paprika a okurka. Z masa bych ti doporučovala hovězí, kvůli mléku, je to bohatý zdroj železa, někde jsem četla, že i játra. Vepřové jsem nejedla. Pečivo minimálně den staré.
Logicky - co nadýmá tebe, nadme jeho tuplem, co pomůže tobě, jemu také
. Beru i ten espumisan.
Pevné nervy, nejsi v tom sama, ale je to na hlavu ![]()
ahoj my měli doma teměř to same vubec nic nam nepomohlo až nam kamaradka poradila jedna pol. lžice fenyklu na 250ml. vody vyvařit pět minut a pit 2× deně už čtyři dny mam doma uplně jine miminko.malemu jsou 2 měsice
a taky mi zazračně pomohl na zacpu kterou jsem celkem protrpela vzhledem k memu šiti
Kuřecí maso klidně můžeš, a z ovoce třeba jablka, ale oloupaná, šlupka nadýmá. To bys nesměla jíst vůbec nic. ![]()
tak nám nepomohlo nič, ani kapičky, ani fenyklák, nič, len čas ![]()
Holky, díky, ten čaj pít tedy budu, zatím jsem pila jen ten pro kojící maminky, ale ten fenyklový mi chutná více.Co si myslíte o jogurtech? Banány a maso už jsme probraly, ještě piju kefírové mléko a jím jogurty,to odjakživa, mám kysané výrobky ráda, nemůže to mít po tom? Přijde mi to sice nelogické, na zažívání by to mělo být OK, ale některé maminky v minulých diskusích psaly, že nedoporučují. Jinak zeleninu jsem vynechala úplně, sice jsem před porodem jedla hodně, miluju rajčata, ale teď si fakt netroufnu jíst vůbec nic, už mám 50kg, což je o 2 kg míň než předporodní váha, jestli to takhle bude pokračovat, tak ze mě bude kostěj nesmrtelný
![]()
Ja jsem po kojeni pila rodinny caj od Slunecni brany, ale myslim, ze cajik uz prejmenovali, je to smes fenykl, anyz, kmin… vzdycky jsem si udelala obr davku a pila prubezne cely den. Recept moji mamky - nahrata plenka na brisko, pak klubickovat, mela jsem olej na masaz briska od Weledy i od Nobilis, zdalo se mi, ze Nobilis pomahal spis. Pak Baby calm nam teda zabiral urcite.
Pamatuju si, ze jsem kdysi nekde cetla, ze ten plac nemusi mit nic spolecneho s briskem - tak heldam a nasla jsem toto „Jde v podstatě o bezdůvodný pláč, který se také označuje jako tříměsíční kolika neboli kojenecká kolika. Projevuje se ataky křiku spojenými se zarudnutím, propnutím těla a končetin a ztvrdnutím břicha,“ popisuje diagnózu MUDr. Martina Kašparová, vedoucí lékařka Centra komplexní péče pro děti s poruchami vývoje v pražské Fakultní nemocnice Motol.
Navzdory názvu ale nemá kolika ve většině případů nic společného s nadměrnou plynatostí v břiše nebo se špatným trávením. Jen u mála dětí se také zjistila proteinová intolerance (alergie na bílkoviny) nebo reflux (vracení potravy za žaludku zpět do jícnu, příčinou je nedostatečně vyvinutý svěrač jícnu). „Nejčastějšími příčinami excesivního křiku je nezralá organizace spánku a bdělosti (u 96 % dětí) a lehká neuromotorická nezralost (u 51 %). Gastrointestinální (trávicí) obtíže jsou příčinou jen u osmi procent dětí. Jako další příčiny se označují hyperaktivita, zvýšená dráždivost či snížená adaptabilita,“ jmenuje příčiny lékařka.
http://www.azrodina.cz/…c-bez-duvodu